Membraan gaming toetsenborden

Een gaming toetsenbord is onmisbaar als je veel games op de pc speelt. Binnen de toetsenborden markt zijn er in principe drie soorten toetsenborden: mechanische toetsenborden, membraan toetsenborden en semi-mechanisch (hybride vorm). Elk van deze types heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Wij lichten hier de beste membraan toetsenborden voor je uit!

(9.4/10)
Logitech MX Keys Mini Grafiet + MX Anywhere 3

Neem de Logitech MX Keys Mini Grafiet + MX Anywhere 3 set mee en werk overal. Deze lichtgewicht en compacte set neem je gemakkelijk mee in je tas naar kantoor. Met behulp van de lasersensor gebruik je de Logitech MX Anywhere 3 muis op elke ondergrond, zoals op een glazen tafel. De Logitech MX Keys Mini Draadloos is een toetsenbord dat werkt met Windows en macOS. Dit toetsenbord beschikt namelijk Windows en Mac toetsen. Het toetsenbord en de muis gebruik je uiteraard draadloos. Voor opladen gebruik je de meegeleverde usb C kabel. De verlichting in het toetsenbord past zich automatisch aan naar het omgevingslicht. Liever zelf regelen, dan doe je dit met de F4 en F5 toets. Verbinden gaat gemakkelijk via bluetooth of een Unifying ontvanger.

Lees meer
Bekijk
(9.4/10)
Logitech MX Keys Toetsenbord + MX Master 3S Grafiet

Met de Logitech MX Keys Toetsenbord + MX Master 3S Grafiet bundel ga je direct aan de slag op je laptop en desktop. De toetsen van de MX Keys zijn speciaal ontworpen in de vorm van je vingertoppen, zodat elke aanslag vloeiend aanvoelt. De aanpasbare verlichting gaat pas aan wanneer je handen in de buurt van het toetsenbord komen. Bovendien past de verlichting zich aan aan de directe omgeving, waardoor hij nooit te helder is. De Logitech MX Master 3S Grafiet is de verbeterde versie van de succesvolle MX Master 3 en is 90% stiller dan zijn voorganger. Hij beschikt over meerdere duimknoppen, een horizontaal scrollwiel en het bekende MagSpeed scrollwiel. Met de knop aan de bovenkant van de muis stel je de snelheid van de cursor in tot maximaal 8.000 dpi. Hierdoor is de muis gevoeliger en werk je nog preciezer. Door het Darkfield sensor gebruik je deze muis op elke ondergrond. Met Logitech Flow gebruik je de muis en het toetsenbord op meerdere apparaten op hetzelfde moment en wissel je tussen deze apparaten met een druk op de knop.

Lees meer
Bekijk
(9.3/10)
SteelSeries Apex Pro TKL Wireless 2023 Qwerty

Wees je tegenstanders nog sneller af met de SteelSeries Apex Pro TKL Wireless 2023. Dit draadloze gaming toetsenbord is optisch-mechanisch en heeft OmniPoint 2.0 switches met een verstelbaar registratiepunt tussen 0,2 en 3,8 millimeter. Hierdoor bepaal je zelf hoe ver je de toets indrukt voordat de toetsaanslag registreert. Ook programmeer je op de Apex Pro TKL Wireless 2 acties onder een toets. Zo loop je bijvoorbeeld als je de toets voor de helft indrukt, maar ren je als je de toets helemaal indrukt. Verder stel je tot 5 verschillende profielen in, waardoor je voor elke game de juiste toetscombinaties gebruikt. Via het OLED smart display wissel je tussen je profielen en pas je instellingen aan zoals volume. Gebruik dit gaming toetsenbord draadloos via bluetooth 5.0 of via de draadloze dongel. Personaliseer de Apex Pro TKL via de SteelSeries Engine software, zodat dit toetsenbord precies doet wat jij wilt. Neem deze compacte TKL gaming toetsenbord makkelijk mee naar je vrienden of een LAN party en game comfortabel met de meegeleverde polssteun.

Lees meer
Bekijk
(9.3/10)
SteelSeries Apex Pro TKL 2023 Qwerty

Wees je tegenstanders nog sneller af met de SteelSeries Apex Pro TKL 2023. Dit bedrade gaming toetsenbord heeft OmniPoint 2.0 switches met een verstelbaar registratiepunt tussen 0,2 en 3,8 millimeter. Hierdoor bepaal je zelf hoe ver je de toets indrukt voordat de toetsaanslag registreert. Ook programmeer je op de Apex Pro TKL 2 acties onder een toets. Zo loop je bijvoorbeeld als je de toets voor de helft indrukt, maar ren je als je de toets helemaal indrukt. Verder stel je tot 5 verschillende profielen in, waardoor je voor elke game de juiste toetscombinaties gebruikt. Via het OLED smart display wissel je tussen je profielen en pas je instellingen aan zoals volume. Personaliseer de Apex Pro TKL via de SteelSeries Engine software, zodat dit toetsenbord precies doet wat jij wilt. Neem deze compacte TKL gaming toetsenbord makkelijk mee naar je vrienden of een LAN party en game comfortabel met de meegeleverde polssteun.

Lees meer
Bekijk
(9.2/10)
SteelSeries Apex 3 TKL

Met het SteelSeries Apex 3 TKL Gaming Toetsenbord registreren je toetsaanslagen snel, waardoor je de concurrentie te snel af bent. Deze Apex 3 TKL is namelijk voorzien van SteelSeries Hybrid Mechanical RGB Switches in combinatie met vlakke toetsen. Zo druk je de toetsen sneller in en voer je jouw in-game actie eerder uit. Neem dit tenkeyless toetsenbord makkelijker mee door het compacte formaat. Door het ontbreken van het number block is dit toetsenbord smaller dan een normaal toetsenbord en zo neemt hij minder ruimte in je tas in. Luister je een muziekje en wil je even snel het volume aanpassen? Gebruik dan de multimedia toetsen op het toetsenbord. Door de RGB verlichting sla je alle toetsen juist aan wanneer je in een donkerdere ruimte zit. Zo ga je ook 's avonds ongestoord verder met je game.

Lees meer
Bekijk
(8.7/10)
Razer Ornata V3 X

Laat je niet afleiden door je toetsgeluiden tijdens het gamen met de Razer Ornata V3 X Low Profile Gaming Toetsenbord Qwerty. Dit toetsenbord heeft stille membraan toetsen, wat ervoor zorgt dat jij nauwkeurig en stil kan gamen. Door de stevige constructie van de Razer Ornata V3 X is dit toetsenbord morsbestendig en ideaal voor intense gamesessies. De magnetische armsteun sluit naadloos aan je gaming toetsenbord en game je ook nog eens ergonomisch. Stel zelf de RGB lichtzone in via de Razer Synapse software en kies tussen 16,8 miljoen kleuren.

Lees meer
Bekijk
(8.6/10)
Corsair K55 RGB Pro

Het Corsair K55 RGB Pro Gaming Toetsenbord is een verlicht toetsenbord voor gamers die op zoek zijn naar meer controle. Met de 6 verlichte macro knoppen programmeer je namelijk nieuwe macro's terwijl je speelt, handig in games als League of Legends. Zo heb je alle belangrijke in-game acties binnen handbereik. Daarnaast is in de gaming mode de Windows toets uitgeschakeld, zodat je nooit midden in een gevecht plotseling tegen je bureaublad aankijkt. Ook in de late uurtjes speel je door, want je laat de 4 verlichting zones oplichten in een kleur naar keuze. De afneembare polssteun zorgt dat je comfortabel doorspeelt en de late uurtjes van je LAN party zonder polsklachten doorkomt.

Lees meer
Bekijk
Razer Ornata V3

Game comfortabel en ergonomisch met de Razer Ornata V3 Gaming Toetsenbord Qwerty. Dit toetsenbord heeft lage Razer Mecha membraan toetsen, wat ervoor zorgt dat jij comfortabel en nauwkeurig kan gamen. Bedien makkelijk je volume via de dedicated mediaknoppen op je gaming toetsenbord. De magnetische armsteun sluit naadloos aan je gaming toetsenbord en game je ook nog eens ergonomisch. Stel zelf de 10 RGB lichtzones in via de Razer Synapse software en kies tussen 16,8 miljoen kleuren.

Lees meer
Bekijk
SteelSeries Apex 3 Gaming Toetsenbord Qwerty + Rival 3 Gaming Muis + muismat

Met deze bundel van de SteelSeries Apex 3 Qwerty, SteelSeries Rival 3 en SteelSeries Qck Muismat maak je je setup gelijk compleet. Met de SteelSeries Apex 3 RGB Gaming Toetsenbord registreren je toetsaanslagen snel door de SteelSeries Whisper Quiet Switches. Samen met de SteelSeries Rival 3 richt je precies door de optische sensor met een maximale dpi van 8.500. Hierdoor ben jij jouw tegenstanders te snel af. Voor extra comfort krijg je er een polssteun bij, die zich magnetisch vastplakt aan het toetsenbord. Luister je een muziekje en wil je even snel het volume aanpassen? Gebruik dan de multimedia toetsen op het toetsenbord. Door de RGB verlichting sla je alle toetsen juist aan wanneer je in een donkere ruimte zit. Zo ga je ook 's avonds ongestoord verder met je game.

Lees meer
Bekijk
Razer Ornata V3 TKL Gaming Toetsenbord Qwerty

Game comfortabel en ergonomisch met het Razer Ornata V3 TKL Gaming Toetsenbord. Dit toetsenbord heeft lage Razer Mecha membraan toetsen, wat ervoor zorgt dat jij comfortabel en nauwkeurig gamet. Bedien makkelijk je volume via de dedicated mediaknoppen op je gaming toetsenbord. De magnetische armsteun sluit naadloos aan je gaming toetsenbord. Zo game je ook nog eens ergonomisch. Dit is een tenkeyless gaming toetsenbord. Hierdoor staat je muis dichter bij je toetsenbord, wat handig is voor gamers. Stel zelf de 10 RGB lichtzones in via de Razer Synapse software en kies tussen 16,8 miljoen kleuren.

Lees meer
Bekijk
Trust GXT833W Thado TKL Gaming Toetsenbord Qwerty Wit

Speel games met je vrienden met het Trust GXT 833 Thado TKL Mechanisch Gaming Toetsenbord. Dit bedrade gaming toetsenbord van Trust heeft rode mechanische switches. Met deze lineaire switches voel en hoor je geen feedback. Hierdoor heb je geen last van een luide klik tijdens het gamen. Dit is een tenkeyless gaming toetsenbord, waardoor je geen numeriek blok hebt. Zo neem je hem makkelijk mee naar een LAN party. De GXT 833 Thado heeft RGB verlichting met 16,8 miljoen kleuren die je helemaal personaliseert met de software van Trust.

Lees meer
Bekijk

Wat is een membraan gaming toetsenbord?

Als je op zoek bent naar een nieuw toetsenbord kom je de term membraan toetsenborden als snel tegen. Wat is een membraan toetsenbord eigenlijk? Als je een toets indrukt op een membraan toetsenbord, registreert een chipplaat onder de toetsen welke toetsen ingedrukt worden en geeft deze data door. Een membraan toetsenbord heeft, in tegenstelling tot een mechanisch toetsenbord, een laag membraan onder de toetsen. Deze laag zorgt ervoor dat de toets weer automatisch omhoog gedrukt wordt als de toets niet meer ingedrukt wordt.

Deze laag is zachter en goedkoper dan de mechanica bij een mechanisch toetsenbord. Dit zorgt er voor dat membraan toetsenborden comfortabeler, stiller en goedkoper zijn dan de mechanische toetsenborden. Er zijn echter nog meer verschillen tussen membraan en mechanische toetsenborden.

 

De voordelen van een toetsenbord met mebraan

Een membraan toetsenbord werkt met andere materialen dan een mechanisch toetsenbord en heeft daarmee andere voordelen. De belangrijkste eigenschappen en voordelen zijn:

  • Stiller. Het membraan laagje is zacht, waardoor een harde schakel en veer die in een mechanisch toetsenbord zitten niet nodig zijn. Het toetsenbord is daarmee stiller.
  • Goedkoper. De onderdelen van een membraan toetsenbord zijn goedkoper, waardoor de algehele prijs van een membraan keyboard ook lager ligt. Ideaal voor gamers die niet de portemonnee willen trekken voor randapparatuur.
  • Comfortabeler. Doordat een toetsaanslag minder kracht vereist (in tegenstelling tot een mechanisch toetsenbord), is het werken met een membraan toetsenbord vaak comfortabeler. Gebruikers die veel en lange stukken typen kiezen echter wel veel voor een mechanisch toetsenbord.

 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een membraan en mechanisch toetsenbord?

Het grootste verschil tussen membraan toetsenborden en mechanische toetsenborden is de wijze waarop toetsen geregistreerd worden. Bij een mechanisch toetsenbord werkt een toetsaanslag met schakels en veren. Een toetsaanslag wordt sneller geregistreerd en het veersysteem zorgt voor een hoorbare klik. Een membraan toetsenbord registreert een toets pas als de toets voldoende ingedrukt is. Het veerbare laagje membraan zorgt voor het terugveren van de toets, wat zorgt voor een stillere type ervaring.

 

Wat betekent TKL bij een membraan toetsenbord?

TKL staat voor TenKeyLess, oftewel 10 tekens minder. Een TKL toetsenbord bevat minder toetsen doordat het numpad ontbreekt. Hierdoor is het toetsenbord compacter van vorm.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl