Gaming headsets

Een goede headset geeft een geluidservaring waar geen speakerset tegenop kan. Het zorgt voor het gevoel dat je midden in de gamewereld zit en volledig kan focussen op het leveren van de beste prestaties. Niet alleen met speakers leveren gaming headsets een verschil in geluidskwaliteit, maar ook binnen de headset merken is er een duidelijk verschil. Je hoeft geen audiofiel te zijn om het verschil in geluid op te merken tussen een headset van €10 en een headset van €150 euro. Kies voor de beste headset die bij jouw budget past, zodat je alles uit de audio van jouw favoriete game kan halen.

Een gaming headset is een onderschat onderdeel

Een onderschat onderdeel van jouw gaming gear is de headset. Veel gamers hebben een bakbeest van een desktop staan dat alle games met gemakt draait, heeft een gaming muis die ergonomisch is afgesteld op zijn of haar hand en heeft meerdere monitoren staan om alles te kunnen zien, maar heeft een headset van de Action op hun hoofd. Wij zijn van mening dat een gaming headset het verschil kan betekenen tussen een winst of verlies. Daarom hebben wij voor jou de beste gaming headsets uitgezocht.

(10/10)
Razer Kraken Draadloze Gaming Headset Kitty Editie Quartz

Met de Razer Kraken Kitty Gaming headset speel je met goed stereogeluid je favoriete games. Deze gaming headset verbind je via bluetooth aan je pc of smartphone. De oorschelpen van deze gaming headset zijn gevuld met memory foam. Hierdoor game je urenlang zonder last te krijgen van je oren. Door de verstopte microfoon neem tussen het gamen door een slok drinken. Je matched de lampjes van de Razer Kraken Kitty headset met de rest van je setup dankzij de RGB verlichting.

Lees meer
Bekijk
(10/10)
Logitech G735 Draadloze Gaming Headset

Met de Logitech G735 Draadloze Gaming Headset game je op je favoriete console of pc. Game met true surround sound en verlies jezelf in je favoriete games. Dankzij de 5.2 surround sound hoor je elk detail van grote open wereld games. Koppel de Logitech G735 draadloos via bluetooth of de meegeleverde usb dongle. De oorschelpen vallen helemaal over je oren heen. Stel je gaming headset af op de rest van je gaming setup, dankzij de RGB verlichting. De microfoon van de G735 buig je gemakkelijk naar je mond, zo ben je altijd goed te verstaan voor je vrienden.

Lees meer
Bekijk
(10/10)
Corsair HS80 RGB Gaming Headset Zwart

Hoor de details en richting van het geluid en win ieder duel met de Corsair HS80 RGB USB Premium Gaming Headset met 7.1 Surround Sound. Via de speciaal afgestelde audio drivers van 50 mm met Dolby Atmos op de pc, PlayStation 5 en Xbox Series X|S hoor je het geluid in 3D. Zo hoor je de geluiden van je game uit iedere richting en reageer je op voetstappen van je tegenstander. Communiceer duidelijk met je team met de omnidirectionele microfoon. Je gamet comfortabel met zachte oorkussens van traagschuim en een niet-belastende, zwevende hoofdband. Omdat de constructie versterkt is met aluminium, kan die tegen een stootje. Verbind via usb A kabel met je pc of console en ga direct aan de slag. Stel de RGB verlichting in via de CORSAIR iCUE software en match de kleuren met de rest van jouw gaming setup.

Lees meer
Bekijk
(10/10)
Trust GXT498W Forta PS5 PS4

Game comfortabel met de Trust GXT498W Gaming Headset officieel gelicentieerd voor de PlayStation consoles. Met de leren oorkussens en vulling van schuim zijn jouw langere gamesessies ook comfortabel. Deze gaming headset koppel je gemakkelijk aan je PlayStation controller met de 3.5 millimeter aansluiting. Je vrienden horen jouw aanwijzingen duidelijk dankzij de ruisonderdrukking op de microfoon. Game je liever alleen? Dan mute je jezelf gemakkelijk met de muteknop op de oorschelp. De Trust GXT498W Forta is bovendien grotendeels gemaakt van gerecycled plastic dus je gamet ook nog eens met een groen hart.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
JBL Quantum 100 P

Met de JBL Quantum 100 P game je comfortabel op jouw favoriete console of je pc. Je koppelt deze headset gemakkelijk aan jouw platform met de 3.5 millimeter aansluiting. Deze headset ondersteunt 3D audio op de PlayStation 5, waardoor je PlayStation exclusives zoals Spider man nog beter ervaart. Ook stel je snel het volume bij met de knoppen op de oorschelp. Lange gamesessie zijn ook nog eens comfortabel door de oorkussens van schuim.

Lees meer
Bekijk
(9.5/10)
HyperX Cloud III Wired Gaming Headset - Zwart/Rood (PC, PS5, Xbox Series X/S)

Met de HyperX Cloud III haal je een lichtere en ijzersterke headset in huis. Deze headset is namelijk lichter dan zijn voorganger, zo game je nog langer en comfortabeler. Je koppelt deze gaming headset gemakkelijk aan je desktop of controller. De HyperX Cloud III heeft True Surround Sound waardoor je helemaal opgaat in je favoriete games. Dankzij de microfoon met ruisonderdrukking ben je altijd goed verstaanbaar voor je teamgenoten. Bovendien koppel je de microfoon gemakkelijk los, zo gebruik je de headset ook gewoon als je in de trein zit.

Lees meer
Bekijk
(9.5/10)
HyperX Cloud III Wired Gaming Headset - Zwart (PC, PS5, Xbox Series X/S)

Met de HyperX Cloud III haal je een lichtere en ijzersterke headset in huis. Deze headset is namelijk lichter dan zijn voorganger, zo game je nog langer en comfortabeler. Je koppelt deze gaming headset gemakkelijk aan je desktop of controller. De HyperX Cloud III heeft True Surround Sound waardoor je helemaal opgaat in je favoriete games. Dankzij de microfoon met ruisonderdrukking ben je altijd goed verstaanbaar voor je teamgenoten. Bovendien koppel je de microfoon gemakkelijk los, zo gebruik je de headset ook gewoon als je in de trein zit.

Lees meer
Bekijk
(9.5/10)
HyperX Cloud III Wireless Gaming Headset - Zwart/Rood(PC, PS5, PS4)

Met de zwart rode HyperX Cloud III Wireless speel je draadloos op je favoriete console of je pc. De HyperX Cloud III Wireless heeft True Surround Sound, waardoor je helemaal opgaat in je favoriete games. De oorkussens van de Cloud III zijn gevuld met memory foam. Hierdoor vormen de oorkussens zich helemaal naar jouw hoofd. Dankzij de microfoon met ruisonderdrukking ben je altijd goed verstaanbaar voor je teamgenoten. Bovendien koppel je de microfoon gemakkelijk los. Zo gebruik je de headset ook als je in de trein zit.

Lees meer
Bekijk
(9.5/10)
HyperX Cloud III Wireless Gaming Headset - Zwart (PC, PS5, PS4)

Met de zwarte HyperX Cloud III Wireless speel je draadloos op je favoriete console of je pc. De HyperX Cloud III Wireless heeft True Surround Sound, waardoor je helemaal opgaat in je favoriete games. De oorkussens van de Cloud III zijn gevuld met memory foam. Hierdoor vormen de oorkussens zich helemaal naar jouw hoofd. Dankzij de microfoon met ruisonderdrukking ben je altijd goed verstaanbaar voor je teamgenoten. Bovendien koppel je de microfoon gemakkelijk los. Zo gebruik je de headset ook als je in de trein zit.

Lees meer
Bekijk
(9.3/10)
Sony Inzone H9 Gaming Headset PS4/5 en PC

Met de Sony Inzone H9 Gaming Headset beleef je jouw games met optimaal geluid op PlayStation en pc. Met noise cancelling sluit je jezelf helemaal af van je omgeving en focus jij je op de game. Wil je meer bewust zijn van je omgeving? Zet dan de ambient sound mode aan. Dankzij de 360 Spatial Sound audio van de Inzone H9 hoor je precies waar jouw vijanden vandaan komen. Ook verlies je jezelf nog meer in singleplayer games als Uncharted of Horizon Forbidden West met een batterijduur tot 32 uur. Je laadt de headset op met een snellaadfunctie waardoor je snel weer gaat gamen. De Inzone H9 is bovendien helemaal draadloos te koppelen aan je PlayStation of pc. De microfoon van de HG Inzone H9 heeft ruisonderdrukking, deze filtert achtergrondgeluiden weg. Zo ben je dus altijd goed te horen tijdens een multiplayer game. Game urenlang zonder last te krijgen van je oren dankzij de memory foam oorkussens.Toch toe aan een pauze? Dan klap je de microfoon makkelijk naar boven om een slok van je drinken te nemen.

Lees meer
Bekijk
(9.3/10)
HyperX Cloud II Grijs (Gunmetal)

De HyperX Cloud II combineert een robuust frame met helder geluid en comfortabele oorschelpen. De HyperX Cloud II produceert 7.1 virtual surround sound. Althans, wanneer je hem via de meegeleverde usb-geluidskaart (of -verlengkabel) aansluit op de Mac, pc of (na een firmware update via de pc) op je PS4. De kunstlederen oorschelpen sluiten goed af, waardoor je volledig opgaat in je game. De noise cancelling microfoon laat je helder communiceren en is los te koppelen, handig als je de headset ook voor onderweg gebruikt.
Let op: de meegeleverde volumeregelaar werkt niet wanneer je de headset via de controller koppelt aan je PlayStation.

Lees meer
Bekijk
(9.3/10)
Trust GXT498 Forta Gaming Headset PS5 & PS4

Game comfortabel met de Trust GXT498 Gaming Headset voor de PlayStation consoles. Met de leren oorkussens en vulling van schuim zijn jouw langere gamesessies ook comfortabel. Deze gaming headset koppel je gemakkelijk aan je PlayStation controller met de 3.5 millimeter aansluiting. Je vrienden horen jouw aanwijzingen duidelijk dankzij de ruisonderdrukking op de microfoon. Game je liever alleen? Dan mute je jezelf gemakkelijk met de muteknop op de oorschelp.De Trust GXT498 Forta is bovendien grotendeels gemaakt van gerecycled plastic dus je gamet ook nog eens met een groen hart.

Lees meer
Bekijk
(9.3/10)
ASTRO A40 TR bedrade Gaming Headset voor PS5, PS4, PC

Let op: bij deze headset zit geen MixAmp Pro meegeleverd, je past je geluidsinstellingen dus alleen via je console of pc aan.

Game op je favoriete platform met de Astro A40 TR Bedrade gaming headset. Je gebruikt deze bedrade headset op jouw console of pc. Je wisselt dus zonder problemen tussen je console en je gaming pc. Je hoort precies waar je tegenstanders vandaan komen dankzij de Dolby technologie in deze headset. Het communiceren met de Astro A40 TR is ook duidelijk door de ruisonderdrukking in de microfoon. Hierdoor horen jouw vrienden geen achtergrondgeluiden tijdens het gamen en daardoor gaat de samenwerking nog beter. Heb je even niks te vertellen? Dan klap je de microfoon in een handomdraai omhoog om jezelf te muten.

Lees meer
Bekijk
(9.3/10)
Astro A40 TR Gaming Headset + MixAmp Pro TR Xbox Series X/S en Xbox One - Zwart

Astro A40 TR Gaming Headset + MixAmp Pro TR Xbox Series X/S en Xbox One - Zwart is de ultieme bedrade gaming headset. Waarom? Omdat de audio functies op elke denkbare manier instelbaar zijn. Via de MixAmp Pro en de Astro Command Centre software kies je de balans tussen chatgeluid en het geluid van je games die jij het fijnste vindt. Het ruimtelijke geluid van de headset komt voort uit de 7.1 surround sound, waardoor je game-ervaring nog intenser is. Het wisselen tussen de pc en je Xbox One of Xbox Series X/S is nu makkelijker en intuïtiever dan ooit via de MixAmp. Met een druk op de knop wissel je tussen de 2. Als je de microfoon niet gebruikt, haal je deze eenvoudig van de Astro af.

Lees meer
Bekijk
(9.3/10)
Astro A40 TR Gaming Headset + MixAmp Pro TR PS5, PS4 - Zwart

De Astro A40 TR Gaming Headset + MixAmp Pro TR PS5, PS4 - Zwart is de ultieme bedrade gaming headset. De audio functies zijn op elke denkbare manier instelbaar. Via de MixAmp Pro en de Astro Command Centre software kies je de balans tussen chatgeluid en het geluid van je games die jij het fijnste vindt. Het ruimtelijke geluid van de headset komt voort uit de 7.1 surround sound, waardoor je game-ervaring nog intenser is. Het wisselen tussen de pc en je PlayStation 4 is nu makkelijker en intuïtiever dan ooit via de MixAmp. Met een druk op de knop wissel je tussen de 2. Als je de microfoon niet gebruikt, haal je deze eenvoudig van de Astro af.

Lees meer
Bekijk

Wordt het over-ear, in-ear of toch on-ear

Alle gaming headsets kunnen opgedeeld worden in drie categorieën op het gebied van pasvorm: over-ear, in-ear en on-ear.

  • Over-ear: Hierbij zitten de oorkussen van de headset volledig over je oren heen. Je oor valt er als het ware in. Het voordeel is dat omgevingsgeluiden hierdoor weggehaald worden.
  • In-ear: Dit soort headsets komt minder voor. Een goed voorbeeld van in-ear headsets zijn de Airpods en klassieke oortjes die je bij je mobiele telefoon krijgt. Veel gamers vinden dit minder comfortabel zitten bij lange gamesessies, maar het voordeel is dat ze subtiel zijn en minder zwaar op je hoofd.
  • On-ear: Waar over-ear headsets je gehele oor omsluiten, worden on-ear headsets op je oren geplaatst. De kussen zijn dus niet groter dan je oren, maar zitten op je oren. Hierdoor wordt het meeste omgevingsgeluid gefilterd. Dit is extra handig als de headset geen noise cancelling bevat.

Over het algemeen zijn over-ear en on-ear de meest populaire keuzes op het gebied van gaming headsets. Deze zijn comfortabeler om voor langere tijd te dragen. Wat voor jou het beste is, ligt er maar net aan wat jij het lekkerste vindt zitten.

 

Een PC gaming headset gebruiken voor de consoles

PC gamers en Console gamers dienen extra aandacht te besteden aan het maken van een keuze voor een nieuwe gaming headset. Er kan namelijk wel degelijk verschil zitten tussen de headsets. Let op de aansluiting van de headset. Wordt de headset aangesloten via een 3.5mm aansluiting? Dan kan deze makkelijk in een controller gestoken worden met een 3.5mm ingang. De controllers van de laatste generatie van Playstation en Xbox bevatten allemaal een 3.5mm ingang. Deze headsets kunnen voor PC gamers weer lastiger zijn. Vaak zit een 3.5mm ingang van een desktop aan de achter- of voorkant, waardoor het kabeltje van een headset al snel te kort is wanneer de desktop niet naast het beeldscherm staat. Check bij deze headsets of de lengte van de kabel lang genoeg is.

Gelukkig is er ook een ruime keuze aan gaming headsets met een USB aansluiting. Deze zijn eenvoudig aan te sluiten op desktops en kunnen via een USB port ook aan een console aangesloten worden. Het probleem voor console spelers kan echter zijn dat het aantal USB poorten in een console beperkt zijn. Als jij bijvoorbeeld een externe harde schijf en een bedrade controller al aangesloten hebt, kan het zijn dat je geen USB poorten meer over hebt voor een headset. Daarnaast moet je als console gamer checken of de USB headset die je op het oog hebt, geschikt is voor consoles. Dit is vaak vermeld bij de headset.

 

Draadloze vs bedrade gaming headsets

Hoe minder je afhankelijk bent van draden, hoe beter toch? Voor gamers ligt dit iets anders. Draadloos gamen is erg fijn, maar toch zie je veel e-sporters met bedrade headsets. Dat komt doordat je bij alles wat draadloos is rekening moet houden met een mate van vertraging. Een draadloze verbinding via bluetooth is namelijk niet zo snel als een bedrade verbinding. In een game waar een fractie van een seconde bepalend kan zijn, wordt vaak gekozen voor bedrade headsets. Console gamers die een draadloze headset willen, moeten daarbij rekening houden dat de draadloze ontvanger vaak via een USB ontvanger aangesloten moet worden aan de console. USB poorten zijn helaas vaak schaars op consoles, dus er moet wel ruimte zijn voor zo’n ontvanger.

 

Veelgestelde vragen

Waar op letten bij kopen gaming headset?

Bij het kopen van een nieuwe gaming headset moet je een aantal keuzes maken:

  • Wil je bedraad of draadloos?
  • Wil je een USB of 3.5mm aansluiting?
  • Is de kabel lang genoeg?
  • Wil je on-ear, over-ear of in-ear?

 

Zijn gaming headsets geschikt voor Nintendo Switch?

Een gaming headset kan prima aangesloten worden op een Nintendo Switch. Een headset met een 3.5mm aansluiting kan gemakkelijk aangesloten worden. De Switch Dock bevat tevens USB poorten die met up-to-date firmware ook draadloze dongels accepteert. De Switch moet dan echter wel in zijn dock aangesloten zijn.

 

Bestaan er budget gaming headsets?

Er zijn verschillende gaming headsets op de markt. Ook voor gamers met een kleiner budget zijn er alternatieven die voldoende kwaliteit bieden. Een merk als Logitech en HyperX hebben betaalbare headsets op de markt gebracht.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl