Logo metagamer

Gaming Videokaarten

Een goede gaming videokaart is onmisbaar voor PC gamers. Games worden grafisch steeds beter, maar in multiplayers kan 50 fps het verschil uitmaken tussen een winnaar en verliezer.

Top videokaarten

MSI GeForce RTX 3060 GAMING X 12G
(4.1/5)

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen AMD of Nvidia?

Beide fabrikanten brengen kwalitatief goede videokaarten op de markt. Het verschil zit hem vaak in de prijs/kwaliteit verhouding en de ondersteunende drivers. De Radeon kaarten zijn over het algemeen gunstiger geprijsd. Qua drivers is het een kwestie van smaak. Sommige gamers vinden de GeForce Experience erg fijn werken, terwijl anderen weer zweren bij de Radeon drivers.

Wat is een dedicated videokaart?

Een dedicated videokaart is een aparte videokaart in een pc-systeem, dit in tegenstelling tot een onboard videokaart die is geïntegreerd met de CPU.

Waar moet ik rekening mee houden bij het kopen van een videokaart?

Bij een videokaart upgrade kopen komt meer kijken dan enkel de keuze van de videokaart. De hardware in de pc moet de nieuwe videokaart ondersteunen. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld de juiste ‘slot’ en voldoende stroom vanuit de voeding. Daarnaast moeten de ingangen van de monitor matchen met de uitgangen van de videokaart.

Kun je met een gaming videokaart ook video’s bewerken?

Een gaming videokaart is krachtig. Het is technisch dus ook zeker mogelijk om videos te bewerken met deze videokaarten. Wel is de technologie gericht op het afspelen van grafische games. Voor zware fotobewerking en programma’s als AutoCAD is het vaak verstandiger om een een ‘werk videokaart’ te kopen. Deze zijn beter ingesteld op het behandelen van dit soort software.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl
menu