Logo metagamer

Gaming Monitoren

Bij een goede game setup hoort natuurlijk ook een gaming monitor van kwaliteit. Kies jij voor een IPS scherm of ga je toch liever voor VA of TN? Wij hebben de beste monitoren voor jou uitgezocht.

Top gaming monitoren

iiyama G-Master GB2590HSU-B1 Gold Phoenix
(4.45/5)

Veelgestelde vragen

Is Hertz hetzelfde als Frames Per Second (FPS)?

Alhoewel beide maatstaven gaan over het aantal beelden per seconde, zijn hertz en fps niet hetzelfde. FPS gaat om hoeveel beelden de videokaart kan uitzenden, terwijl Hertz aanduidt hoeveel beelden per seconde de monitor kan uitzenden. Wil je een game spelen in 144hz, moet je videokaart dit kunnen produceren en je monitor dit kunnen uitzenden.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een gaming monitor?

Bij het aanschaffen van een gaming monitor zijn een aantal factoren belangrijk:

  • Zorg voor een match met de videokaart op het gebied van aansluitingen en hertz/fps.
  • Kijk naar een input lag van minder van 5ms, bij voorkeur <1ms.
  • Het formaat moet passen bij de resolutie. De pixels van een 27 inch FullHD beeldschermen zijn groter dan op een 24 FullHD scherm.


Heeft 144hz monitor zin voor consoles?

Een 144hz monitor kan 144 beelden per seconde weergeven. Een console als de PS4 en Xbox kan echter slechts 60fps uitzenden. De beelden zullen dus ook in 60hz uitgezonden worden. Het aanschaffen van een 144hz monitor voor consoles is dus overkill voor de huidige technologie. De PS5 en Xbox Series X kunnen echter wel 120fps bieden. Voor deze generatie consoles is een 144hz monitor wel interessant.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl
menu