Logo metagamer

Membraan gaming toetsenborden

Een gaming toetsenbord is onmisbaar als je veel games op de pc speelt. Binnen de toetsenborden markt zijn er in principe drie soorten toetsenborden: mechanische toetsenborden, membraan toetsenborden en semi-mechanisch (hybride vorm). Elk van deze types heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Wij lichten hier de beste membraan toetsenborden voor je uit!

Top membraan toetsenborden

Logitech MX Keys Mini Grafiet + MX Anywhere 3
(4.7/5)

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een membraan en mechanisch toetsenbord?

Het grootste verschil tussen membraan toetsenborden en mechanische toetsenborden is de wijze waarop toetsen geregistreerd worden. Bij een mechanisch toetsenbord werkt een toetsaanslag met schakels en veren. Een toetsaanslag wordt sneller geregistreerd en het veersysteem zorgt voor een hoorbare klik. Een membraan toetsenbord registreert een toets pas als de toets voldoende ingedrukt is. Het veerbare laagje membraan zorgt voor het terugveren van de toets, wat zorgt voor een stillere type ervaring.

Wat betekent TKL bij een membraan toetsenbord?

TKL staat voor TenKeyLess, oftewel 10 tekens minder. Een TKL toetsenbord bevat minder toetsen doordat het numpad ontbreekt. Hierdoor is het toetsenbord compacter van vorm.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl
menu