VA gaming monitoren

Een VA (Vertical Alignment) monitor is ontwikkeld om de nadelen van een TN monitor tegen te verbeteren. De VA beeldschermen hebben betere kleurprestaties dan een TN scherm en hebben ook een grotere kijkhoek, net als IPS schermen. Waar een VA monitor vooral in uitblinkt is het elimineren van onnodige licht vanuit het beeldscherm. Hierdoor kan het veel diepere zwartwaardes weergeven in tegenstelling tot andere LCD technologieën. Films en videos springen er bij VA monitoren nog beter uit door het hogere contrast dat het kan bieden voor bijvoorbeeld schaduwen. Ook voor gamers kan een VA monitor interessant zijn. Het deelt een aantal voordelen met IPS schermen, waaronder de kijkhoek en de kleurwaardes. Gamers die bovendien veel donkere games spelen zoals horror games kunnen daarnaast genieten van diepere zwartwaardes. Deze voordelen gaan wel gepaard met een iets lagere reactietijd ten opzichte van TN schermen.

Voordelen VA monitoren

  • Grote kijkhoek (178 graden)
  • Heldere, realistische kleuren
  • Meer kleurcontrast ten opzichte van TN monitoren.
  • Diepere zwartwaardes
  • Goedkoper dan IPS schermen

Nadelen VA monitoren

  • Kleurwaardes zijn minder als bij een IPS monitoren
  • Doorgaans lagere reactietijd ten opzichte van TN monitoren.
  • Duurder dan TN monitoren
(9.4/10)
Lenovo G27-30

Klim naar de top van de ranglijsten met de Lenovo G27-30 27 inch full hd 165Hz gaming monitor. Door de 165 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd game je met zeer vloeiende beelden, ook in de meest veeleisende situaties. Hierdoor heb je met arena shooters altijd een voordeel over je tegenstander. Heb je een losse AMD videokaart in je desktop? Schakel dan AMD FreeSync in en synchroniseer zo de verversingssnelheid van de monitor met die van de videokaart. Zo voorkom je vertragingen en haperingen, zodat je vloeiend blijft gamen. Wanneer je aan de slag gaat met open world games, geniet je van extra scherpe en heldere kleuren door de HDR10 ondersteuning. Zo komt de skyline van een stad of de jungle in een survival game extra tot leven.

Lees meer
Bekijk
(9.2/10)
AOC 27G2SU/BK

Ga online de strijd aan met de AOC 27G2SU/BK 27 inch 165hz full hd gaming monitor. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 165 hertz en een reactietijd van 1 ms. Hierdoor game je altijd met vloeiende beelden, ook in veeleisende situaties. Daarnaast is de monitor uitgerust met zowel FreeSync Premium als G-Sync. Hiermee synchroniseer je een AMD of NVIDIA videokaart met de verversingssnelheid van je monitor en voorkom je haperingen tijdens het gamen. Heb je last van de zon? Geen probleem, kantel en draai het scherm naar jouw gewenste positie. Deze AOC monitor bevat ook de eigen 6 Games Mode technologie. Hiermee heb je 6 voorgeïnstalleerde instellingen voor onder andere first person shooters en race games. Zo ga je direct aan de slag wanneer je van game wisselt.

Lees meer
Bekijk
(8.4/10)
Lenovo G27q-30

Klim naar de top van de ranglijsten met de Lenovo G27q-30 27 inch full hd 165Hz gaming monitor. Door de 165 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd game je met zeer vloeiende beelden, ook in de meest veeleisende situaties. Hierdoor heb je met arena shooters altijd een voordeel over je tegenstander. Heb je een losse AMD videokaart in je desktop? Schakel dan AMD FreeSync in en synchroniseer zo de verversingssnelheid van de monitor met die van de videokaart. Zo voorkom je vertragingen en haperingen, zodat je vloeiend blijft gamen. Wanneer je aan de slag gaat met open world games, geniet je van extra scherpe en heldere kleuren door de HDR10 ondersteuning en QHD resolutie. Zo komt de skyline van een stad of de jungle in een survival game extra tot leven.

Lees meer
Bekijk

VA monitoren met diepe zwarttinten en verbeterd contrast

Een van de kenmerken waar VA schermen in uitblinken, is het produceren van diepe zwarttinten. Door de geoptimaliseerde pixelstructuur kunnen deze monitoren een hoog contrastniveau bereiken, waardoor de details in zowel lichte als donkere scènes beter zichtbaar zijn. Dit zorgt voor een verbeterde diepte en helderheid in de beelden, waardoor je games met meer detail kunt ervaren, vooral bij games met veel schaduwen en contrastrijke scènes.

 

Snelle responstijd voor een vloeiende gameplay met een VA monitor

Hoewel VA schermen niet altijd bekend staan om hun extreem snelle responstijden, hebben de gaming monitoren met een VA scherm toch vaak een acceptabele responstijd voor de meeste gamers. Met responstijden van 4 ms of zelfs lager kun je nog steeds genieten van vloeiende gameplay zonder noemenswaardige vertraging. Voor casual gamers en liefhebbers van singleplayergames bieden gaming monitoren met een VA scherm een goede balans tussen beeldkwaliteit en responstijd.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl