Gaming monitoren

Voor een gamer is het monitor net zo belangrijk als de game pc zelf. Je kunt nog zo’n goede videokaart hebben, maar als jouw beeldscherm alleen 1080p ondersteunt haal je nooit alles uit de games. Er zijn ontzettend veel monitoren op de markt. Zo wordt er steeds meer gegamet op IPS monitoren. De belangrijkste keuze die je moet maken is wat voor techniek je in het monitor wilt: IPS, VA of TN. Alle varianten hebben voor en nadelen.

 

75hz, 144hz en 240hz monitoren

De vloeiende beelden die een monitor uitzendt zijn eigen stilstaande afbeeldingen die in razendsnel tempo afgespeeld worden. Hoe snel dit gebeurt is afhankelijk van de verversingsnelheid, uitgedrukt in Hertz (Hz). Een monitor met 75hz kan 75 van dit soort stilstaande beelden per seconde uitzenden. Dit moet overigens niet verward moeten met frames per second (fps). De frames per second gaat om hoeveel beelden jouw videokaart per seconde kan uitzenden. Om een game vloeiend te kunnen afspelen dienen je videokaart en monitor op elkaar afgestemd zijn als het gaat om het aantal Hertz en fps. Hoe hoger het aantal hertz in jouw monitor, des te meer beelden het kan uitzenden, des te vloeiender de beelden zijn. Voor gamers geldt de volgende vuistregel:

  • 60hz: voldoende voor casual gamers die geen geavanceerder spellen spelen.
  • 75hz: voor casual pc gamers die shooters spelen.
  • 144hz: Voor gamers met een goede gaming setup die meer uit shooters willen halen.
  • 240hz+: Voor de echte gamers die op e-sports niveau mee willen doen.
(10/10)
LG UltraGear 27GR75Q-B

Geniet van vloeiende beelden tijdens het gamen op de LG UltraGear 27GR75Q-B 27 inch 165Hz QHD HDR gaming monitor. Met een verversingssnelheid van 165 hertz geeft deze LG monitor jouw favoriete games vloeiend weer. De reactietijd van 1 milliseconde maakt de 27GR75Q-B ook geschikt voor veeleisende shooters of multiplayer games, zonder dat je last hebt van ghosting of andere vertragingen op het scherm. Tijdens het gamen geniet je van extra levendige en realistische kleuren. De HDR10 ondersteuning zorgt voor extra felle en heldere kleuren, waardoor je van ieder klein detail geniet. Gebruik je een AMD videokaart? Dan zorgt de FreeSync Premium technologie ervoor dat je geen last hebt van haperingen. Naast pc gaming is deze monitor ook geschikt voor full hd console gaming. Sluit je PS5 of Xbox Series XS aan via de hdmi 1.4 poort en speel je games op 120 hertz in full hd. Daarnaast kantel of verstel je de monitor in hoogte en stel je zo een ergonomische zithouding in. Hiermee voorkom je nek- en rugklachten tijdens het gamen en ga je comfortabel aan de slag met de online strijd.

Lees meer
Bekijk
(10/10)
HP X24ih Gaming Monitor

Tijdens je game marathon wil je wel een goede zithouding hebben. Kantel, draai of verstel de HP X24ih 24 inch full hd gaming monitor in de hoogte om zo een ergonomische setup te creëren. Op deze HP monitor game met vloeiende beelden, ook in veeleisende situaties, dankzij de 144 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd. Op het IPS paneel geniet je van scherpe kleuren en beelden vanuit iedere kijkhoek. Zo zie je al je tegenstanders duidelijk, ook wanneer ze zich op het randje van je scherm bevinden. Heb je een AMD videokaart, zoals de RTX 6800? Dan zorgt de FreeSync technologie ervoor dat je monitor en videokaart synchroon lopen en er geen haperingen optreden tijdens het gamen.

Lees meer
Bekijk
(10/10)
AOC 24G2ZU/BK

Game met vloeiende beelden op de AOC 24G2ZE/BK. Deze 24 inch gaming monitor heeft namelijk een hoge verversingssnelheid van 240Hz. Hierdoor bewegen je karakters en voertuigen zeer realistisch. De reactietijd van slechts 0,5 milliseconden voorkomt motion blur. Zo draaien je games als een zonnetje en ben je de tegenstander te snel af. Heb je een AMD videokaart? Dan voorkomt FreeSync Premium screen tearing en compenseert het lage framerates. Verstel het scherm in hoogte voor een fijne zithouding. Door de smalle schermranden plaats je gemakkelijk 2 of zelfs 3 monitoren naast elkaar voor de ultieme gaming ervaring. Dankzij 105% sRGB dekking game je met kleurrijke beelden. Je ziet het scherm goed in fel verlichte ruimtes door de hoge helderheid tot 350 nits.

Lees meer
Bekijk
(10/10)
Samsung Odyssey Neo G7 LS43CG700NUXEN

Met de Samsung Odyssey Neo G7 LS43CG700NUXEN combineer je het formaat van een televisie met de prestaties van een gaming monitor. Op deze 43 inch 144Hz 4K gaming monitor zie je het hele speelveld voor je en geniet je van levensechte en haarscherpe graphics. Door de 4K resolutie zie je beelden bijna 2 keer scherper dan in QHD en bijna 4 keer scherper dan in full hd. Daarnaast geniet je van vloeiende beelden door de 144Hz verversingssnelheid en 1ms reactietijd. Zo draaien de meest veeleisende games vloeiend op je scherm en zie je tegenstanders nog voor zij jou zien. Door de combinatie van het Quantum Mini LED scherm en de Display HDR 600 ondersteuning komen alle details en kleuren goed tot hun recht. Daarnaast zorgt de AMD FreeSync technologie ervoor dat je AMD GPU en de monitor gelijk lopen. Hiermee voorkom je vertragingen, haperingen en ghosting en blijf je lekker vloeiend gamen. Is het tijd voor pauze? Schakel dan automatisch over naar je favoriete series of filmpjes via de smart hub functies. Daarnaast bedien je al je verbonden apparaten via de monitor, zolang alle apparaten op hetzelfde wifi netwerk draaien. Zo combineer je gaming met andere vormen van entertainment en heb je de volledige controle aan je vingers. Naast pc gaming is deze monitor ook geschikt voor full hd console gaming. Sluit je PS5 of Xbox Series XS aan via de hdmi 2.1 poort en speel je games op 120 hertz in 4K.

Lees meer
Bekijk
(9.8/10)
MSI G27CQ4 E2

De MSI Optix G27CQ4 E2 is een 27 inch QHD 170 hertz curved gaming monitor voor gamers die geen haperende beelden willen. Door de 170 hertz verversingssnelheid ervaar je elke game vloeiend en zonder haperingen. De reactiesnelheid van 1ms voorkomt ghosting, waardoor jij de focus bij je game houdt. Daarnaast geniet je van scherpe graphics door de QHD resolutie, die 2 keer scherper is dan full hd. Soms gaat je videokaart iets te snel voor het scherm. Heb je een AMD videokaart? Dan matcht FreeSync Premium het aantal frames van je videokaart met de verversingssnelheid van je monitor. Hierdoor ervaar je zelfs snelle shooters en racegames zonder tearing en stuttering, ook wanneer je in HDR gamet. Klaar voor een meeslepende game ervaring? Door het curved design buigt het scherm zich als het ware om je gezichtsveld heen. Hierdoor lijkt het net alsof je midden in de game zit. Schakel bijvoorbeeld first person view in terwijl je in een cockpit of race auto zit. De G27C4 E2 werkt ook perfect samen met de next gen consoles, zoals de PlayStation 5 en Xbox Series XS. Sluit deze aan via de hdmi 2.0 poort en speel je games op 60 hertz in QHD op de Xbox en op 120 hertz in full hd op de PS5.

Let op: De maximale verversingssnelheid via hdmi is 144Hz. Wanneer je op 170Hz wilt gamen, moet je de monitor via DisplayPort aansluiten.

Lees meer
Bekijk
(9.7/10)
Philips 27M1N3200ZA/00

Ga online de strijd aan met de Philips 27M1N3200ZA/00 27 inch 165Hz gaming monitor. Door de 165 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd game je met vloeiende beelden, waarmee je een voordeel hebt over je tegenstander. Wanneer je met een AMD videokaart speelt, schakel dan FreeSync in. Met deze technologie synchroniseer je de monitor en videokaart met elkaar, waarmee je vertragingen en haperingen voorkomt. Daarnaast geniet je van alle geluiden en muziek die je games met zich mee brengen, via de ingebouwde luidsprekers. Zo mis je geen enkele voetstap van je tegenstanders of grom van een monster in de kerkers. Wil je na het gamen een film kijken? Of wil je samen met een vriend op hetzelfde scherm gamen? Geen probleem, door het IPS paneel heb je vanuit iedere kijkhoek dezelfde scherpe beelden. Ook wanneer je niet direct voor het scherm zit. Daarnaast draai, kantel en verstel je het scherm in de hoogte voor het instellen van een ergonomische zithouding. Zo voorkom je nek- en rugklachten tijdens het gamen.

Lees meer
Bekijk
(9.7/10)
LG UltraGear 27GR93U-B

Geniet van vloeiende beelden tijdens het gamen op de LG UltraGear 27GR93U-B 27 inch 144Hz 4K HDR gaming monitor. Met een verversingssnelheid van 144 hertz geeft deze LG monitor jouw favoriete games vloeiend weer. De reactietijd van 1 milliseconde maakt de 27GR93U-B ook geschikt voor veeleisende shooters of multiplayer games, zonder dat je last hebt van ghosting of andere vertragingen op het scherm. Tijdens het gamen geniet je van extra levendige en realistische kleuren. De 4K resolutie en DisplayHDR 400 ondersteuning zorgen voor extra felle kleuren en haarscherpe beelden, waardoor je van ieder klein detail geniet. Gebruik je een AMD videokaart? Dan zorgt de FreeSync Premium technologie ervoor dat je geen last hebt van haperingen. Naast AMD videokaarten, werkt deze monitor ook met NVIDIA GPU's door de G-Sync Compatibility. Naast pc gaming is deze monitor ook geschikt voor full hd console gaming. Sluit je PS5 of Xbox Series XS aan via de hdmi 2.1 poort en speel je games op 120 hertz in 4K. Daarnaast kantel of verstel je de monitor in hoogte en stel je zo een ergonomische zithouding in. Hiermee voorkom je nek- en rugklachten tijdens het gamen en ga je comfortabel aan de slag met de online strijd.

Lees meer
Bekijk
(9.7/10)
LG UltraGear 32GQ950-B

Ga aan de slag in de hoogste versnelling met je online games op de LG UltraGear 32GQ950-B 32 inch 144Hz 4K gaming monitor. Door de 144 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd, game je met vloeiende beelden. Je geniet van haarscherpe en heldere graphics door de 4K resolutie, 95% dekking binnen het DCI-P3 kleurenprofiel en de DisplayHDR 1000 ondersteuning. Zo komt iedere omgeving, of het nu een skyline of landschap is, volledig tot zijn recht. Game je met een videokaart? Geen zorgen, de monitor is uitgerust met FreeSync Premium Pro en G-Sync Compatibility. Hiermee synchroniseer je een AMD of NVIDIA videokaart en voorkom je haperingen en vertragingen tijdens het gamen, ook wanneer je HDR hebt ingeschakeld. Ben je juist meer van console gaming? Verbind dan een Xbox Series X, Series S of PlayStation 5 via hdmi 2.1 en geniet van 120 Hz gaming in full hd of QHD. Daarnaast kantel, draai of verstel je de monitor in de hoogte en stel je zo een ergonomische zithouding in. Zo voorkom je nek- en rugklachten na een lange gamesessie.

Let op: Voor 4K gaming heb je een zeer krachtige videokaart nodig, zoals een NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti of AMD Radeon RX 6000-serie GPU, een Xbox Series X of een PlayStation 5.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
AOC 24G2SPAE/BK

Ga online de strijd aan met de AOC 24G2SPAE/BK 24 inch 165hz full hd gaming monitor. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 165 hertz en een reactietijd van 1 ms. Hierdoor game je altijd met vloeiende beelden, ook in veeleisende situaties. Daarnaast heeft de monitor FreeSync, waarmee je een AMD videokaart met de monitor gelijk laat lopen. Zo voorkom je haperingen tijdens het gamen. Ben je meer een console gamer? Geen zorgen, via de hdmi 1.4 poort sluit je een PlayStation 5 of Xbox Series XS aan en game je op 120 hertz in full hd. Deze AOC monitor heeft ook de eigen 6 Games Mode technologie. Hiermee heb je 6 voorgeïnstalleerde instellingen voor onder andere first person shooters en race games. Zo ga je direct aan de slag wanneer je van game wisselt. Begin je aan een lange gamesessie? Kantel het scherm dan en voorkom zo vervelende lichtinval op het scherm. Zo zit je niet alleen comfortabel voor het scherm, maar voorkom je hinderlijk licht. Daarnaast geniet je van alle omgevingsgeluiden en soundtracks via de ingebouwde luidsprekers.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
Lenovo G27-30

Klim naar de top van de ranglijsten met de Lenovo G27-30 27 inch full hd 165Hz gaming monitor. Door de 165 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd game je met zeer vloeiende beelden, ook in de meest veeleisende situaties. Hierdoor heb je met arena shooters altijd een voordeel over je tegenstander. Heb je een losse AMD videokaart in je desktop? Schakel dan AMD FreeSync in en synchroniseer zo de verversingssnelheid van de monitor met die van de videokaart. Zo voorkom je vertragingen en haperingen, zodat je vloeiend blijft gamen. Wanneer je aan de slag gaat met open world games, geniet je van extra scherpe en heldere kleuren door de HDR10 ondersteuning. Zo komt de skyline van een stad of de jungle in een survival game extra tot leven.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
ASUS TUF Gaming VG27AQL1A

De ASUS TUF Gaming VG27AQL1A is een QHD monitor voor competitieve gamers. Door de resolutie van 2560 bij 1440 game je met 2 keer scherpere beelden dan full hd, terwijl je videokaart minder belast wordt dan bij 4K. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 144Hz en 170Hz als je hem overklokt. Freesync of G-Sync matcht deze verversingssnelheid met de fps van je GPU, wat zorgt voor een vloeiende weergave van je games. Daarnaast voorkomt de 1ms reactietijd ghosting. De Asus VG27AQL1A is niet alleen scherp en snel, maar heeft ook een goede kleurweergave. Dankzij het IPS paneel, 10-bit kleurdiepte, 130% sRGB dekking en Display HDR 400 ervaar je levendige en realistische kleuren. HDR zorgt ook voor een hoge helderheid, waardoor je het scherm goed ziet in fel verlichte ruimtes. Het beeldscherm is op elke manier verstelbaar, voor een comfortabele houding.

Let op: Voor QHD gaming heb je een krachtige videokaart nodig, zoals een NVIDIA GeForce RTX GPU of AMD Radeon RX 5000-serie GPU, een Xbox One, Xbox Series X of S of een PlayStation 5.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
HP OMEN 27q

Ga aan de slag in de hoogste versnelling met je online games op de HP OMEN 27q inch 165Hz QHD gaming monitor. Door de 165 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd, game je met vloeiende beelden. Game je met een videokaart? Geen zorgen, de monitor heeft FreeSync Premium. Hiermee synchroniseer je een AMD videokaart en voorkom je haperingen en vertragingen tijdens het gamen, ook wanneer je HDR hebt ingeschakeld. Je geniet van extra levendige kleuren door de QHD resolutie, 95 procent dekking binnen het DCI-P3. Deze kleurruimte geeft meer kleuren weer, waardoor een meer of zee ook echt blauw oogt. De DisplayHDR 400 ondersteuning maakt deze kleuren nog helderder, waardoor je van bijna levensechte kleuren geniet. Ben je meer van console gaming? Koppel dan je PlayStation 5 of Xbox Series XS via de hdmi 2.0 poort en geniet van 120Hz full hd console gaming. Daarnaast kantel of verstel je de monitor in de hoogte en stel je zo een ergonomische zithouding in. Zo voorkom je nek- en rugklachten na een lange gamesessie.

Let op: Voor QHD gaming heb je een zeer krachtige videokaart nodig, zoals een NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti of AMD Radeon RX 6000 serie GPU.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
iiyama ProLite XCB3494WQSN-B5

Geniet van een extra groot overzicht voor je kantoorwerkzaamheden, foto's en films met de iiyama ProLite XCB3494WQSN-B5 34 inch QHD curved ultrawide usb C monitor. Op deze ultrawide monitor open je meerdere programma's en vensters naast elkaar, waardoor je makkelijker multitaskt. Open bijvoorbeeld Adobe Photoshop in het ene venster en zet je beeldbank er meteen naast. Daarnaast zorgt het curved scherm voor extra diepte en eenzelfde afstand tussen je ogen en de monitor. Hierdoor oogt het scherm natuurlijker en werk je ergonomischer. Je organiseert je hele bureau met slechts één kabel via de usb C poort. Deze poort verzendt beeldsignalen, zet data over en laadt je apparaat op met een laadvermogen van 65 watt. Zo combineer je de belangrijkste functies in één en heb je altijd een volle batterij. Op het IPS paneel ervaar je levensechte kleuren en brede kijkhoeken. Zo zie je alles scherp, ook wanneer je niet direct voor het scherm zit. Een film kijken met z'n tweeën is dus geen probleem. Daarnaast zoom je tot op de detail in door de QHD resolutie. Alles oogt 2 keer scherper dan in full hd, waardoor je gedetailleerd aan de slag gaat. Je draait, kantelt of verstelt het scherm in de hoogte, waarmee je een ergonomisch verantwoorde zithouding creëert. Hiermee voorkom je nek- en rugklachten, waardoor je comfortabel aan het werk gaat.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
MSI Optix MPG321UR-QD

Pak online de leiding met de MSI Optix MPG321UR-QD 32 inch 144Hz 4K gaming monitor. Door de 144 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd, geniet je van vloeiende beelden op je scherm en zie je tegenstanders voor zij jou zien. Of ga het avontuur aan in een open world game en geniet van de extra details die de 4K resolutie en de DisplayHDR 600 ondersteuning bieden. Daarnaast is de monitor uitgerust met G-Sync Compatibility, waarmee je jouw NVIDIA RTX videokaart synchroniseert met de monitor. Zo voorkom je haperingen tijdens het gamen. Begin je aan een lange game marathon? Stel dan een ergonomisch verantwoorde zithouding in door het scherm in de hoogte te verstellen. Hiermee voorkom je nek- en rugklachten tijdens het gamen. De monitor is ook geschikt voor next gen console gaming. Koppel je PlayStation 5 of Xbox aan de monitor en game op 120 hertz in full hd. Heb je een gaming laptop? Geen probleem, deze verbind je eenvoudig met de usb C poort. De poort is uitgerust met DisplayPort Alternative Mode, waardoor je een extra, universele poort tot je beschikking hebt.

Let op: Voor 4K gaming heb je een krachtige videokaart nodig, zoals een NVIDIA GeForce RTX GPU of AMD Radeon RX 5000-serie GPU, een Xbox One, Xbox Series X of S of een PlayStation 5.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
LG UltraGear 27GQ50F-B

Geniet van vloeiende beelden tijdens het gamen op de LG UltraGear 27GQ50F-B 27 inch 165Hz full hd gaming monitor. Met een verversingssnelheid van 165 hertz geeft deze LG monitor jouw favoriete games vloeiend weer. De reactietijd van 1 milliseconde maakt de 27GQ50F-B ook geschikt voor veeleisende shooters of multiplayer games, zonder dat je last hebt van ghosting of andere vertragingen op het scherm. Gebruik je een AMD videokaart? Dan zorgt de FreeSync Premium technologie ervoor dat je geen last hebt van haperingen. Naast pc gaming is deze monitor ook geschikt voor full hd console gaming. Sluit je PS5 of Xbox Series XS aan via de hdmi 1.4 poort en speel je games op 120 hertz in full hd.

Lees meer
Bekijk

Waar op letten bij de aanschaf van een gaming monitor?

Bij het kopen van een nieuwe gaming monitor zijn er aantal eigenschappen waar je op moet letten.

 

Beeldkwaliteit - Ga voor Haarscherpe Details

Een gaming monitor met een hoge beeldkwaliteit zorgt voor een meeslepende game-ervaring. Kies voor een monitor met een hoge resolutie, zoals een 4K Ultra HD- of QHD-scherm, om te genieten van haarscherpe details en levendige kleuren. HDR (High Dynamic Range) technologie verbetert het contrast en de helderheid, waardoor beelden nog realistischer worden. Zoek naar een monitor met een brede kleurruimte, zoals sRGB of Adobe RGB, voor accurate en levendige kleurenweergave.

Responstijd - Snelle Actie zonder Vertraging

Voor een optimale gaming ervaring is een snelle responstijd van de monitor van cruciaal belang. Kies voor een monitor met een lage responstijd, meestal uitgedrukt in milliseconden (ms), om vertraging (input lag) te minimaliseren. Een responstijd van 1 ms of lager zorgt ervoor dat beelden snel en vloeiend worden weergegeven, zonder zichtbare vervaging of ghosting. Vooral bij snelle actiegames zoals first-person shooters is een lage responstijd essentieel om je reactiesnelheid te optimaliseren.

Verversingssnelheid - Ervaar Vloeiende Gameplay

De verversingssnelheid van een gaming monitor bepaalt hoe vaak het beeld wordt ververst per seconde en wordt uitgedrukt in Hertz (Hz). Een hogere verversingssnelheid, zoals 144 Hz of 240 Hz, zorgt voor vloeiendere gameplay en minder schokkerige beelden. Hierdoor kun je snelle bewegingen nauwkeuriger volgen en genieten van een competitief voordeel in online games. Overweeg ook monitoren met variabele verversingssnelheidstechnologie, zoals AMD FreeSync of NVIDIA G-Sync, die synchronisatie bieden tussen de monitor en je grafische kaart voor een nog soepelere game-ervaring.

Schermgrootte en Curvature - Vind je Perfecte Passende Monitor

Bij het kiezen van een gaming monitor is de schermgrootte en curvatuur van belang, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de beschikbare ruimte. Grotere schermformaten, zoals 27 inch of 32 inch, bieden een meeslependere ervaring, terwijl kleinere formaten handiger kunnen zijn voor compacte gaming-opstellingen. Curvatuur verwijst naar de kromming van het scherm en kan variëren van vlakke panelen tot licht gebogen of zelfs sterk gebogen schermen. Een gebogen monitor kan een breder gezichtsveld bieden en zorgen voor een meer meeslepende gaming ervaring.

Kortom:

  • Zorg voor een match met de videokaart op het gebied van aansluitingen en hertz/fps.
  • Kijk naar een input lag van minder van 5ms, bij voorkeur <1ms.
  • Het formaat moet passen bij de resolutie. De pixels van een 27 inch FullHD beeldschermen zijn groter dan op een 24 FullHD scherm.

 

Gaming monitoren voor console gamers

Voor console gamers ligt de keuze voor een nieuwe gaming monitor iets anders. De Playstation 4 en Xbox 360 kunnen namelijk slechts 60fps uitzenden. Dit betekent dat het aansluiten van een beeldscherm van meer van 75hz in feite te veel van het goede is. De monitor krijgt namelijk minder beelden per seconde binnen dan dat het maximaal kan uitzenden. Daarnaast zijn veel games in 1080p beschikbaar, waardoor een monitor met 4K resolutie zal moete upscalen. Gamers die een PS4 of Xbox 360 bezitten kunnen dus prima een 60-75hz FullHD monitor kopen.

De nieuwste generatie consoles, de PS5 en Xbox Series X kan echter games op 4K resolutie uitzenden en tegen 120fps. Dit opent ook meer mogelijkheden qua gaming monitoren. Hierdoor wordt een monitor van 144hz een stuk interessanter om aan te schaffen om het meeste uit de console te halen.

 

Veelgestelde vragen

Is Hertz hetzelfde als Frames Per Second (FPS)?

Alhoewel beide maatstaven gaan over het aantal beelden per seconde, zijn hertz en fps niet hetzelfde. FPS gaat om hoeveel beelden de videokaart kan uitzenden, terwijl Hertz aanduidt hoeveel beelden per seconde de monitor kan uitzenden. Wil je een game spelen in 144hz, moet je videokaart dit kunnen produceren en je monitor dit kunnen uitzenden.

 

Heeft 144hz monitor zin voor consoles?

Een 144hz monitor kan 144 beelden per seconde weergeven. Een console als de PS4 en Xbox kan echter slechts 60fps uitzenden. De beelden zullen dus ook in 60hz uitgezonden worden. Het aanschaffen van een 144hz monitor voor consoles is dus overkill voor de huidige technologie. De PS5 en Xbox Series X kunnen echter wel 120fps bieden. Voor deze generatie consoles is een 144hz monitor wel interessant.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl