VA gaming monitoren

Een VA (Vertical Alignment) monitor is ontwikkeld om de nadelen van een TN monitor tegen te verbeteren. De VA beeldschermen hebben betere kleurprestaties dan een TN scherm en hebben ook een grotere kijkhoek, net als IPS schermen. Waar een VA monitor vooral in uitblinkt is het elimineren van onnodige licht vanuit het beeldscherm. Hierdoor kan het veel diepere zwartwaardes weergeven in tegenstelling tot andere LCD technologieën. Films en videos springen er bij VA monitoren nog beter uit door het hogere contrast dat het kan bieden voor bijvoorbeeld schaduwen. Ook voor gamers kan een VA monitor interessant zijn. Het deelt een aantal voordelen met IPS schermen, waaronder de kijkhoek en de kleurwaardes. Gamers die bovendien veel donkere games spelen zoals horror games kunnen daarnaast genieten van diepere zwartwaardes. Deze voordelen gaan wel gepaard met een iets lagere reactietijd ten opzichte van TN schermen.

Voordelen VA monitoren

  • Grote kijkhoek (178 graden)
  • Heldere, realistische kleuren
  • Meer kleurcontrast ten opzichte van TN monitoren.
  • Diepere zwartwaardes
  • Goedkoper dan IPS schermen

Nadelen VA monitoren

  • Kleurwaardes zijn minder als bij een IPS monitoren
  • Doorgaans lagere reactietijd ten opzichte van TN monitoren.
  • Duurder dan TN monitoren
(9.7/10)
AOC 24G2ZU/BK

Game met vloeiende beelden op de AOC 24G2ZE/BK. Deze 24 inch gaming monitor heeft namelijk een hoge verversingssnelheid van 240Hz. Hierdoor bewegen je karakters en voertuigen zeer realistisch. De reactietijd van slechts 0,5 milliseconden voorkomt motion blur. Zo draaien je games als een zonnetje en ben je de tegenstander te snel af. Heb je een AMD videokaart? Dan voorkomt FreeSync Premium screen tearing en compenseert het lage framerates. Verstel het scherm in hoogte voor een fijne zithouding. Door de smalle schermranden plaats je gemakkelijk 2 of zelfs 3 monitoren naast elkaar voor de ultieme gaming ervaring. Dankzij 105% sRGB dekking game je met kleurrijke beelden. Je ziet het scherm goed in fel verlichte ruimtes door de hoge helderheid tot 350 nits.

Let op: als je de maximale verversingssnelheid van deze monitor wil halen, sluit je hem aan op een pc via DisplayPort. Console gaming en hdmi ondersteunen alleen lagere snelheden.

Lees meer
Bekijk
(9.4/10)
AOC 25G3ZM/BK

Pak online de leiding met de AOC 25G3ZM/BK 25 inch full hd 240Hz gaming monitor. Door de 240 hertz verversingssnelheid en 1 ms reactietijd is deze monitor geschikt voor e-sporters en de meest fanatieke gamers. Beelden bewegen levensecht over je scherm en geven je een uniek voordeel over je tegenstanders. Ben je meer een console gamer? Geen zorgen, via de hdmi 2.0 poorten sluit je een PlayStation 5 of Xbox Series XS aan en game je op 120 hertz in full hd. Heb je een AMD videokaart? Dan voorkomt FreeSync Premium screen tearing en compenseert het lage framerates. Verstel het scherm in hoogte voor een fijne zithouding. Daarnaast zorgt de combinatie van de 100% sRGB dekking, 92% DCI-P3 dekking en 300 nits helderheid voor kleurrijke beelden, zelfs in fel verlichte ruimtes. Wanneer je aan een game marathon begint, verstel de monitor dan in de hoogte of kantel en draai deze naar wens. Zo zit je ergonomisch verantwoord voor het scherm en voorkom je nek- en rugklachten na het gamen.

Lees meer
Bekijk
(9.2/10)
AOC 27G2SU/BK

Ga online de strijd aan met de AOC 27G2SU/BK 27 inch 165hz full hd gaming monitor. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 165 hertz en een reactietijd van 1 ms. Hierdoor game je altijd met vloeiende beelden, ook in veeleisende situaties. Daarnaast is de monitor uitgerust met zowel FreeSync Premium als G-Sync. Hiermee synchroniseer je een AMD of NVIDIA videokaart met de verversingssnelheid van je monitor en voorkom je haperingen tijdens het gamen. Heb je last van de zon? Geen probleem, kantel en draai het scherm naar jouw gewenste positie. Deze AOC monitor bevat ook de eigen 6 Games Mode technologie. Hiermee heb je 6 voorgeïnstalleerde instellingen voor onder andere first person shooters en race games. Zo ga je direct aan de slag wanneer je van game wisselt.

Lees meer
Bekijk
(9.2/10)
AOC 24G2SPAE/BK

Ga online de strijd aan met de AOC 24G2SPAE/BK 24 inch 165hz full hd gaming monitor. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 165 hertz en een reactietijd van 1 ms. Hierdoor game je altijd met vloeiende beelden, ook in veeleisende situaties. Daarnaast heeft de monitor FreeSync, waarmee je een AMD videokaart met de monitor gelijk laat lopen. Zo voorkom je haperingen tijdens het gamen. Ben je meer een console gamer? Geen zorgen, via de hdmi 1.4 poort sluit je een PlayStation 5 of Xbox Series XS aan en game je op 120 hertz in full hd. Deze AOC monitor heeft ook de eigen 6 Games Mode technologie. Hiermee heb je 6 voorgeïnstalleerde instellingen voor onder andere first person shooters en race games. Zo ga je direct aan de slag wanneer je van game wisselt. Begin je aan een lange gamesessie? Kantel het scherm dan en voorkom zo vervelende lichtinval op het scherm. Zo zit je niet alleen comfortabel voor het scherm, maar voorkom je hinderlijk licht. Daarnaast geniet je van alle omgevingsgeluiden en soundtracks via de ingebouwde luidsprekers.

Lees meer
Bekijk
(9.1/10)
AOC 27G2SPAE/BK

Ga online de strijd aan met de AOC 27G2SPAE/BK 27 inch 165hz full hd gaming monitor. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 165 hertz en een reactietijd van 1 ms, waardoor je met extreem vloeiende beelden gamet. Speel je toevallig met een AMD of NVIDIA videokaart? Schakel dan FreeSync of de G-Sync Compatibility in, waarmee de monitor de verversingssnelheid van de videokaart synchroniseert. Hierdoor voorkom je haperingen en vertragingen tijdens het gamen.Heb je last van de zon? Geen probleem, kantel en draai het scherm naar jouw gewenste positie. Ben je meer van console gaming? Geen zorgen, door de hdmi 1.4 poorten is deze monitor geschikt voor 120Hz full hd gaming op een PlayStation of Xbox.

Let op: De maximale verversingssnelheid via de hdmi poorten is 144 hertz. Wil je op 165 hertz gamen? Sluit de monitor dan aan via de DisplayPort poort.

Lees meer
Bekijk
(9.1/10)
AOC 27G2SPU/BK

Ga online de strijd aan met de AOC 27G2SPU/BK 27 inch 165hz full hd gaming monitor. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 165 hertz en een reactietijd van 1 ms, waardoor je met extreem vloeiende beelden gamet. Speel je toevallig met een AMD videokaart? Schakel dan FreeSync in, waarmee de monitor de verversingssnelheid van de videokaart synchroniseert. Hierdoor voorkom je haperingen en vertragingen tijdens het gamen. Ga je aan een lange gamesessie beginnen? Kantel, draai of verstel de monitor dan in de hoogte voor het instellen van de juiste zithouding. Zo voorkom je nek- en rugklachten en ga je comfortabel de strijd aan. Ben je meer van console gaming? Geen zorgen, door de hdmi 1.4 poorten is deze monitor geschikt voor 120Hz full hd gaming op een PlayStation of Xbox.

Let op: De maximale verversingssnelheid via de hdmi poorten is 144 hertz. Wil je op 165 hertz gamen? Sluit de monitor dan aan via de DisplayPort poort.

Lees meer
Bekijk
(8.4/10)
Lenovo G27q-30

Klim naar de top van de ranglijsten met de Lenovo G27q-30 27 inch full hd 165Hz gaming monitor. Door de 165 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd game je met zeer vloeiende beelden, ook in de meest veeleisende situaties. Hierdoor heb je met arena shooters altijd een voordeel over je tegenstander. Heb je een losse AMD videokaart in je desktop? Schakel dan AMD FreeSync in en synchroniseer zo de verversingssnelheid van de monitor met die van de videokaart. Zo voorkom je vertragingen en haperingen, zodat je vloeiend blijft gamen. Wanneer je aan de slag gaat met open world games, geniet je van extra scherpe en heldere kleuren door de HDR10 ondersteuning en QHD resolutie. Zo komt de skyline van een stad of de jungle in een survival game extra tot leven.

Lees meer
Bekijk
(6/10)
AOC 16G3

Met de 15 inch AOC 16G3 draagbare gaming monitor speel je jouw favoriete games soepel en in elke omgeving. Door het lage gewicht van 1,07 kilogram en de inklapbare monitorvoet neem je hem namelijk gemakkelijk mee. Je sluit deze monitor aan op jouw game console met een micro HDMI kabel. Natuurlijk sluit je hem ook gewoon aan op je laptop of smartphone. Dit doe je met de meegeleverde usb C kabel. Door het 144 hertz beeldscherm met 4 ms reactietijd zie je snelle bewegingen vloeiend. Daarnaast heeft dit anti-reflecterende beeldscherm wel 16,7 miljoen verschillende kleuren, zodat alles in je game er natuurlijk uitziet. Speel je graag games in de avond? Het beeldscherm met ingebouwd blauw licht filter voorkomt vermoeide ogen en slaapproblemen.

Lees meer
Bekijk
AOC 24G4X

Game altijd met vloeiende beelden met de AOC 24G4X. Deze 24 inch full hd gaming monitor heeft een verversingssnelheid van 180 hertz en 1ms reactietijd. Hierdoor speel jij je games zonder problemen. Heb je een AMD of NVIDIA videokaart? Dan zorgt de FreeSync en G-Sync technologie ervoor dat je zonder haperingen je games speelt. Ook springen de kleuren uit je beeldscherm met de DisplayHDR 10 ondersteuning en een kleurdiepte van 17 miljoen kleuren. Draai, kantel en verstel de hoogte van je gaming monitor, zodat je altijd ergonomisch gamet.

Let op: de maximale verversingssnelheid via HDMI is 144 hertz. Voor 180 hertz gaming sluit je de monitor via DisplayPort aan.

Lees meer
Bekijk
Acer Nitro XV272KLVbmiipruzx

Game altijd met vloeiende beelden met de Acer Nitro XV272KLVbmiipruzx. Deze 27 inch gaming monitor heeft een verversingssnelheid van 155 hertz en 1ms reactietijd, waardoor je jouw games speelt met vloeiende beelden. Heb je een AMD videokaart? Dan zorgt de FreeSync technologie ervoor dat je zonder haperingen je games speelt. Met een 4K resolutie heb je altijd haarscherpe beelden en zie je alle details tijdens het gamen. Ook springen de kleuren uit je beeldscherm met een 95 procent DCI-P3 dekking. Draai, kantel en verstel de hoogte van je gaming monitor, zodat je altijd ergonomisch gamet.

Lees meer
Bekijk
Acer Nitro XV275KVymipruzx

Game altijd met vloeiende beelden met de Acer Nitro XV275KVymipruzx. Deze 27 inch gaming monitor heeft een verversingssnelheid van 160 hertz en 1ms reactietijd, waardoor je jouw games speelt met vloeiende beelden. Heb je een AMD videokaart? Dan zorgt de FreeSync technologie ervoor dat je zonder haperingen je games speelt. Met een 4K resolutie heb je altijd haarscherpe beelden en zie je alle details tijdens het gamen. Ook springen de kleuren uit je beeldscherm met een 90 procent Adobe RGB dekking. Draai, kantel en verstel de hoogte van je gaming monitor, zodat je altijd ergonomisch gamet.

Let op: de maximale verversingssnelheid via HDMI is 144 hertz. Voor 160 hertz gaming sluit je de monitor via DisplayPort aan.

Lees meer
Bekijk

VA monitoren met diepe zwarttinten en verbeterd contrast

Een van de kenmerken waar VA schermen in uitblinken, is het produceren van diepe zwarttinten. Door de geoptimaliseerde pixelstructuur kunnen deze monitoren een hoog contrastniveau bereiken, waardoor de details in zowel lichte als donkere scènes beter zichtbaar zijn. Dit zorgt voor een verbeterde diepte en helderheid in de beelden, waardoor je games met meer detail kunt ervaren, vooral bij games met veel schaduwen en contrastrijke scènes.

 

Snelle responstijd voor een vloeiende gameplay met een VA monitor

Hoewel VA schermen niet altijd bekend staan om hun extreem snelle responstijden, hebben de gaming monitoren met een VA scherm toch vaak een acceptabele responstijd voor de meeste gamers. Met responstijden van 4 ms of zelfs lager kun je nog steeds genieten van vloeiende gameplay zonder noemenswaardige vertraging. Voor casual gamers en liefhebbers van singleplayergames bieden gaming monitoren met een VA scherm een goede balans tussen beeldkwaliteit en responstijd.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl