Gaming monitoren

Voor een gamer is het monitor net zo belangrijk als de game pc zelf. Je kunt nog zo’n goede videokaart hebben, maar als jouw beeldscherm alleen 1080p ondersteunt haal je nooit alles uit de games. Er zijn ontzettend veel monitoren op de markt. Zo wordt er steeds meer gegamet op IPS monitoren. De belangrijkste keuze die je moet maken is wat voor techniek je in het monitor wilt: IPS, VA of TN. Alle varianten hebben voor en nadelen.

 

75hz, 144hz en 240hz monitoren

De vloeiende beelden die een monitor uitzendt zijn eigen stilstaande afbeeldingen die in razendsnel tempo afgespeeld worden. Hoe snel dit gebeurt is afhankelijk van de verversingsnelheid, uitgedrukt in Hertz (Hz). Een monitor met 75hz kan 75 van dit soort stilstaande beelden per seconde uitzenden. Dit moet overigens niet verward moeten met frames per second (fps). De frames per second gaat om hoeveel beelden jouw videokaart per seconde kan uitzenden. Om een game vloeiend te kunnen afspelen dienen je videokaart en monitor op elkaar afgestemd zijn als het gaat om het aantal Hertz en fps. Hoe hoger het aantal hertz in jouw monitor, des te meer beelden het kan uitzenden, des te vloeiender de beelden zijn. Voor gamers geldt de volgende vuistregel:

  • 60hz: voldoende voor casual gamers die geen geavanceerder spellen spelen.
  • 75hz: voor casual pc gamers die shooters spelen.
  • 144hz: Voor gamers met een goede gaming setup die meer uit shooters willen halen.
  • 240hz+: Voor de echte gamers die op e-sports niveau mee willen doen.
(10/10)
LG UltraWide 38WR85QC-W

De LG UltraWide 38WR85QC-W is een 38 inch Ultrawide monitor voor je thuiswerkplek. Het scherm is breder en hoger dan de meeste monitoren. Dit komt van pas tijdens het bewerken van foto¿s, maar is ook handig tijdens het thuiswerken. Het curved scherm van deze monitor heeft een hoge Wide QXGA resolutie, zo bewerk je jouw foto¿s en video¿s nog preciezer. De combinatie van het Nano IPS paneel en 98 procent dekking van het DCI-P3 profiel zorgt voor een zeer realistische kleurweergave vanuit elke kijkhoek. Deze monitor is bovendien kantelbaar, dat is handig als je bijvoorbeeld zonlicht wilt blokkeren.

Lees meer
Bekijk
(10/10)
HP OMEN 27qs

Ga aan de slag in de hoogste versnelling met je online games op de HP OMEN 27qs inch 240Hz QHD gaming monitor. Door de 240 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd, game je met levensechte beelden en ga je aan de slag met fanatieke e-sports. Game je met een videokaart? Geen zorgen, de monitor heeft FreeSync Premium. Hiermee synchroniseer je een AMD videokaart en voorkom je haperingen en vertragingen tijdens het gamen, ook wanneer je HDR hebt ingeschakeld. Je geniet van extra levendige kleuren door de QHD resolutie, 95 procent dekking binnen het DCI-P3 profiel en DisplayHDR 400 ondersteuning. Deze kleurruimte geeft meer kleuren weer, waardoor een meer of zee ook echt blauw oogt. De DisplayHDR 400 ondersteuning maakt deze kleuren nog helderder, waardoor je van bijna levensechte kleuren geniet. Ben je meer van console gaming? Koppel dan je PlayStation 5 of Xbox Series XS via de hdmi 2.0 poort en geniet van 120Hz full hd console gaming. Daarnaast kantel of verstel je de monitor in de hoogte en stel je zo een ergonomische zithouding in. Zo voorkom je nek- en rugklachten na een lange gamesessie.

Let op: Voor QHD gaming heb je een zeer krachtige videokaart nodig, zoals een NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti of AMD Radeon RX 6000 serie GPU.

Lees meer
Bekijk
(10/10)
HP X24ih Gaming Monitor

Tijdens je game marathon wil je wel een goede zithouding hebben. Kantel, draai of verstel de HP X24ih 24 inch full hd gaming monitor in de hoogte om zo een ergonomische setup te creëren. Op deze HP monitor game met vloeiende beelden, ook in veeleisende situaties, dankzij de 144 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd. Op het IPS paneel geniet je van scherpe kleuren en beelden vanuit iedere kijkhoek. Zo zie je al je tegenstanders duidelijk, ook wanneer ze zich op het randje van je scherm bevinden. Heb je een AMD videokaart, zoals de RTX 6800? Dan zorgt de FreeSync technologie ervoor dat je monitor en videokaart synchroon lopen en er geen haperingen optreden tijdens het gamen.

Lees meer
Bekijk
(10/10)
MSI G27C4 E2

De MSI Optix G27C4 E2 is een 27 inch full hd 170 hertz curved gaming monitor voor gamers die geen haperende beelden willen. Door de 170 hertz verversingssnelheid ervaar je elke game vloeiend en zonder haperingen. De reactiesnelheid van 1ms voorkomt ghosting, waardoor jij de focus bij je game houdt. Soms gaat je videokaart iets te snel voor het scherm. Heb je een AMD videokaart? Dan matcht FreeSync Premium het aantal frames van je videokaart met de verversingssnelheid van je monitor. Hierdoor ervaar je zelfs snelle shooters en racegames zonder tearing en stuttering, ook wanneer je in HDR gamet. Klaar voor een meeslepende game ervaring? Door het curved design buigt het scherm zich als het ware om je gezichtsveld heen. Hierdoor lijkt het net alsof je midden in de game zit. Schakel bijvoorbeeld first person view in terwijl je in een cockpit of race auto zit. De G27C4 E2 werkt ook perfect samen met de next gen consoles, zoals de PlayStation 5 en Xbox Series XS. Sluit deze aan via de hdmi 1.4 poort en speel je games op 120 hertz in full hd.

Let op: De maximale verversingssnelheid via hdmi is 144Hz. Wanneer je op 170Hz wilt gamen, moet je de monitor via DisplayPort aansluiten.

Lees meer
Bekijk
(9.8/10)
AOC C27G2E/BK

Ga online de strijd aan met de AOC C27G2E/BK 27 inch 165hz full hd curved gaming monitor. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 165 hertz en een reactietijd van 1 ms. Hierdoor game je altijd met vloeiende beelden, ook in veeleisende situaties. Het curved beeldscherm van de monitor buigt zich om je gezichtsveld heen. Hierdoor overzie je het hele scherm, zonder je hoofd te bewegen en lijkt het net alsof je midden in de actie zit. Daarnaast heeft de monitor FreeSync, waarmee je een AMD videokaart met de monitor gelijk laat lopen. Zo voorkom je haperingen tijdens het gamen. Ben je meer een console gamer? Geen zorgen, via de hdmi 2.0 poort sluit je een PlayStation 5 of Xbox Series XS aan en game je op 120 hertz in full hd. Deze AOC monitor heeft ook de eigen 6 Games Mode technologie. Hiermee heb je 6 voorgeïnstalleerde instellingen voor onder andere first person shooters en race games. Zo ga je direct aan de slag wanneer je van game wisselt. Begin je aan een lange gamesessie? Kantel het scherm dan en voorkom zo vervelende lichtinval op het scherm. Zo zit je niet alleen comfortabel voor het scherm, maar voorkom je hinderlijk licht. Daarnaast geniet je van alle omgevingsgeluiden en soundtracks via de ingebouwde luidsprekers.

Lees meer
Bekijk
(9.7/10)
LG UltraGear 27GP95RP-B

Speel je favoriete games op de hoogste instellingen met de LG UltraGear 27GP95RP-B 27 inch 144Hz 4K HDR gaming monitor. Door de 144 hertz verversingssnelheid en 1 milliseconde reactietijd game je altijd met vloeiende beelden in shooters, race games en andere spellen met intense scènes. Daarnaast mis je geen detail van de graphics door de 4K resolutie en HDR10 ondersteuning. Je ziet beelden bijna 2 keer scherper dan in QHD en bijna 4 keer scherper dan in full hd, waardoor je games bijna tot leven komen. Door de HDR ondersteuning en 98% dekking binnen het DCI-P3 kleurprofiel speel je met heldere en levendige kleuren. Een zee oogt echt marineblauw en op een landschap zie je alle bloemen en bomen nog beter. De monitor ondersteunt FreeSync Premium Pro en G-Sync Compatibility, waardoor je NVIDIA of AMD videokaart altijd gelijk loopt. Zo voorkom je haperingen, vertragingen en ghosting tijdens het gamen. Naast pc gaming is deze monitor ook geschikt voor full hd console gaming. Sluit je PS5 of Xbox Series XS aan via de hdmi 2.1 poort en speel je games op 120 hertz in 4K.

Lees meer
Bekijk
(9.7/10)
AOC 24G2ZU/BK

Game met vloeiende beelden op de AOC 24G2ZE/BK. Deze 24 inch gaming monitor heeft namelijk een hoge verversingssnelheid van 240Hz. Hierdoor bewegen je karakters en voertuigen zeer realistisch. De reactietijd van slechts 0,5 milliseconden voorkomt motion blur. Zo draaien je games als een zonnetje en ben je de tegenstander te snel af. Heb je een AMD videokaart? Dan voorkomt FreeSync Premium screen tearing en compenseert het lage framerates. Verstel het scherm in hoogte voor een fijne zithouding. Door de smalle schermranden plaats je gemakkelijk 2 of zelfs 3 monitoren naast elkaar voor de ultieme gaming ervaring. Dankzij 105% sRGB dekking game je met kleurrijke beelden. Je ziet het scherm goed in fel verlichte ruimtes door de hoge helderheid tot 350 nits.

Let op: als je de maximale verversingssnelheid van deze monitor wil halen, sluit je hem aan op een pc via DisplayPort. Console gaming en hdmi ondersteunen alleen lagere snelheden.

Lees meer
Bekijk
(9.7/10)
LG UltraGear 32GQ950-B

Ga aan de slag in de hoogste versnelling met je online games op de LG UltraGear 32GQ950-B 32 inch 144Hz 4K gaming monitor. Door de 144 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd, game je met vloeiende beelden. Je geniet van haarscherpe en heldere graphics door de 4K resolutie, 95% dekking binnen het DCI-P3 kleurenprofiel en de DisplayHDR 1000 ondersteuning. Zo komt iedere omgeving, of het nu een skyline of landschap is, volledig tot zijn recht. Game je met een videokaart? Geen zorgen, de monitor is uitgerust met FreeSync Premium Pro en G-Sync Compatibility. Hiermee synchroniseer je een AMD of NVIDIA videokaart en voorkom je haperingen en vertragingen tijdens het gamen, ook wanneer je HDR hebt ingeschakeld. Ben je juist meer van console gaming? Verbind dan een Xbox Series X, Series S of PlayStation 5 via hdmi 2.1 en geniet van 120 Hz gaming in full hd of QHD. Daarnaast kantel, draai of verstel je de monitor in de hoogte en stel je zo een ergonomische zithouding in. Zo voorkom je nek- en rugklachten na een lange gamesessie.

Let op: Voor 4K gaming heb je een zeer krachtige videokaart nodig, zoals een NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti of AMD Radeon RX 6000-serie GPU, een Xbox Series X of een PlayStation 5.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
ASUS TUF Gaming VG27AQA1A

De ASUS TUF Gaming VG27AQA1A is een 27 inch 170Hz QHD monitor voor competitieve gamers. Door de QHD resolutie game je met bijna 2 keer scherpere beelden dan full hd, waardoor je van extra details geniet. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 170 hertz en een reactietijd van 1ms, waardoor je met vloeiende beelden speelt. Tegenstanders zie je sneller, waardoor je een groot voordeel hebt tijdens je online sessies. Speel je met een AMD videokaart? Dan matcht FreeSync de verversingssnelheid met de fps van je GPU, waarmee je vertragingen en haperingen voorkomt. Ben je juist meer van console gaming? Verbind dan een PlayStation 5 via hdmi 2.0 en geniet van 120 Hz gaming in full hd, of een Xbox Series XS in QHD. Naast de snelle actie geniet je ook van levendige kleuren door de HDR10 ondersteuning. HDR zorgt ook voor een hoge helderheid, waardoor je het scherm goed ziet in fel verlichte ruimtes.

Let op: Voor QHD gaming heb je een krachtige videokaart nodig, zoals een NVIDIA GeForce RTX 3000 serie GPU of AMD Radeon RX 6000-serie GPU, een Xbox One of een Xbox Series XS.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
Samsung Odyssey LS27AG500PPXEN

Speel je favoriete games op de Samsung Odyssey LS27AG500PPXEN 27 inch 165Hz QHD gaming monitor. De QHD resolutie is bijna 2 keer zo scherp als full hd, waardoor je meer details ziet. Ook zien kleuren er levendig uit door de HDR10 ondersteuning. Met een verversingssnelheid van 165 hertz en een reactietijd van 1ms laat deze monitor zelfs de snelste bewegingen en overgangen vloeiend zien. De Odyssey ondersteunt G-Sync en FreeSync Premium, waardoor de verversingssnelheden van de monitor en je NVIDIA of AMD videokaart altijd gelijklopen. Zo voorkom je haperingen tijdens het gamen. Ga je beginnen aan een game marathon? Verstel de monitor dan in de hoogte, kantel hem 90 graden of zet hem in de portretmodus. Zo voorkom je nek- en rugklachten. Ben je meer een console gamer? Verbind dan je PlayStation 5, Xbox Series XS of andere HDMI console met de monitor en speel je games op 120Hz in full hd.

Let op: de maximale verversingssnelheid via HDMI is 144 hertz. Voor 165 hertz gaming moet je de monitor via DisplayPort aansluiten.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
Philips Evnia 42M2N8900/00

Combineer een groot scherm met de kracht van een gaming monitor met de Philips Evnia 42M2N8900/00 42 inch 4K 138Hz OLED gaming monitor. Op het 42 inch scherm heb je een groot overzicht van je games, of het nu een shooter of open world game is. Dit televisieformaat combineer je met een 138 hertz verversingssnelheid en 0,1ms reactietijd voor razendsnelle en vloeiende beelden. Daarnaast heeft deze monitor een OLED paneel. De pixels in het scherm maken zelf het licht, waardoor je in de kleinste details verschillen ziet. Samen met de 4K resolutie en het hoge DCI-P3 percentage, geniet je van levendige en realistische kleuren. Ben je juist meer van console gaming? Verbind dan een Xbox Series X, Series S of PlayStation 5 via hdmi 2.1 en geniet van 120 Hz gaming in 4K. Daarnaast verbind je ook je zakelijke laptop via usb C voor een groot overzicht tijdens je werkdag of het bewerken van foto's en video's.

Let op: Voor 4K gaming heb je een krachtige videokaart nodig, zoals een NVIDIA GeForce RTX 3090, AMD Radeon RX 6000-serie GPU, PlayStation 5 of Xbox Series XS.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
Lenovo G27-30

Klim naar de top van de ranglijsten met de Lenovo G27-30 27 inch full hd 165Hz gaming monitor. Door de 165 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd game je met zeer vloeiende beelden, ook in de meest veeleisende situaties. Hierdoor heb je met arena shooters altijd een voordeel over je tegenstander. Heb je een losse AMD videokaart in je desktop? Schakel dan AMD FreeSync in en synchroniseer zo de verversingssnelheid van de monitor met die van de videokaart. Zo voorkom je vertragingen en haperingen, zodat je vloeiend blijft gamen. Wanneer je aan de slag gaat met open world games, geniet je van extra scherpe en heldere kleuren door de HDR10 ondersteuning. Zo komt de skyline van een stad of de jungle in een survival game extra tot leven.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
HP OMEN 27q

Ga aan de slag in de hoogste versnelling met je online games op de HP OMEN 27q inch 165Hz QHD gaming monitor. Door de 165 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd, game je met vloeiende beelden. Game je met een videokaart? Geen zorgen, de monitor heeft FreeSync Premium. Hiermee synchroniseer je een AMD videokaart en voorkom je haperingen en vertragingen tijdens het gamen, ook wanneer je HDR hebt ingeschakeld. Je geniet van extra levendige kleuren door de QHD resolutie, 95 procent dekking binnen het DCI-P3. Deze kleurruimte geeft meer kleuren weer, waardoor een meer of zee ook echt blauw oogt. De DisplayHDR 400 ondersteuning maakt deze kleuren nog helderder, waardoor je van bijna levensechte kleuren geniet. Ben je meer van console gaming? Koppel dan je PlayStation 5 of Xbox Series XS via de hdmi 2.0 poort en geniet van 120Hz full hd console gaming. Daarnaast kantel of verstel je de monitor in de hoogte en stel je zo een ergonomische zithouding in. Zo voorkom je nek- en rugklachten na een lange gamesessie.

Let op: Voor QHD gaming heb je een zeer krachtige videokaart nodig, zoals een NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti of AMD Radeon RX 6000 serie GPU.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
Philips Evnia 27M1C3200VL/00

Ga online de strijd aan met de Philips Evnia 27M1C3200VL/00 27 inch 165Hz curved gaming monitor. Door de 165 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd game je met vloeiende beelden, waardoor je een voordeel hebt over je tegenstander. Wanneer je meer van console gaming bent, sluit je een Xbox Series XS of PS5 aan via de hdmi 2.0 poort. Zo speel je ook je console games op 120Hz in full hd. Door het curved scherm geniet je van een meeslepende gaming ervaring. Zet je game op first person mode, stap een cockpit in en het lijkt net alsof je midden in de game zit. Wanneer je met een AMD videokaart speelt, schakel dan FreeSync in. Zo lopen de monitor en videokaart gelijk en voorkom je vertragingen en haperingen. Daarnaast kantel je het scherm naar voren of achteren en voorkom je lichtinval op je scherm. Zo blijft je focus bij de game.

Lees meer
Bekijk
(9.5/10)
LG UltraGear 27GR93U-B

Geniet van vloeiende beelden tijdens het gamen op de LG UltraGear 27GR93U-B 27 inch 144Hz 4K HDR gaming monitor. Met een verversingssnelheid van 144 hertz geeft deze LG monitor jouw favoriete games vloeiend weer. De reactietijd van 1 milliseconde maakt de 27GR93U-B ook geschikt voor veeleisende shooters of multiplayer games, zonder dat je last hebt van ghosting of andere vertragingen op het scherm. Tijdens het gamen geniet je van extra levendige en realistische kleuren. De 4K resolutie en DisplayHDR 400 ondersteuning zorgen voor extra felle kleuren en haarscherpe beelden, waardoor je van ieder klein detail geniet. Gebruik je een AMD videokaart? Dan zorgt de FreeSync Premium technologie ervoor dat je geen last hebt van haperingen. Naast AMD videokaarten, werkt deze monitor ook met NVIDIA GPU's door de G-Sync Compatibility. Naast pc gaming is deze monitor ook geschikt voor full hd console gaming. Sluit je PS5 of Xbox Series XS aan via de hdmi 2.1 poort en speel je games op 120 hertz in 4K. Daarnaast kantel of verstel je de monitor in hoogte en stel je zo een ergonomische zithouding in. Hiermee voorkom je nek- en rugklachten tijdens het gamen en ga je comfortabel aan de slag met de online strijd.

Lees meer
Bekijk

Waar op letten bij de aanschaf van een gaming monitor?

Bij het kopen van een nieuwe gaming monitor zijn er aantal eigenschappen waar je op moet letten.

 

Beeldkwaliteit - Ga voor haarscherpe details

Een gaming monitor met een hoge beeldkwaliteit zorgt voor een meeslepende game-ervaring. Kies voor een monitor met een hoge resolutie, zoals een 4K Ultra HD- of QHD-scherm, om te genieten van haarscherpe details en levendige kleuren. HDR (High Dynamic Range) technologie verbetert het contrast en de helderheid, waardoor beelden nog realistischer worden. Zoek naar een monitor met een brede kleurruimte, zoals sRGB of Adobe RGB, voor accurate en levendige kleurenweergave.

Responstijd - Snelle actie zonder vertraging

Voor een optimale gaming ervaring is een snelle responstijd van de monitor van cruciaal belang. Kies voor een monitor met een lage responstijd, meestal uitgedrukt in milliseconden (ms), om vertraging (input lag) te minimaliseren. Een responstijd van 1 ms of lager zorgt ervoor dat beelden snel en vloeiend worden weergegeven, zonder zichtbare vervaging of ghosting. Vooral bij snelle actiegames zoals first-person shooters is een lage responstijd essentieel om je reactiesnelheid te optimaliseren.

Verversingssnelheid - Ervaar vloeiende gameplay

De verversingssnelheid van een gaming monitor bepaalt hoe vaak het beeld wordt ververst per seconde en wordt uitgedrukt in Hertz (Hz). Een hogere verversingssnelheid, zoals 144 Hz of 240 Hz, zorgt voor vloeiendere gameplay en minder schokkerige beelden. Hierdoor kun je snelle bewegingen nauwkeuriger volgen en genieten van een competitief voordeel in online games. Overweeg ook monitoren met variabele verversingssnelheidstechnologie, zoals AMD FreeSync of NVIDIA G-Sync, die synchronisatie bieden tussen de monitor en je grafische kaart voor een nog soepelere game-ervaring.

Schermgrootte en Curvature - Vind je perfecte passende monitor

Bij het kiezen van een gaming monitor is de schermgrootte en curvatuur van belang, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de beschikbare ruimte. Grotere schermformaten, zoals 27 inch of 32 inch, bieden een meeslependere ervaring, terwijl kleinere formaten handiger kunnen zijn voor compacte gaming-opstellingen. Curvatuur verwijst naar de kromming van het scherm en kan variëren van vlakke panelen tot licht gebogen of zelfs sterk gebogen schermen. Een gebogen monitor kan een breder gezichtsveld bieden en zorgen voor een meer meeslepende gaming ervaring.

Kortom:

  • Zorg voor een match met de videokaart op het gebied van aansluitingen en hertz/fps.
  • Kijk naar een input lag van minder van 5ms, bij voorkeur <1ms.
  • Het formaat moet passen bij de resolutie. De pixels van een 27 inch FullHD beeldschermen zijn groter dan op een 24 FullHD scherm.

 

Gaming monitoren voor console gamers

Voor console gamers ligt de keuze voor een nieuwe gaming monitor iets anders. De Playstation 4 en Xbox 360 kunnen namelijk slechts 60fps uitzenden. Dit betekent dat het aansluiten van een beeldscherm van meer van 75hz in feite te veel van het goede is. De monitor krijgt namelijk minder beelden per seconde binnen dan dat het maximaal kan uitzenden. Daarnaast zijn veel games in 1080p beschikbaar, waardoor een monitor met 4K resolutie zal moete upscalen. Gamers die een PS4 of Xbox 360 bezitten kunnen dus prima een 60-75hz FullHD monitor kopen.

De nieuwste generatie consoles, de PS5 en Xbox Series X kan echter games op 4K resolutie uitzenden en tegen 120fps. Dit opent ook meer mogelijkheden qua gaming monitoren. Hierdoor wordt een monitor van 144hz een stuk interessanter om aan te schaffen om het meeste uit de console te halen.

 

Veelgestelde vragen

Is hertz hetzelfde als frames per second (FPS)?

Alhoewel beide maatstaven gaan over het aantal beelden per seconde, zijn hertz en fps niet hetzelfde. FPS gaat om hoeveel beelden de videokaart kan uitzenden, terwijl Hertz aanduidt hoeveel beelden per seconde de monitor kan uitzenden. Wil je een game spelen in 144hz, moet je videokaart dit kunnen produceren en je monitor dit kunnen uitzenden.

 

Heeft 144hz monitor zin voor consoles?

Een 144hz monitor kan 144 beelden per seconde weergeven. Een console als de PS4 en Xbox kan echter slechts 60fps uitzenden. De beelden zullen dus ook in 60hz uitgezonden worden. Het aanschaffen van een 144hz monitor voor consoles is dus overkill voor de huidige technologie. De PS5 en Xbox Series X kunnen echter wel 120fps bieden. Voor deze generatie consoles is een 144hz monitor wel interessant.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl