Mechanische gaming toetsenborden

Niet ieder toetsenbord is hetzelfde. Er is wel degelijk een verschil te merken tussen dure en goedkope gaming toetsenborden, maar ook zeker tussen toetsenborden met een membraan en mechanische toetsenborden. In de markt voor mechanisch toetsenbord van kwaliteit? Wij hebben het overzicht voor je gemaakt.

(9.9/10)
HyperX Alloy Origins PBT HX Aqua Tactile Mechanisch Gaming Toetsenbord

Met de HyperX Alloy Origins PBT HX Aqua haal je een compleet gaming toetsenbord met extra¿s in huis. Dit toetsenbord is speciaal ontworpen voor gamers. De aqua mechanische switches geven duidelijke feedback wanneer jij de knoppen indrukt. Met een actuatiepunt van 45 gram druk jij de lichte toetsen met weinig moeite in. Ook heeft dit gaming toetsenbord 100% anti-ghosting weet jij zeker dat jouw toetsaanslagen goed worden geregistreerd. De RGB verlichting stel je eenvoudig in via de HyperX NGENUITY software en kies je tussen 16.8 miljoen kleuren. Ook stel je via deze software eigen macro's in zodat je sneller reageert dan je tegenstander tijdens een potje Warzone.

Lees meer
Bekijk
(9.9/10)
HyperX Alloy Origins PBT HX Red Lineair Mechanisch Gaming Toetsenbord

Met de HyperX Alloy Origins PBT HX Red haal je een compleet gaming toetsenbord met extra¿s in huis. Dit toetsenbord is speciaal ontworpen voor gamers. De rode mechanische switches geven duidelijke feedback wanneer jij de knoppen indrukt. Met een actuatiepunt van 45 gram druk jij de lichte toetsen met weinig moeite in. Ook heeft dit gaming toetsenbord 100% anti-ghosting weet jij zeker dat jouw toetsaanslagen goed worden geregistreerd. De RGB verlichting stel je eenvoudig in via de HyperX NGENUITY software en kies je tussen 16.8 miljoen kleuren. Ook stel je via deze software eigen macro¿s in zodat je sneller reageert dan je tegenstander tijdens een potje Warzone.

Lees meer
Bekijk
(9.7/10)
HyperX Alloy Origins RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord Red Switch

Bedien je in-game karakter nog sneller met het HyperX Alloy Origins RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord Red Switch. De rode mechanische switches geven duidelijke feedback wanneer jij de knoppen indrukt. Met een actuatiepunt van 45 gram druk jij de lichte toetsen met weinig moeite in. Ook stel je macro's in voor de programmeerbare knoppen. Daardoor heb jij iedere in-game functie binnen handbereik. Laat de verlichting van het toetsenbord branden in de kleur die bij jouw setup past. Dan druk jij de juiste toetsen in als het donker is. Bovendien kan het toetsenbord door de aluminium afwerking tegen een stootje.

Lees meer
Bekijk
(9.4/10)
Razer BlackWidow V4 Pro Qwerty - Green Switch

Voel de feedback met elke toetsaanslag met de Razer BlackWidow V4 Pro. Dit bedrade gaming toetsenbord heeft groene, mechanische switches. Dit wordt ook wel clicky genoemd en hierdoor hoor en voel je de feedback wanneer je een toets indrukt. Ideaal voor strategische games en dagelijks gebruik. Met de Razer Command Dial verander je verschillende dingen met één draai aan de knop. Zo wissel je tussen verschillende apps en tabbladen of stel je de helderheid van je gaming toetsenbord in. Verder stel je de 8 extra macro toetsen in hoe jij wilt. Zo gebruik je met één druk op de knop de juiste aanval in je game. Dit gaming toetsenbord heeft RGB verlichting per toets, waardoor je de verlichting volledig personaliseert. Verander de RGB verlichting via de Razer Synapse software en kies tussen 16,8 miljoen kleuren.

Lees meer
Bekijk
(9.4/10)
Corsair K100 RGB OPX Optisch-Mechanisch Gaming Toetsenbord

De Corsair K100 RGB RGB OPX QWERTY is een gaming toetsenbord voor de competitieve speler en streamer. Met de 6 macro knoppen met ingebouwd geheugen beschik je in elke game of stream software over jouw specifieke macro's. Door de Corsair OPX switches registreren jouw toetsaanslagen zo'n 4 keer sneller dan bij andere mechanische switches, waardoor jij het scorebord domineert. Dit toetsenbord kan bovendien tegen een stootje, want de body van het toetsenbord is gemaakt van duurzaam aluminium. De polssteun komt goed van pas bij lange avonden spelen, want je polsen rusten comfortabel op de steun. Je bepaalt zelf welke knoppen in welke van de 16,8 miljoen kleuren oplichten. Zo laat je bijvoorbeeld per game de belangrijkste knoppen in een andere, fellere kleur oplichten.

Lees meer
Bekijk
(9.4/10)
Corsair K70 RGB TKL Champion Series Cherry MX Red Gaming Toetsenbord

Met het Corsair K70 RGB TKL Champion Series Cherry MX Red Gaming Toetsenbord beschik je over alle voordelen van een mechanisch toetsenbord in combinatie met compact design. Door het ontbreken van een number pad, is dit toetsenbord kleiner van formaat. Zo neem je deze K70 makkelijk mee naar een toernooi, waar je verder speelt met jouw instellingen. Ook koppel je de usb kabel los van het toetsenbord, wanneer je deze in een tas meeneemt. Je voorkomt zo de kans op kabelbreuk. Dit model beschikt over rode mechanische switches, voor een snelle reactietijd zonder voelbare bump of duidelijke klik. Daardoor eindig je ook op een toernooi bovenaan de ranglijst.

Lees meer
Bekijk
(9.4/10)
Razer BlackWidow V4 Pro Qwerty - Yellow Switch

Voel de feedback met elke toetsaanslag met de Razer BlackWidow V4 Pro. Dit bedrade gaming toetsenbord heeft gele, mechanische switches. Dit wordt ook wel een lineaire switch genoemd en hierdoor wordt je niet afgeleid door een luide klik tijdens het gamen. Ideaal voor MMO en actie games. Met de Razer Command Dial verander je verschillende dingen met één draai aan de knop. Zo wissel je tussen verschillende apps en tabbladen of stel je de helderheid van je gaming toetsenbord in. Verder stel je de 8 extra macro toetsen in hoe jij wilt. Zo gebruik je met één druk op de knop de juiste aanval in je game. Dit gaming toetsenbord heeft RGB verlichting per toets, waardoor je de verlichting volledig personaliseert. Verander de RGB verlichting via de Razer Synapse software en kies tussen 16,8 miljoen kleuren.

Lees meer
Bekijk
(9.3/10)
Corsair K100 Wireless AIR Ultra-Thin Mechanisch Gaming Toetsenbord Qwerty

Dit ultra dun gaming toetsenbord is bijna net zo dun als je gaming laptop. Daarom is dit toetsenbord ideaal voor gamers met een minimalistische setup. Ook is dit gaming toetsenbord ideaal voor de gamers die graag een potje Warzone of Valorant spelen. Met de Cherry MX Ultra Low switches reageer je sneller dan je tegenstanders door een actuatiepunt van 0,8 millimeter. Met de mediatoetsen en volumeknop pas je jouw game geluid in een handomdraai aan. Heb je ook nog andere accessoires? Deze sluit je aan op dit gaming toetsenbord, waardoor alles in sync is zonder vertragingen. Dit is een volledig gaming toetsenbord, waardoor je deze ook gebruikt voor normaal gebruik. Gebruik hem bedraad met de meegeleverde usb C naar usb A kabel of draadloos tot 50 uur met de RGB verlichting aan en tot 200 uur zonder verlichting. Kies tussen 16,8 miljoen kleuren via de via Corsair iCue software en laat je setup shinen.

Lees meer
Bekijk
(9.3/10)
Razer Tartarus Pro Chroma Gaming Keypad

Met de Razer Tartarus Pro Chroma Gaming Keypad maak je snel lange macro's en stel je zelf in hoe je gamet. Zo heeft de Tartarus Pro 32 programmeerbare knoppen, zodat je genoeg ruimte hebt om je belangrijkste koppelingen snel te bereiken. Stel ook de hoogte van het actuatiepunt in van de analoge optische switches van de toetsen. Daardoor reageer je sneller in-game. Ook doet je duim meer dan alleen dan de spatiebalk bedienen, want met extra duimknoppen, een 8-richtings joystick en een scrollwiel navigeer je gemakkelijker door menuutjes. Het ontwerp van deze gamepad is gevormd naar je hand en heeft een ingebouwde polssteun met 2 standen, zodat hij voor grote en kleine handen geschikt is.

Lees meer
Bekijk
(9.2/10)
Logitech G G413 TKL SE Mechanisch Gaming Toetsenbord Zwart

De Logitech G G413 TKL SE Mechanisch Gaming Toetsenbord Zwart met aluminium afwerking neem je mee naar een LAN party of toernooi. Het Ten Key Less ontwerp maakt dit toetsenbord compacter en lichter in gewicht. De aluminium afdekplaat is gemaakt van geborsteld aluminium. Hierdoor kan het toetsenbord tegen een stootje en past hij bij jouw high-tech battle station. De stille maar gevoelige Romer G switches zorgen voor goede reactiesnelheden in stressvolle multiplayer situaties. Het design is minimalistisch: je bedient je overwinningsmuziek en de verlichting van het toetsenbord via de secundaire Fn toetsen.

Lees meer
Bekijk
(9.2/10)
Logitech G G413 SE Mechanisch Gaming Toetsenbord Zwart

Met het Logitech G413 SE Mechanisch Gaming Toetsenbord maak je jouw gaming setup compleet. Dit bedrade gaming toetsenbord heeft tactile mechanische switches. Hierdoor hoor je geen feedback tijdens het indrukken van een toets, maar voel je de feedback wel. Het actuatiepunt van de toets bereik je al door een laag gewicht van 50 gram. Hierdoor worden je toetsaanslagen snel geregistreerd. Druk je tijdens het gamen meerdere toetsen tegelijk in? Door de anti-ghosting technologie en een rollover van 6 toetsen heb jij nog steeds alle controle.

Lees meer
Bekijk
(9.2/10)
Corsair K70 RGB PRO Gaming Toetsenbord Cherry MX Red Qwerty

Met het Corsair K70 RGB PRO Gaming Toetsenbord Cherry MX Red beschik je over alle voordelen van een mechanisch toetsenbord in combinatie met compact design. Koppel de usb kabel los van het toetsenbord, wanneer je deze in een tas meeneemt. Je voorkomt zo de kans op kabelbreuk. Dit model beschikt over rode mechanische switches, voor een snelle reactietijd zonder voelbare bump of duidelijke klik. Daardoor eindig je ook op een toernooi bovenaan de ranglijst. De rode switches zijn stiller dan de bruine switches en zijn wat lichter om in te drukken.

Lees meer
Bekijk
(9/10)
Logitech G915 TKL Tenkeyless Lightspeed Draadloos RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord QWERTY

De Logitech G915 TKL Tenkeyless Lightspeed is een mechanisch toetsenbord zonder draden en zonder vertraging. Net als andere draadloze gaming producten van Logitech gebruikt de G915 Lightspeed, waardoor je geen vertraging hebt als je draadloos gamet. Zo ben je je tegenstanders alsnog te snel af. De low profile mechanische switches typen even snel en nauwkeurig als normale mechanische toetsenborden, maar de toetsen zijn kleiner. Hierdoor blijft het toetsenbord dun qua formaat. Met de diverse multimediaknoppen wissel je altijd snel tussen je afspeellijsten op Spotify of stel je de RGB verlichting in. Heb je meerdere Logitech G accessoires? Dan synchroniseert de RGB verlichting via Lightsync. Ook zet je moeiteloos Lightsync aan of uit wanneer de batterij van het toetsenbord bijna leeg is. Je gamet met de usb kabel en verlenger rustig door wanneer het toetsenbord aan de oplader moet. Kies je kleur van het toetsenbord en personaliseer jouw gaming setup met de matchende Logitech G203, G305, en G733 van de Color collection.

Lees meer
Bekijk
(9/10)
Logitech G915 Lightspeed Wireless RGB Mechanical Gaming Toetsenbord GL Tactile QWERTY

Speel al je favoriete games op de Logitech G915 Lightspeed Wireless RGB Mechanical Gaming Toetsenbord. Dit toetsenbord heeft vlakke mechanische toetsen met bruine Romer-G Tactile mechanische switches. Hierdoor voel je feedback wanneer je een toets indrukt, maar hoor je deze niet. Dit gaming toetsenbord heeft een ISO indeling. Door het lage actuatiepunt van 50 gram, slaat de G915 de door jou ingevoerde acties snel aan. Maak je setup compleet door met de RGB verlichting het toetsenbord één te maken met jouw andere apparatuur. Zo oogt jouw opstelling als een geheel.

Lees meer
Bekijk
(8.4/10)
Corsair K65 Plus Wireless Mechanisch Gaming Toetsenbord Qwerty

Met het Corsair K65 Plus Wireless 75% Mechanisch Gaming toetsenbord ben je klaar voor je in-game tegenstanders. Dit gaming toetsenbord heeft rode lineaire mechanische switches, die jouw toetsaanslagen zonder vertraging registreren. Je sluit de K65 Plus Wireless aan met de meegeleverde usb dongle. Ook game je 266 uur zonder opladen, waardoor je zonder problemen lange sessies gamet. Verder pas je makkelijk het volume aan met de draaiknop op het toetsenbord. Dit is een 75 procent gaming toetsenbord, waardoor je kiest voor een compact gaming toetsenbord met functietoetsen. De RGB verlichting pas je makkelijk aan via Corsair iCue software. Kies tussen 16,8 miljoen kleuren en maak een ware regenboog van je setup.

Lees meer
Bekijk

Wat is een mechanisch gaming toetsenbord?

Voordat we duiken in de selectie van de beste mechanische toetsenborden die op de markt zijn, is het goed om het te hebben over het toetsenbord zelf. Een mechanisch toetsenbord heeft een schakelaar onder iedere knop, daar waar normale toetsenborden rubberen membranen hebben die een connectie maken met de elektronica eronder. Door het indrukken van de schakelaar is het duidelijk te voelen als je een toets ver genoeg indrukt. Deze zogeheten ‘feedback’ van de knoppen is een van de grote redenen dat veel gamers de voorkeur geven aan een mechanisch toetsenbord. Je wilt zeker weten wanneer je een toets ingedrukt hebt zodat je beter kan anticiperen op in-game beweging

 

Een mechanisch toetsenbord samenstellen

Voor de gamer die echt een uniek toetsenbord wil, is het mogelijk om een aangepast mechanisch toetsenbord samen te stellen. Dit kan worden gedaan door afzonderlijke schakelaars, keycaps en cases te kopen. Het is een beetje een onderneming, maar het kan resulteren in een werkelijk uniek gaming toetsenbord dat perfect is voor jouw behoeften. Je kunt het helemaal naar jouw smaak inrichten. Je bent niet langer gebonden aan vaste LED kleuren of switches. Je kunt bepaalde toetsen highlighten of simpelweg gewoon weglaten. Voor sommige games heb je helemaal geen behoefte aan alle overbodige toetsen. Hoe tof is het als je een compleet eigen indeling, speciaal voor jouw game in elkaar kunt zetten. Om zelf een mechanisch gaming keyboard te maken zijn de volgende onderdelen nodig:

  • Printplaat
  • Switches
  • Rubberen o-ringen
  • Stabilizers
  • Keycaps
  • LED lampjes
  • Hotswaps voor de LED lampjes
  • Behuizing (eventueel met polssteun)

Zelf een toetsenbord bouwen is niet heel eenvoudig. Het is geen kwestie van toetsen erin klikken. Er komt wel enig soldeerwerk bij kijken. Schrikt dit jou niet af? Dan kun je echt een uniek toetsenbord creëren.

 

Mechanische switch kapot? Vervang deze eenvoudig!

Het voordeel aan een mechanisch keyboard is dat de switches eenvoudig te vervangen zijn. Vervagen de tekens? Werken sommige knoppen niet meer? Dan zijn de switches eenvoudig verwisseld. Bijna alle switches worden gemaakt door Cherry. Ben je op zoek naar nieuwe switches? Let dan goed op de kleur. Cherry switches komen in het rood, blauw en bruin. Deze kleuren zijn niet een kwestie van smaak, maar geven aan hoeveel drukkracht er nodig is om een toets te registreren. Mensen die veel typen zijn gebaat bij een hoorbaar klikgeluid bij een toetsregistratie. Een gamer moet sneller reageren en wilt dus liever iets gevoeligere switches. Gamers zijn er dus bij gebaat om rode Cherry MX switches te halen. De bruine Cherry MX switch is een tussenvorm en is meer voor de all-round gebruiker.

 

Wat betekent TKL bij een mechanisch toetsenbord?

TKL staat voor TenKeyLess, oftewel 10 tekens minder. Een TKL toetsenbord bevat minder toetsen doordat het numpad ontbreekt. Hierdoor is het toetsenbord compacter van vorm.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl