Gaming termen

Of je nu nieuw in gaming bent of een doorgewinterde gamer, je komt vroeg of laat een gaming term tegen die je niet begrijpt. In de gamewereld worden namelijk veel termen gebruikt. Hieronder staan de meest gebruikte begrippen en een uitleg.

Een wereld met een eigen gaming taal

Vrijwel iedere game die je speelt kent zijn eigen taal. Of je nu een MMORPG als Word of Warcraft speelt of een shooter als Call of Duty. Iedere situatie vraagt om zijn eigen terminologie, gebaseerd op functionaliteiten uit de game. Het kan even overweldigend zijn als je net begint met een game en je leest in de publieke chats alleen maar afkortingen als ‘LFG’, ‘ADS‘ en ‘Aggro‘. Op deze pagina vind je allerlei veel voorkomende termen zodat je al snel je weg weet te vinden in de taal in jouw game.

Gamen met afkortingen

Binnen de gaming wereld is snelheid van groot belang. Communicatie tussen spelers is dan ook kort en krachtig. Er worden maar weinig grote verhalen getypt en onderlingen communicatie bestaat vaak uit afkortingen van woorden of zinnen. Zeker op de consoles bieden afkortingen een uitkomst aangezien het typen met een analog stick een stuk meer tijd kost. Een korte ‘gg’ in plaats van good game is natuurlijk een stuk sneller. Afkortingen zijn dus heel gebruikelijk tijdens het gamen.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl