Wat betekent: 'ADS' in gaming?

ADS, of Aim Down the Sight, is het inzoomen tijdens het schieten wanneer een shooter gespeeld wordt. Door het inzoomen kan een speler veel nauwkeuriger schieten. Het is een term die voorkomt tijdens het spelen van FPS games. Op de PC wordt dit vaak gedaan door de rechtermuisknop in te houden of eenmalig te klikken. Met een controller wordt dit vaak gedaan door de L2 of LT knop te gebruiken.

In FPS games is het vaak mogelijk om de instellingen van ADS te wijzigen. Zo kan ingesteld worden of de knop ingehouden moet worden om in te zoomen, of dat als een trigger werkt waardoor het eenmalig ingedrukt moet worden om te activeren en opnieuw geklikt moet worden om uit te zoomen.

Daarnaast is het mogelijk om de gevoeligheid van de ADS aan te passen. Omdat sensitivity van groot belang is tijdens het spelen van shooters, vinden gamers het vaak prettig om in te stellen dat de sensitivity van de muis of analog stick minder lager wordt, wanneer ADS geactiveerd is. Dit is vaak te vinden in de besturing instellingen onder het kopje 'ADS multiplier' of 'ADS sensitivity'. Wanneer de ADS multiplier ingesteld wordt op een waarde onder de 1, zal de gevoeligheid lager liggen wanneer ingezoomd wordt. Voorbeeld: een standaard sensitivity van 6 en 0.8 ADS multiplier zorgt voor 6 sensitivity wanneer er niet ingezoomd wordt en een (0.8x6) 4.8 sensitivity wanneer ADS geactiveerd is. Een waarde boven de 1 zal de sensitivity juist verhogen wanneer ADS geactiveerd is.

Vorige term
Volgende term
Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl