Gaming muizen

Gaming muizen komen in alle vormen, maten, kleuren en vele merken. Net als met andere hardware zit er ook flink verschil in kwaliteit. Een muis van de Action verschilt logischerwijs enorm van een van gaming muis van een gerenommeerd merk als Razer. Dat ga je merken. Voor een apparaat dat je continu vasthoudt en beweegt is comfort misschien wel het allerbelangrijkste. Het is dus goed om te kijken naar wat er beschikbaar is en het beste uit jouw budget te halen. Gelukkig hebben wij voor jou al een selectie gemaakt!

 

Een bedrade of draadloze gaming muis?

Eén van de eerste keuzes je moet maken bij het kiezen van een gaming muis is de keuze tussen een bedrade en een draadloze muis. Heb jij een hekel aan overal snoertjes die lopen over je bureau en hecht je niet zoveel waarde aan reactietijd? Dan is een draadloze gaming muis voor jou de oplossing. Er is niets lekkerder dan de bewegingsvrijheid van een draadloze muis. Je kunt alle kanten op en het draad zal je nooit in de weg zitten. Het nadeel van draadloze gaming muizen is echter wel dat deze op accu of batterijen werken. Eens in de zoveel tijd zal je deze moeten vervangen of opladen. En uit ervaring kunnen wij al meegeven: het leeg raken van de muis gebeurt altijd op het moment dat het niet uit komt. Een andere factor dat bij draadloze muizen komt kijken is reactietijd. Draadloze verbindingen zijn nou eenmaal een fractie trager dan bedrade verbindingen. Daarnaast kunnen veel factoren storend zijn in deze verbinding, waardoor je last kan krijgen van gemiste klikken. Professionele e-sporters zweren daarom ook bij bedrade muizen.

(10/10)
Xtrfy M42 Wireless Wit

Met de Xtrfy M42 Wireless Gaming Muis game je comfortabel in jouw stijl. Deze draadloze gaming muis heeft een Pixart 3370 optische sensor met een instelbare dpi tot 19.000. Hierdoor mis je nooit een target. Je past de balans van de muis aan door de batterij iets meer naar voren of naar achteren te schuiven. Dit is erg handig bij een lichte muis van 67 gram. Is de gaming muis te klein? Met extra verwisselbare onderdelen pas je de grootte van de muis aan zodat je de perfecte grip hebt. Verander de kleuren, helderheid en effecten van de RGB verlichting zonder extra software. Met een druk op de knop laat je de muis shinen hoe jij dit wilt en pas je ook de instellingen van de muis zoals Polling Rate en CPI gemakkelijk aan. Deze muis heeft een batterijduur van ongeveer 75 uur, waardoor je makkelijk een LAN marathon houdt met vrienden.

Lees meer
Bekijk
(10/10)
Xtrfy M42 Wireless Gaming Muis Zwart

Met de Xtrfy M42 Wireless Gaming Muis game je comfortabel in jouw stijl. Deze draadloze gaming muis heeft een Pixart 3370 optische sensor met een instelbare dpi tot 19.000. Hierdoor mis je nooit een target. Je past de balans van de muis aan door de batterij iets meer naar voren of naar achteren te schuiven. Dit is erg handig bij een lichte muis van 67 gram. Is de gaming muis te klein? Met extra verwisselbare onderdelen pas je de grootte van de muis aan zodat je de perfecte grip hebt. Verander de kleuren, helderheid en effecten van de RGB verlichting zonder extra software. Met een druk op de knop laat je de muis shinen hoe jij dit wilt en pas je ook de instellingen van de muis zoals Polling Rate en CPI gemakkelijk aan. Deze muis heeft een batterijduur van ongeveer 75 uur, waardoor je makkelijk een LAN marathon houdt met vrienden.

Lees meer
Bekijk
(10/10)
Xtrfy M4 Wireless Gaming Muis Wit

Met de Xtrfy M4 Wireless Gaming Muis game je comfortabel in jouw stijl. Deze draadloze gaming muis heeft een Pixart 3370 optische sensor met een instelbare dpi tot 19.000. Hierdoor mis je nooit een target. Je past de balans van de muis aan door de batterij iets meer naar voren of naar achteren te schuiven. Dit is erg handig bij een lichte muis van 71 gram. Is de gaming muis te klein? Met extra verwisselbare onderdelen pas je de grootte van de muis aan zodat je de perfecte grip hebt. Verander de kleuren, helderheid en effecten van de RGB verlichting zonder extra software. Met een druk op de knop laat je de muis shinen hoe jij dit wilt en pas je ook de instellingen van de muis zoals Polling Rate en CPI gemakkelijk aan. Deze muis heeft een batterijduur van ongeveer 75 uur, waardoor je makkelijk een LAN marathon houdt met vrienden.

Lees meer
Bekijk
(10/10)
HyperX Pulsefire Haste Draadloze Gaming Muis Zwart

De HyperX Pulsefire Haste RGB Gaming Muis combineert een laag gewicht met draadloze vrijheid. Verbind de muis met de meegeleverde usb ontvanger aan je pc en ga direct zonder kabel aan de slag. Stel de optische sensor in tot maximaal 3.200 dpi, waarmee je de cursor nauwkeurig over je scherm beweegt. Door het honingraat ontwerp van deze muis, weegt de Haste slechts 61 gram. Daarmee is dit een van de lichtste gaming muizen. Met de 2 duimknoppen bedien je functies zoals het wisselen van wapen in Call of Duty sneller dan je tegenstander. Daardoor win jij het gevecht en sta je bovenaan het leaderboard. Stel ook de verlichting van de muis in. Zo kies je uit een van de 16,8 miljoen kleuren waardoor deze muis aansluit op jouw setup.

Lees meer
Bekijk
(9.9/10)
Razer Basilisk V3 Pro Draadloze Gaming Muis Zwart

Met de Razer Basilisk V3 Pro Draadloze Gaming Muis bewapen je jezelf tegen de meest competitieve gamers. De Razer optische gen 3 switches zorgen ervoor dat je muisklik gelijk wordt geregistreerd zonder vertraging. Hierdoor reageer je gelijk in game zodra jij een actie uitvoert. Ook heeft deze muis Razer Hyperscroll, waarmee verschillende scroll profielen instelt zoals `Free Spin Mode` of `Tactile Cycling Mode` voor meer precisie. Verder is de levensduur van de muis nog verder verhoogd van 70 miljoen kliks naar 90 miljoen kliks. Stel de 11 programmeerbare knoppen in zodat je een special attack uitvoert met één klik op de knop. Speel je veel verschillende games? Met een instelbare dpi tot 30.000 gebruik je deze muis voor een potje Warzone, maar ook voor een rustig avondje The Sims. Deze muis heeft een batterijduur van 90 uur, waardoor je gemakkelijk lange sessies gamet zonder opladen. Via de Razer Synapse software pas je nog meer instellingen aan zoals macro's en lichteffecten. Zo heb je de perfecte muis in handen.

Lees meer
Bekijk
(9.9/10)
Razer Basilisk V3 Pro Draadloze Gaming Muis - Wit

Met de Razer Basilisk V3 Pro Draadloze Gaming Muis bewapen je jezelf tegen de meest competitieve gamers. De Razer optische gen 3 switches zorgen ervoor dat je muisklik gelijk registreert zonder vertraging. Hierdoor reageer je snel in game zodra jij een actie uitvoert. Ook heeft deze muis Razer Hyperscroll, waarmee je verschillende scroll profielen instelt zoals `Free Spin Mode' of `Tactile Cycling Mode' voor meer precisie. Verder is de levensduur van de muis nog verder verhoogd van 70 miljoen kliks naar 90 miljoen kliks. Stel de 11 programmeerbare knoppen in zodat je een special attack uitvoert met één klik op de knop. Speel je veel verschillende games? Met een instelbare dpi tot 30.000 gebruik je deze muis voor een potje Warzone, maar ook voor een rustig avondje The Sims. Deze muis heeft een batterijduur van 90 uur, waardoor je gemakkelijk lange sessies gamet zonder opladen. Via de Razer Synapse software pas je nog meer instellingen aan zoals macro's en lichteffecten. Zo heb je de perfecte muis in handen.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
Razer DeathAdder V3 Pro Gaming Muis Wit

Met de Razer DeathAdder V3 Pro Gaming Muis bewapen je jezelf tegen de meest competitieve gamers. Deze muis is de opvolger van de DeathAdder V2 Pro met een aantal nieuwe specificaties. Met de Razer optische gen 3 switches wordt je muisklik gelijk geregistreerd zonder vertraging. Hierdoor reageer je gelijk in game zodra jij een actie uitvoert. Verder is de levensduur van de muis nog verder verhoogd van 70 miljoen kliks naar 90 miljoen kliks. Ook is deze muis 25% lichter dan zijn voorganger, waardoor je nog sneller reageert tijdens het gamen. Stel de 5 programmeerbare knoppen in zodat je een special attack uitvoert met één klik op de knop. Speel je veel verschillende games? Met een instelbare dpi tot 30.000 gebruik je deze muis voor een potje Warzone, maar ook voor een rustig avondje The Sims. Deze muis heeft een batterijduur van 90 uur, waardoor je gemakkelijk lange sessies gamet zonder opladen. Via de Razer Synapse software pas je nog meer instellingen aan zoals macro's en lichteffecten. Zo heb je de perfecte muis in handen.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
Razer Viper V2 Pro Gaming Muis Wit

Met de Razer Viper V2 Pro Gaming Muis ga je voor uiterste precisie en bewegingsvrijheid. De draadloze muis blijft niet hangen achter een kabel bij snelle bewegingen over je muismat. Stel de cursor snelheid in met een maximale dpi van 30.000. Daardoor heb je met deze Focus Pro optische sensor zelf in de hand hoe snel jouw muis over het beeld gaat. Bovendien bedien je met de muisknoppen 2 extra functies, zoals het wisselen tussen voorwerpen in je inventory. Zo zet jij iedere game naar je hand. Jouw acties registreren zonder vertraging door de optische muis switches. Deze Razer Viper V2 Pro volgt de Razer Viper Ultimate op en is op diverse punten verbeterd. De Viper V2 Pro is 20% lichter dan zijn voorganger en weegt 89 gram. Met de grip stickers voor op de muis bepaal je zelf hoe jij de controle neemt in jouw game. Kies ook uit 16,8 miljoen kleuren om de muis in op te laten lichten. Dan sluit de muis altijd aan op de rest van jouw RGB setup.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
Corsair M65 RGB Ultra Wireless

Zet de Corsair M65 RGB Ultra Wireless Gaming Muis onder je palm en klim naar de top van de ranglijsten. De optische sensor heeft een instelbare dpi tot 26.000, zodat je de exact gewenste stand vindt. De Omron switches en Axon verwerkingstechnologie versturen de acties 8 keer sneller dan bij andere muizen. Hierdoor reageert de M65 sneller dan normaal en pak jij je tegenstanders nog voor ze om zijn gedraaid. Met de inbegrepen gewichtjes pas je naast het gewicht ook het zwaartepunt aan voor nauwkeurige bewegingen. Het gewicht pas je aan van 110 gram op het lichtste punt tot 128 gram op het zwaarste punt. Met een batterijduur van 120 uur houd je meerdere marathons voor de muis aan de kabel moet. Stel de RGB verlichting in met de iCUE software van Corsair. Zo game jij in stijl.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
Corsair M65 RGB Ultra

Zet de Corsair M65 RGB Ultra Gaming Muis onder je palm en klim naar de top van de ranglijsten. De optische sensor heeft een instelbare dpi tot 26.000, zodat je de exact gewenste stand vindt. De Omron switches en Axon verwerkingstechnologie versturen de acties 8 keer sneller dan bij andere muizen. Hierdoor reageert de M65 sneller dan normaal en pak jij je tegenstanders nog voor ze om zijn gedraaid. Met de inbegrepen gewichtjes pas je naast het gewicht ook het zwaartepunt aan voor nauwkeurige bewegingen. Het gewicht pas je aan van 97 gram op het lichtste punt tot 115 gram op het zwaarste punt. Stel de RGB verlichting in met de iCUE software van Corsair. Zo game jij in stijl.

Lees meer
Bekijk
(9.5/10)
Logitech G PRO Draadloze Gaming Muis

De Logitech G Pro Wireless is een lichtgewicht draadloze muis met een 1ms verbinding, gericht op gamers die op zoek zijn naar een minimalistische gaming setup. De Hero sensor in deze muis heeft zowel een zuinige modus als een prestatie modus, waarbij je met een verbinding van 1ms geen last hebt van de lag die andere draadloze muizen wel vertonen. Als je niet speelt zorgt de zuinige modus ervoor dat de muis het wekenlang volhoudt op een volle lading. Het frame is geoptimaliseerd op gewicht, waardoor de muis stevig is, maar toch slechts 80 gram weegt. Dit lichtgewicht frame en het ontbreken van de kabel maakt de G Pro Wireless bijzonder geschikt voor snelle muisbewegingen.

Let op: deze muis is ook geschikt voor gebruik i.c.m de Logitech Powerplay muismat, welke de muis draadloos oplaadt.

Lees meer
Bekijk
(9.5/10)
Razer Deathadder V2 X HyperSpeed Gaming Muis

Met de Razer Deathadder V2 X HyperSpeed Gaming Muis bewapen je jezelf tegen competitieve gamers. Deze versie van de Deathadder V2 X is draadloos, dus je hebt geen last meer van kabels op je bureau. Sluit hem aan via de usb ontvanger of via bluetooth. De muis heeft mechanische switches in de knoppen, hierdoor registreert je klik eerder en schiet je net iets eerder dan je tegenstanders. Bovendien stel je voor de 7 programmeerbare knoppen een functie in die jij in-game gebruikt. Zo heb jij alle acties onder de duim. Van kleine, precieze bewegingen tot lange, slepende low-sensitivity muisbewegingen, met een hoge dpi tot 14.000 stel je de gevoeligheid van de muis naar wens af. Gevoelig of langzaam, de rubberen grepen aan de zijkanten geven je de controle die je nodig hebt om snelle en precieze bewegingen uit te voeren.

Lees meer
Bekijk
(9.5/10)
Razer Deathadder V2 Mini Gaming Muis Zwart

Met de compacte Razer Deathadder V2 Mini Gaming Muis game je op competitieve toernooien en speel je onderweg. Door het kleine formaat en lichte gewicht van 62 gram neem je deze muis mee in de trein of de bus. Dan speel je jouw game en gebruik je de 2 duimknoppen voor een functie als het gooien van een rookgranaat. Van kleine, precieze bewegingen tot lange, slepende low-sensitivity muisbewegingen, met een dpi tot 8500 stel je de gevoeligheid van de muis naar wens af. Gevoelig of langzaam, de rubberen grepen aan de zijkanten geven je de controle die je nodig hebt om snelle en precieze bewegingen uit te voeren. De muis licht op in één van de 16,8 miljoen beschikbare kleuren, bijvoorbeeld die van jouw computerkast of elke dag in een ander kleurtje.

Lees meer
Bekijk
(9.5/10)
Razer Naga Trinity

Dankzij de Razer Naga Trinity met 3 verwisselbare zijpanelen hoef je nooit meer van muis te wisselen. De Naga Trinity combineert namelijk het beste van 3 werelden: de DeathAdder, Naga Hex en Razer Naga. Shooters speel je met het DeathAdder paneel, waarbij je over 2 duimknopppen beschikt, handig als je in PUBG je AK47 naar volautomatisch wilt wisselen en je push-to-talk knop bij de hand wilt houden. Schakel je over naar League of Legends? Dan heb je met het Hex paneel precies genoeg knoppen in een makkelijk bereikbare configuratie. Is het tijd voor een raid in jouw lievelings MMO? Dan heb je met het Naga paneel toegang tot 15 extra knoppen voor al je skills en macro's.

Lees meer
Bekijk
(9.4/10)
Logitech G502 Lightspeed Gaming Muis + BlueBuilt gaming muismat L

Haal gelijk alles in huis jouw gaming setup met de Logitech G502 Lightspeed Gaming Muis en BlueBuilt Gaming Muismat L. Met deze gaming muismat beweegt je gaming muis vlot en soepel over je bureau. De Logitech G502 Lightspeed is een draadloze gaming muis met 11 extra knoppen. Hierdoor heb je gelijk alle knoppen bij de hand tijdens het gamen. Ook heeft deze gaming muis een HERO-sensor met een instelbare dpi tot 25.600. Zo reageer je altijd nauwkeurig tijdens het gamen. Voelt deze muis te licht? Voeg gewichtjes toe zodat je gaming muis iets zwaarder wordt.

Lees meer
Bekijk

Een gaming muis kopen: waar moet je op letten?

Jouw reflexen kunnen nog zo snel zijn, maar als jouw muis de bewegingen niet op tijd of goed genoeg registreren delf je nog steeds het onderspit tegen jouw tegenstander. Vooral in shooters is het van belang dat je snel kunt reageren op de game. Een goede gaming muis mag dan niet ontbreken in jouw gaming setup. Voordat je een gaming muis koopt, is het verstandig om te kijken welke muis bij jou past. Niet alleen qua uiterlijk en merk, maar sommige muizen kunnen ook links- of rechtshandig zijn. Voorkom een miskoop en oriënteer je eerst.

Gaming muis voor grote handen

Heb jij grote handen? Dan moet je extra opletten bij het aanschaffen van een nieuwe gaming muis. Het is belangrijk dat jouw hand comfortabel kan rusten op de body van de muis. Als jouw hand groter is dan de muis, zul je deze krampachtiger vast houden, wat op termijn weer gaat leiden tot fysieke klachten. Gelukkig zijn er diverse modellen op de markt gebracht die speciaal gemaakt zijn voor gamers met grote handen. Kijk bij het model naar de lengte en zorg dat deze minimaal 13cm lang en 7.5cm lang zijn. Het beste is natuurlijk even naar de tech winkel gaan om de muis in de praktijk te voelen.

DPI in gaming muizen

Als je op zoek bent naar een gaming muis kom je enorm veel technische termen tegen. DPI is hier één van. DPI staat voor ‘dots per inch’ oftewel pixels per inch. Het zegt hoeveel pixels de muis beweegt als je deze één inch (2.54cm) beweegt. Een gaming muis van 2000 DPI zal dus 2000 pixels opschuiven als jij de muis 2.5 cm beweegt. Hoe lager de DPI van een muis dus is, hoe minder gevoelig deze zal reageren. De gemiddelde gaming muis zit tegenwoordig rond de 4000 DPI, maar zijn ook al verkrijgbaar met 20.000 DPI.

DPI is echter niet hetzelfde als ‘sensitivity’. Alhoewel ze wel gerelateerd zijn, wordt de DPI bepaald door de hardware en sensitivity door de software. Een muis met lage DPI en hoge sensitivity zal enorm snel bewegen, maar heel erg inaccuraat zijn. Een muis met een hoge DPI en een lage sensitivity zal nog steeds rap over het beeld bewegen, maar veel vloeiender en accurater. Vandaar dat gaming muizen gebaat zijn bij een hogere DPI dan standaard muizen.

Gaming muizen en extra buttons

Wat gaming muizen, naast een hogere DPI, vaak onderscheid van normale is de hoeveelheid knoppen. Normale muizen hebben vaak een linker en rechtermuisknop, met soms een klikbare wiel als derde muisknop. Een gaming muis gaat verder dan dit. Een instapmodel muis komt al snel met 5 knoppen. Hierbij zitten er nog twee knoppen aan de kant van de duim. Deze zijn volledig naar wens te programmeren. Zo kunnen ze aparte functies binnen spellen krijgen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld melee of wapens wisselen.

Gaming muizen kunnen zelfs nog een stap verder gaan. Zo bestaan er ook muizen met 4 side buttons, 6 side buttons of zelfs 10 side buttons. Met name voor een MMORPG game als World of Warcraft kan een muis met 10 buttons heel interessant zijn. In dit soort games kan je de hele action bar programmeren onder de side buttons.

Metagamer wordt ondersteunt door de bezoekers. Als er aankopen gedaan worden via deze site is er de kans dat wij een commissie ontvangen.

 

Veelgestelde vragen

Waarom een gaming muis over een normale muis?

Games vereisen steeds snellere bewegingen en reacties van de gebruiker. Een normale muis kent duidelijk beperkingen op het gebied van DPI en programmeerbaarheid. Ook is een gaming muis ergonomisch vormgegeven voor optimale comfort voor lange gamesessies.

 

Is DPI hetzelfde als mouse sensitivity?

DPI is niet hetzelfde als mouse sensitivty. DPI wordt geregeld door de hardware van de muis en is het maximale aantal pixels dat een muis beweegt per inch. Mouse sensitivity wordt geregeld via software. Een muis met lage DPI en hoge sensitivity zal enorm snel bewegen, maar heel erg inaccuraat zijn omdat het veel pixels overslaat. Een muis met een hoge DPI en een lage sensitivity zal nog steeds rap over het beeld bewegen, maar veel vloeiender en accurater.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl