Videokaarten

Ben je op zoek naar een nieuwe videokaart? Dan ben je aan het juiste adres. Wij hebben voor jou uitgezocht wat de top videokaarten van het moment zijn. In ons overzicht lichten we niet alleen uit wat de best verkochte videokaarten zijn, maar wat de beste keuze is voor gamers met een kleiner budget. De gaming videokaarten op deze pagina zijn opgesplitst in de twee grote fabrikanten: Nvidia en AMD

 

De beste videokaarten van dit moment

Met grote regelmaat worden er nieuwe videokaarten op de markt gebracht. Er is dan ook een grote variate in videokaarten ontstaan. Videogames vragen steeds meer van je gaming pc en een gaming videokaart is dus onmisbaar. Het zorgt er voor dat de beelden vloeiend op je beeldscherm te zien zijn. Waar je vroeger uit de voeten kon met een videokaart van minder dan 512MB aan werkgeheugen, zijn er nu al videokaarten met wel 8GB aan werkgeheugen. Het laat zien hoe hard de ontwikkelingen zijn gegaan. Bij het aanschaffen van een nieuwe videokaart is het dus belangrijk om het beste waar voor je geld te kiezen. Alleen dan heb je een toekomst bestendige videokaart waar je jaren lang plezier van hebt.

(8.8/10)
Inno3D RTX3070 TI X3 OC

De INNO3D GeForce RTX 3070 Ti X3 OC is een videokaart voor gamers die klaar zijn voor de volgende stap. Met 6.144 CUDA rekenkernen en een kloksnelheid van 1785 MHz game je vloeiend in QHD op een hoog aantal frames per seconde. Door de tweede generatie Ray Tracing technologie ervaar je levensechte lichteffecten, zoals schaduwen. Zo ervaar je een game als Cyberpunk 2077 met de vele neonlichten op een realistischere wijze. Wanneer je in een verhitte strijd terecht komt, loopt ook de temperatuur van je videokaart op. De 3 grote ventilatoren op de videokaart voeren de hete lucht effectief af en houden de kaart goed gekoeld, ook wanneer je in een verhit potje terecht komt.

Lees meer
Bekijk

Jouw huidige videokaart vervangen

Bij het zoeken naar een videokaart die bij jou past, moet je met een aantal factoren rekening houden. Niet alleen wil je dat het recente games goed kan draaien, maar qua hardware moet het ook matchen met de bestaande game PC. Zo dient het moederbord een passende slot te hebben voor de nieuwe videokaart (bijvoorbeeld PCI-e) en moet de voeding de nieuw te leveren prestaties ook aan kunnen. Het is dus verstandig eerst onderzoek te doen naar wat jouw huidige game setup aan mogelijkheden biedt. Ondersteunt jouw moederbord de videokaart die je op het oog hebt wel, maar kan je voeding het niet aan? Dan kun je voor een paar tientjes een complementaire voeding kopen.

De hardware is natuurlijk leidend voor een upgrade, maar ook jouw wensen zijn van belang. Wil je een game als Fortnite vloeiend kunnen spelen? Dan kun je vaak al terecht bij een mid-range videokaart. Terwijl gamers die de nieuwe Call of Duty of Battlefield graag op hoge resolutie en hoge fps willen spelen gebaat zijn bij een videokaart uit het hogere segment. Koop een videokaart op de groei. Zo kun je voorlopig vooruit. Of koop een tweede videokaart en combineer de rekenkracht!

 

De uitgangen van een videokaart

Als je een videokaart op het het oog hebt, die ook nog eens prima in jouw game pc kan, is het belangrijk om rekening te houden met de uitgangen van de videokaart. Een moderne videokaart heeft vaak HDMI en DisplayPort uitgangen. Een echte gamer heeft natuurlijk een goede monitor staan, waardoor deze uitgangen geen problemen geven. Maar als jij een wat ouder model hebt staan, kan het zijn dat je monitor geen HDMI of DisplayPort ondersteunt. Dan zul je met verloopstukjes moeten gaan werken. Je kunt het natuurlijk ook in één keer goed aanpakken en je game room upgraden met een nieuwe gaming monitor.

 

Een laptop videokaart vervangen, kan dat?

Als je beschikt over een laptop die wilt upgraden met een nieuwe videokaart, wordt het alweer wat lastig. Laptops vereisen namelijk een ander soort videokaart dan desktops. Het formaat van de reguliere videokaarten passen namelijk niet in een laptop. Hiervoor zijn speciale mobiele videokaarten uitgebracht. Daarnaast is het installeren van de nieuwe videokaart een stuk lastiger. Je zult de laptop helemaal open moeten halen. Er is wel een nieuwe technologie op komst die interessant is voor laptop gamers. Hierbij wordt een externe videokaart gebruikt via een USB Thunderbolt aansluiting.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl