Gaming headset met RGB

Tegenwoordig zijn gaming headsets niet alleen meer functioneel, ze mogen gezien worden. Gaming gebeurt niet langer meer alleen op een stoffige zolderkamer. Iedere avond gaan duizenden streamers live en dragen de meest stijlvolle headsets. Gaming headsets met RGB LED verlichting zijn in opkomst.

LED verlichting in headsets

Steeds meer van de grote, bekende gamemerken als Razer, Steelseries, Logitech en Corsair maken game gear met ingebouwde verlichting. We kennen natuurlijk al de verlichte gaming toetsenborden waarbij de licht ook een duidelijke functie heeft. Je wilt namelijk weten waar je je vingers plaatst als het een beetje donker wordt. Maar gaming hardware als headsets worden ook steeds stijvoller en gekozen op hun looks. Gaming headsets worden voorzien subtiele LED verlichting, waardoor ze opgloeien tijdens het gamen.

De LED lichten in de headsets zijn voorzien van RGB lampjes, waardoor sommige headsets alle kleuren van het kleurenspectrum kunnen aannemen. Deze kunnen ingesteld worden via bijgeleverde besturingsprogramma’s. Wel heb je hier vaak een pc voor nodig. Console gamers zullen zonder tussenkomst van een pc enkel gebruik kunnen maken van de standaard kleur.

 

RGB gaming headsets tijdens streamen

Streamers zijn entertainers en bij entertainment hoort een sfeervolle setting. Als je live meekijkt bij een streamer valt niet alleen zijn of haar commentaar en skills op, maar vaak zit hij of zij om in een met LED licht verlichte kamer en gloeit zijn gaming gear met de kamer mee. Ze hebben een verlichte PC behuizen met videokaarten met RGB licht, maar ook verlichte gaming muis en toetsenbord. Alles geeft licht en het meest opvallende stukje gaming gear is de headset. Wil jij dus opvallen tijdens het streamen? Dan mag een RGB gaming headset dus niet missen.

 

Veelgestelde vragen

Waar op letten bij kopen gaming headset?

Bij het kopen van een nieuwe gaming headset moet je een aantal keuzes maken:

  • Wil je bedraad of draadloos?
  • Wil je een USB of 3.5mm aansluiting?
  • Is de kabel lang genoeg?
  • Wil je on-ear, over-ear of in-ear?

 

Zijn gaming headsets geschikt voor Nintendo Switch?

Een gaming headset kan prima aangesloten worden op een Nintendo Switch. Een headset met een 3.5mm aansluiting kan gemakkelijk aangesloten worden. De Switch Dock bevat tevens USB poorten die met up-to-date firmware ook draadloze dongels accepteert. De Switch moet dan echter wel in zijn dock aangesloten zijn.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl