Membraan gaming toetsenborden

Een gaming toetsenbord is onmisbaar als je veel games op de pc speelt. Binnen de toetsenborden markt zijn er in principe drie soorten toetsenborden: mechanische toetsenborden, membraan toetsenborden en semi-mechanisch (hybride vorm). Elk van deze types heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Wij lichten hier de beste membraan toetsenborden voor je uit!

(9.4/10)
Logitech MX Keys Toetsenbord + MX Master 3S Grafiet

Met de Logitech MX Keys Toetsenbord + MX Master 3S Grafiet bundel ga je direct aan de slag op je laptop en desktop. De toetsen van de MX Keys zijn speciaal ontworpen in de vorm van je vingertoppen, zodat elke aanslag vloeiend aanvoelt. De aanpasbare verlichting gaat pas aan wanneer je handen in de buurt van het toetsenbord komen. Bovendien past de verlichting zich aan aan de directe omgeving, waardoor hij nooit te helder is. De Logitech MX Master 3S Grafiet is de verbeterde versie van de succesvolle MX Master 3 en is 90% stiller dan zijn voorganger. Hij beschikt over meerdere duimknoppen, een horizontaal scrollwiel en het bekende MagSpeed scrollwiel. Met de knop aan de bovenkant van de muis stel je de snelheid van de cursor in tot maximaal 8.000 dpi. Hierdoor is de muis gevoeliger en werk je nog preciezer. Door het Darkfield sensor gebruik je deze muis op elke ondergrond. Met Logitech Flow gebruik je de muis en het toetsenbord op meerdere apparaten op hetzelfde moment en wissel je tussen deze apparaten met een druk op de knop.

Lees meer
Bekijk
(9.4/10)
Logitech MX Keys Mini Grafiet + MX Anywhere 3

Neem de Logitech MX Keys Mini Grafiet + MX Anywhere 3 set mee en werk overal. Deze lichtgewicht en compacte set neem je gemakkelijk mee in je tas naar kantoor. Met behulp van de lasersensor gebruik je de Logitech MX Anywhere 3 muis op elke ondergrond, zoals op een glazen tafel. De Logitech MX Keys Mini Draadloos is een toetsenbord dat werkt met Windows en macOS. Dit toetsenbord beschikt namelijk Windows en Mac toetsen. Het toetsenbord en de muis gebruik je uiteraard draadloos. Voor opladen gebruik je de meegeleverde usb C kabel. De verlichting in het toetsenbord past zich automatisch aan naar het omgevingslicht. Liever zelf regelen, dan doe je dit met de F4 en F5 toets. Verbinden gaat gemakkelijk via bluetooth of een Unifying ontvanger.

Lees meer
Bekijk
(9.1/10)
Logitech G213 Prodigy QWERTY

De Logitech G213 Prodigy is een morsbestendig gaming toetsenbord gericht op stijl en comfort. Dit Prodigy toetsenbord is morsbestendig, hierdoor is een glas drinken omstoten tijdens het gamen niet meer dan een plakkerig probleempje. De anti ghosting technologie zorgt ervoor dat er tot 10 toetsaanslagen tegelijk registreren. De 16,8 miljoen kleuren van dit toetsenbord zijn via de Logitech software volledig naar wens in te stellen. Kies bijvoorbeeld voor een regenboogpatroon of laat alleen WSAD en andere belangrijke toetsen oplichten terwijl je gamet. Kan je tegenstander niet tegen zijn verlies? Met de multimediatoetsen pas je het volume aan of mute je het geluid helemaal. Dankzij de ingebouwde polssteun rusten je handen ook bij lange speelsessies ontspannen en comfortabel op het toetsenbord.
Let op! dit toetsenbord heeft een grote enter toets én een grote shift toets

Lees meer
Bekijk
SteelSeries Apex 3 Gaming Toetsenbord Qwerty + Rival 3 Gaming Muis + muismat

Met deze bundel van de SteelSeries Apex 3 Qwerty, SteelSeries Rival 3 en SteelSeries Qck Muismat maak je je setup gelijk compleet. Met de SteelSeries Apex 3 RGB Gaming Toetsenbord registreren je toetsaanslagen snel door de SteelSeries Whisper Quiet Switches. Samen met de SteelSeries Rival 3 richt je precies door de optische sensor met een maximale dpi van 8.500. Hierdoor ben jij jouw tegenstanders te snel af. Voor extra comfort krijg je er een polssteun bij, die zich magnetisch vastplakt aan het toetsenbord. Luister je een muziekje en wil je even snel het volume aanpassen? Gebruik dan de multimedia toetsen op het toetsenbord. Door de RGB verlichting sla je alle toetsen juist aan wanneer je in een donkere ruimte zit. Zo ga je ook 's avonds ongestoord verder met je game.

Lees meer
Bekijk

Wat is een membraan gaming toetsenbord?

Als je op zoek bent naar een nieuw toetsenbord kom je de term membraan toetsenborden als snel tegen. Wat is een membraan toetsenbord eigenlijk? Als je een toets indrukt op een membraan toetsenbord, registreert een chipplaat onder de toetsen welke toetsen ingedrukt worden en geeft deze data door. Een membraan toetsenbord heeft, in tegenstelling tot een mechanisch toetsenbord, een laag membraan onder de toetsen. Deze laag zorgt ervoor dat de toets weer automatisch omhoog gedrukt wordt als de toets niet meer ingedrukt wordt.

Deze laag is zachter en goedkoper dan de mechanica bij een mechanisch toetsenbord. Dit zorgt er voor dat membraan toetsenborden comfortabeler, stiller en goedkoper zijn dan de mechanische toetsenborden. Er zijn echter nog meer verschillen tussen membraan en mechanische toetsenborden.

 

De voordelen van een toetsenbord met mebraan

Een membraan toetsenbord werkt met andere materialen dan een mechanisch toetsenbord en heeft daarmee andere voordelen. De belangrijkste eigenschappen en voordelen zijn:

  • Stiller. Het membraan laagje is zacht, waardoor een harde schakel en veer die in een mechanisch toetsenbord zitten niet nodig zijn. Het toetsenbord is daarmee stiller.
  • Goedkoper. De onderdelen van een membraan toetsenbord zijn goedkoper, waardoor de algehele prijs van een membraan keyboard ook lager ligt. Ideaal voor gamers die niet de portemonnee willen trekken voor randapparatuur.
  • Comfortabeler. Doordat een toetsaanslag minder kracht vereist (in tegenstelling tot een mechanisch toetsenbord), is het werken met een membraan toetsenbord vaak comfortabeler. Gebruikers die veel en lange stukken typen kiezen echter wel veel voor een mechanisch toetsenbord.

 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een membraan en mechanisch toetsenbord?

Het grootste verschil tussen membraan toetsenborden en mechanische toetsenborden is de wijze waarop toetsen geregistreerd worden. Bij een mechanisch toetsenbord werkt een toetsaanslag met schakels en veren. Een toetsaanslag wordt sneller geregistreerd en het veersysteem zorgt voor een hoorbare klik. Een membraan toetsenbord registreert een toets pas als de toets voldoende ingedrukt is. Het veerbare laagje membraan zorgt voor het terugveren van de toets, wat zorgt voor een stillere type ervaring.

 

Wat betekent TKL bij een membraan toetsenbord?

TKL staat voor TenKeyLess, oftewel 10 tekens minder. Een TKL toetsenbord bevat minder toetsen doordat het numpad ontbreekt. Hierdoor is het toetsenbord compacter van vorm.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl