Logo metagamer

Membraan gaming toetsenborden

Een gaming toetsenbord is onmisbaar als je veel games op de pc speelt. Binnen de toetsenborden markt zijn er in principe drie soorten toetsenborden: mechanische toetsenborden, membraan toetsenborden en semi-mechanisch (hybride vorm). Elk van deze types heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Wij lichten hier de beste membraan toetsenborden voor je uit!

Wat is een membraan gaming toetsenbord?

Als je op zoek bent naar een nieuw toetsenbord kom je de term membraan toetsenborden als snel tegen. Wat is een membraan toetsenbord eigenlijk? Als je een toets indrukt op een membraan toetsenbord, registreert een chipplaat onder de toetsen welke toetsen ingedrukt worden en geeft deze data door. Een membraan toetsenbord heeft, in tegenstelling tot een mechanisch toetsenbord, een laag membraan onder de toetsen. Deze laag zorgt ervoor dat de toets weer automatisch omhoog gedrukt wordt als de toets niet meer ingedrukt wordt.

Deze laag is zachter en goedkoper dan de mechanica bij een mechanisch toetsenbord. Dit zorgt er voor dat membraan toetsenborden comfortabeler, stiller en goedkoper zijn dan de mechanische toetsenborden. Er zijn echter nog meer verschillen tussen membraan en mechanische toetsenborden.

Beste membraan gaming toetsenborden

Logitech MX Keys Toetsenbord + MX Master 3S Grafiet
 (9.4/10)
Logitech MX Keys Toetsenbord + MX Master 3S Grafiet
Bekijk
Logitech MX Keys Mini Grafiet + MX Anywhere 3
 (9.4/10)
Logitech MX Keys Mini Grafiet + MX Anywhere 3
Bekijk
Logitech G213 Prodigy QWERTY
 (9.1/10)
Logitech G213 Prodigy QWERTY
Bekijk
SteelSeries Apex 3 Gaming Toetsenbord Qwerty + Rival 3 Gaming Muis + muismat
 (0/10)
SteelSeries Apex 3 Gaming Toetsenbord Qwerty + Rival 3 Gaming Muis + muismat
Bekijk
Bekijk alle membraan toetsenborden

De voordelen van een toetsenbord met mebraan

Een membraan toetsenbord werkt met andere materialen dan een mechanisch toetsenbord en heeft daarmee andere voordelen. De belangrijkste eigenschappen en voordelen zijn:

  • Stiller. Het membraan laagje is zacht, waardoor een harde schakel en veer die in een mechanisch toetsenbord zitten niet nodig zijn. Het toetsenbord is daarmee stiller.
  • Goedkoper. De onderdelen van een membraan toetsenbord zijn goedkoper, waardoor de algehele prijs van een membraan keyboard ook lager ligt. Ideaal voor gamers die niet de portemonnee willen trekken voor randapparatuur.
  • Comfortabeler. Doordat een toetsaanslag minder kracht vereist (in tegenstelling tot een mechanisch toetsenbord), is het werken met een membraan toetsenbord vaak comfortabeler. Gebruikers die veel en lange stukken typen kiezen echter wel veel voor een mechanisch toetsenbord.

Metagamer wordt ondersteunt door de bezoekers. Als er aankopen gedaan worden via deze site is er de kans dat wij een commissie ontvangen.

 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een membraan en mechanisch toetsenbord?

Het grootste verschil tussen membraan toetsenborden en mechanische toetsenborden is de wijze waarop toetsen geregistreerd worden. Bij een mechanisch toetsenbord werkt een toetsaanslag met schakels en veren. Een toetsaanslag wordt sneller geregistreerd en het veersysteem zorgt voor een hoorbare klik. Een membraan toetsenbord registreert een toets pas als de toets voldoende ingedrukt is. Het veerbare laagje membraan zorgt voor het terugveren van de toets, wat zorgt voor een stillere type ervaring.

 

Wat betekent TKL bij een membraan toetsenbord?

TKL staat voor TenKeyLess, oftewel 10 tekens minder. Een TKL toetsenbord bevat minder toetsen doordat het numpad ontbreekt. Hierdoor is het toetsenbord compacter van vorm.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl
menu