Gaming headsets met USB

Een van de belangrijkste eigenschappen van een nieuwe headsets is de aansluiting. Als je een headset koopt met een verkeerde aansluiting kun je er niets mee. Het is dus goed op te letten wat voor aansluiting de headset heeft.

(9.3/10)
HyperX Cloud II Rood

De HyperX Cloud II combineert een robuust frame met helder geluid en comfortabele oorschelpen. De HyperX Cloud II produceert 7.1 virtual surround sound. Althans, wanneer je hem via de meegeleverde usb-geluidskaart (of -verlengkabel) aansluit op de Mac of pc of (na een firmware update via de pc) op je PS4. De kunstlederen oorschelpen sluiten goed af, waardoor je volledig opgaat in je game. De noice cancelling microfoon laat je helder communiceren en is los te koppelen, handig als je de headset ook voor onderweg gebruikt.
Let op: de meegeleverde volumeregelaar werkt niet wanneer je de headset via de controller koppelt aan je PlayStation.

Lees meer
Bekijk
(8.9/10)
Corsair Void Elite Surround Premium Gaming Headset Carbon/Zwart

Met de Corsair Void Elite Surround Premium Gaming Headset hoor je je tegenstanders vanuit iedere hoek aankomen. Je verbindt de headset bedraad met alle gaming platforms: pc, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch en smartphones. De microfoon schakelt zichzelf uit wanneer je deze omhoog klapt. Zo horen je tegenstanders en je teamgenoten je alleen wanneer je wil dat ze je horen. Wil jij je tegenstanders wel horen schreeuwen? Draai het geluid dan wat harder met het in de koptelefoon ingebouwde volumewiel.

Lees meer
Bekijk
(8.8/10)
Corsair HS60 Haptic Stereo en Bass Gaming Headset Zwart Camo

Met de Corsair HS60 Haptic Stereo en Bass Gaming Headset Zwart Camo geniet je van stereogeluid op de pc. Deze Corsair is voorzien van haptische feedback. Hierdoor voel je waar geluid vandaan komt, waardoor het een beetje hetzelfde werkt als surround sound. Via trillingen die de headset doorgeeft hoor je tegenstanders de hoek omkomen. De headset verbind je met een 3.5 millimeter connector met je pc. Communiceer met je vrienden via Discord tijdens het gamen via de microfoon. De microfoon is flexibel en buig je in alle richtingen. Hierdoor plaats je de microfoon dicht bij je mond zodat je tegenstanders je luid en duidelijk horen. Wanneer je niet wil dat je tegenstanders je horen, zet je de microfoon uit met de mute knop. En met het volumewiel draai je het in-game geluid harder.

Lees meer
Bekijk

USB Gaming headsets voor de PC

PC gamers kunnen eigenlijk niet fout gaan bij het kiezen van een headset. Een game pc heeft doorgaans naast een 3.5mm aansluiting ook tal van USB poorten. Een gaming headset met USB is daarom ook zeer geschikt voor PC gamers. Om een headset voor de PC uit te zoeken kun je voor het beste geluidskwaliteit het beste kiezen voor een headset met USB aansluiting. USB headsets versturen hun audio data namelijk digitaal, waardoor het minste data verloren gaat. Hoe minder data er verloren gaat, des te beter de audiokwaliteit.

De grote gaming merken zoals Razer, Logitech en Steelseries verkopen allemaal headsets die geschikt zijn voor PC gamers. Een bedrade headset heeft vaak een USB uitsluiting en headsets met een 3.5mm vaak een verloop stukje zodat het alsnog via USB te gebruiken is. Draadloze headsets komen daarnaast vaak met een USB bluetooth dongel, zodat de headset alsnog via USB aangesloten wordt op de PC.

Headsets met lange kabel

Of je nu een PC gamer bent, of meer een console gamer die het liefste languit op de bank ligt, niets is zo vervelend als een headset met een te korte kabel. Gelukkig zijn er modellen die hier specifiek rekening mee houden door de headsets te voorzien van een extra lange kabel.
Mocht je een model op het oog hebben, maar heeft deze helaas een korte kabel? Niet getreurd, er zijn namelijk vele USB verlengkabels te koop waardoor je jouw kabel alsnog kunt verlengen.

 

USB vs 3.5mm gaming headsets

Headsets komen voornamelijk met een USB aansluiting of 3.5mm (AUX) aansluiting. Het grote verschil zit in de manier van data overdracht. Een USB aansluiting stuurt het geluid over een digitale connectie, terwijl een 3.5mm een analoog signaal verstuurd. Een USB aansluiting is er dus voornamelijk voor bedoeld om geluidsdata te versturen naar computers en consoles, terwijl een AUX ontworpen is om geluid te sturen naar bijvoorbeeld versterkers. Een gaming headset met een 3.5mm aansluiting is doorgaans breder te gebruiken. Ze zijn aan te sluiten op smartphones, versterkers, audio receivers of auto’s. Een headset met USB aansluiting heeft echter een beter geluid en weinig last van ruis.

Metagamer wordt ondersteunt door de bezoekers. Als er aankopen gedaan worden via deze site is er de kans dat wij een commissie ontvangen.

 

Veelgestelde vragen

Waar op letten bij kopen gaming headset?

Bij het kopen van een nieuwe gaming headset moet je een aantal keuzes maken:

  • Wil je bedraad of draadloos?
  • Wil je een USB of 3.5mm uitgang?
  • Is de kabel lang genoeg?
  • Wil je on-ear, over-ear of in-ear?

Zijn gaming headsets geschikt voor Nintendo Switch?

Een gaming headset kan prima aangesloten worden op een Nintendo Switch. Een headset met een 3.5mm aansluiting kan gemakkelijk aangesloten worden. De Switch Dock bevat tevens USB poorten die met up-to-date firmware ook draadloze dongels accepteert. De Switch moet dan echter wel in zijn dock aangesloten zijn.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl