Gaming headsets met noise cancelling

Niks is zo storend als veel omgevingsgeluid tijdens het gamen. Het maakt concentreren moeilijk en in shooters kan het het verschil maken tussen het op tijd horen van de tegenstander en verrast worden. Gelukkig zijn er gaming headsets met noise cancelling.

(9.4/10)
Sony Inzone H9 gaming headset Zwart PS4/5 en PC

Met de Sony Inzone H9 game je met volle focus draadloos op je PlayStation en pc. Deze zwarte gaming headset koppel je gemakkelijk aan je PlayStation of pc dankzij de usb dongle. Je ervaart jouw games met virtual surround sound, waardoor je precies hoort waar schoten of vijanden vandaan komen. Bovendien heeft de Inzone H9 noise cancelling, waardoor geluiden van buiten worden weggefilterd, zo focus je nog meer op je games. De stoffen oorkussens van de Inzone H9 zijn gevuld met memory foam, zo speel je urenlang comfortabel. De batterij van de headset gaat ruim 30 uur mee. Is je batterij leeg? Dan koppel je de headset ook bedraad aan je PlayStation of pc, zodat je toch verder gamet.

Lees meer
Bekijk
(9.4/10)
Sony Inzone H9 PS4/5 en PC

Met de witte Sony Inzone H9 game je met volle focus draadloos op je PlayStation en pc. Deze zwarte gaming headset koppel je gemakkelijk aan je PlayStation of pc dankzij de usb dongle. Je ervaart jouw games met virtual surround sound, waardoor je precies hoort waar schoten of vijanden vandaan komen. Bovendien heeft de Inzone H9 noise cancelling, waardoor geluiden van buiten worden weggefilterd, zo focus je nog meer op je games. De stoffen oorkussens van de Inzone H9 zijn gevuld met memory foam, zo speel je urenlang comfortabel. De batterij van de headset gaat ruim 30 uur mee. Is je batterij leeg? Dan koppel je de headset ook bedraad aan je PlayStation of pc, zodat je toch verder gamet.

Lees meer
Bekijk
(9.3/10)
HyperX Cloud II Rood

De HyperX Cloud II combineert een robuust frame met helder geluid en comfortabele oorschelpen. De HyperX Cloud II produceert 7.1 virtual surround sound. Althans, wanneer je hem via de meegeleverde usb-geluidskaart (of -verlengkabel) aansluit op de Mac of pc of (na een firmware update via de pc) op je PS4. De kunstlederen oorschelpen sluiten goed af, waardoor je volledig opgaat in je game. De noice cancelling microfoon laat je helder communiceren en is los te koppelen, handig als je de headset ook voor onderweg gebruikt.
Let op: de meegeleverde volumeregelaar werkt niet wanneer je de headset via de controller koppelt aan je PlayStation.

Lees meer
Bekijk
(9.3/10)
HyperX Cloud II Rood

De HyperX Cloud II combineert een robuust frame met helder geluid en comfortabele oorschelpen. De HyperX Cloud II produceert 7.1 virtual surround sound. Althans, wanneer je hem via de meegeleverde usb-geluidskaart (of -verlengkabel) aansluit op de Mac of pc of (na een firmware update via de pc) op je PS5. De kunstlederen oorschelpen sluiten goed af, waardoor je volledig opgaat in je game. De noice cancelling microfoon laat je helder communiceren en is los te koppelen, handig als je de headset ook voor onderweg gebruikt.
Let op: de meegeleverde volumeregelaar werkt niet wanneer je de headset via de controller koppelt aan je PlayStation.

Lees meer
Bekijk
(8.9/10)
Astro A50 Draadloze Gaming Headset + Base Station voor PS4 - Zwart

Game je fanatiek of op professioneel niveau? Dan heb je de Astro A50 Draadloze Gaming Headset + Base Station voor PS4 - Zwart met Surround Sound nodig. Jij hoort precies waar je tegenstanders lopen. Zo ben jij klaar als ze de hoek om komen, waardoor jij iedere 1 vs 1 wint. Bedien het volume wanneer je gamet met de knoppen op de headset. Zodra je klaar bent met gamen, dient het basisstation ook als oplader. Jij laadt de A50 op in stijl met het geheel wat jouw gaming setup compleet maakt.

Onze specialist beveelt deze gaming headset aan voor de:
Competitieve multiplayer gamer: Je speelt elke avond met je vrienden online een potje Call of Duty of Fortnite. Zowel goede communicatie als de richting van het geluid is belangrijk voor de winst. Daarom is de Astro A50 met noise cancelling en virtual surround sound een enorm voordeel in de strijd.

Let op: door het ontbreken van een optische audio aansluiting op de PS4 Slim, werk de Astro Base niet op een PS4 Slim.

Lees meer
Bekijk
(8/10)
JBL Quantum TWS

Met de JBL Quantum TWS geniet je van volledig draadloze oortjes tijdens het gamen. Deze oordopjes beschikken over noise cancelling, waardoor omgevingsgeluid gedempt wordt. Zo blijf je gefocust tijdens het gamen en heb je geen last van andere geluiden. Het JBL Quantum Surround Sound zorgt voor een nauwkeurig en gedetailleerd geluid. Hierdoor voelt het alsof je midden in je game zit. Je vrienden zullen je altijd goed verstaan door de 6 ingebouwde microfoons met beamforming technologie. Speel de hele dag door met 8 uur batterijduur. De case voegt nog eens 16 uur speelplezier toe. De oordopjes hebben een duurzaam, waterbestendig ontwerp voor comfort en veiligheid onderweg.

Lees meer
Bekijk
(4.65/10)
HyperX Cloud II Draadloze Gaming Koptelefoon

De HyperX Cloud II Draadloze Gaming Koptelefoon combineert helder geluid en comfortabele oorschelpen met het gemak van een draadloze headset. Deze HyperX Cloud II produceert 7.1 virtual surround sound op pc. Je sluit de meegeleverde usb ontvanger aan op de pc en maakt direct draadloos gebruik van de gaming headset. Zo loop je even naar de keuken met je headset op en word je niet beperkt in je bewegingsvrijheid. Ook ga je volledig op in de game door de lederen oorschelpen, die jou goed afsluiten van omgevingsgeluid. De noice cancelling microfoon laat je helder communiceren en is los te koppelen, handig als je de headset ook voor onderweg en in het openbaar gebruikt.

Lees meer
Bekijk
AceZone A-Spire ANC Bedrade Gaming Headset

Focus helemaal op je games met de AceZone A-Spire ANC gaming headset. Deze gaming headset laat in-game geluiden nog sneller horen, zodat jij snel reageert op je tegenstanders. Communiceer luid en duidelijk met je vrienden dankzij de speciale microfoon. Voor de microfoon van de A-Spire heeft AceZone gekeken naar de microfoons van straaljagerpiloten. Door de noise cancelling focus je nog meer tijdens een potje Call of Duty of Fortnite. De leren oorkussens van deze gaming headset zijn gevuld met memory foam en sluiten je oren helemaal af. Zo ga je helemaal op in je favoriete games.

Lees meer
Bekijk
AceZone A-Rise Esports Tournament Bedrade Gaming Headset

De AceZone A-Rise gaming headset is de perfecte headset voor de competitieve gamer. Deze gaming headset laat in-game geluiden nog sneller horen, zodat jij snel reageert op je tegenstanders. Communiceer luid en duidelijk met je vrienden dankzij de speciale microfoon. Voor de microfoon en de noise cancelling van de A-Rise heeft AceZone gekeken naar de microfoons van straaljagerpiloten. De oorkussens van de gaming headsets zijn gemaakt van echt schapenleer. Hierdoor slijten je oorkussens minder snel en gaat je headset langer mee. Bovendien zijn de oorkussens gevuld met memory foam, zo focus je nog meer op je favoriete games.

Lees meer
Bekijk

Noise cancelling in gaming headsets

Een goede gaming headset gaat jaren mee. Het is daarom belangrijk dat jouw headset aansluit bij jouw wensen en levensstijl. Als je alleen woont in een rustige buurt heb je er misschien niet zoveel last van, maar als je met meerdere mensen in één huis woont of in een drukke stad, kan omgevingsgeluid hinderlijk zijn. Gaming headsets met noise cancelling zijn daarom ideaal voor deze gamers. Toch kiezen veel gamers voor een standaard headset, zodat ze meer kunnen uitgeven aan gaming videokaarten of game accessoires.

Een gemiste kans, want juist tijdens het gamen kan een noise cancelling headset het verschil maken. Totale stilte maakt horror games nog spannender, shooters nog intenser en geeft je een voorsprong doordat jij de tegenstander eerder kan horen. Het kan daarom lonen om een kijkje te nemen tussen de headsets met noise cancelling.

 

Passive vs active noise cancelling headsets

Noise cancelling bij headsets komt in twee varianten: passive en active noise cancelling.

  • Passive noise cancelling wordt bereikt door bij het ontwerpen rekening te houden met omgevingsgeluid. Zo wordt er opgelet dat de oorkussens helemaal over het oor kunnen vallen en dat het voorzien is van geluidsdicht materiaal.
  • Active noise cancelling (ANC) maakt gebruik van technologie om te voorkomen dat omgevingsgeluid je oor bereikt. Hierbij worden extra geluidsgolven gemaakt die rumoerig geluid als het ware wegdrukt. Deze techniek moet je aanzetten in je headset. Vandaar de term ‘active’.

Het is overigens niet ongewoon dat een active noise cancelling headset ook passieve noise cancelling bevat. Het stukje active noise cancelling is een schepje bovenop het passive noise cancelling.

 

Gaming headsets met actieve noise cancelling

Active noise cancelling is niet voor iedere headset hetzelfde. Er zijn namelijk verschillende soorten active noise cancelling. De goedkoopste varianten zijn de zogeheten ‘feedback active noise cancelling’ en ‘feedforward active noise cancelling’. Hierbij is er een microfoon geplaatst aan de binnen- (feedback) of buitenkant (feedfoward) van de headset. Deze pikt externe geluiden op en zorgt dat er een tegengeluidsgolf gestuurd wordt. Deze vormen van noise cancelling vind je terug in de goedkopere gaming headsets. Beide varianten hebben nadelen.

Als je meer bereid bent uit te geven kun je gaan voor ‘hybrid active noise cancelling’ of ‘adaptive active noise cancelling’. Hybrid is eigenlijk een samenvoegen van feedback en feedforward noise cancelling, maar dan zonder de nadelen. Adaptive active noise cancelling is een verbeterde vorm van hybrid ANC. Gaming headsets met adaptive ANC produceren een beter geluid en hebben een langere batterijduur (als ze draadloos zijn). Deze vind je dan ook terug in de high-end gaming headsets.

 

Veelgestelde vragen

Is een noise cancelling headset het waard bij gamen?

Dat ligt aan de gebruiker en de omgeving. Als je al in een rustige omgeving woont, dan is noise cancelling misschien niet nodig. Game je in een rumoerige omgeving, dan kan een noise cancelling gaming headset echt een meerwaarde zijn. Het is ook niet zo gek dat alle pro gamers een noise cancelling headset hebben.

 

Wat is het verschil tussen passieve en actieve noise cancelling?

Bij passieve noise cancelling wordt door het ontwerp zo veel mogelijk omgevingsgeluid buiten de headset gelaten door middel van geluidsdicht materiaal. Bij actieve noise cancelling wordt er een technologie aangezet dat extra geluidsgolven creëert zodra ingebouwde microfoons omgevingsgeluid oppikken. Vandaar de term ‘actief’.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl