Gaming toetsenborden

Sommige gamers denk alles al te hebben. Een beest van een gaming videokaart, een premium headset en een prachtig IPS monitor om vervolgens op een standaard toetsenbord te gamen. WASD knoppen zijn WASD knoppen toch? Niets is minder waar. Of je nu een beginnende gamer bent of een doorgewinterde professional, het juiste toetsenbord kan een wereld van verschil maken in jouw gaming-ervaring. Met zoveel keuzes op de markt kan het echter lastig zijn om het perfecte toetsenbord te vinden dat aansluit bij jouw behoeften. Geen zorgen, we staan voor je klaar om je te helpen!

(10/10)
Razer Huntsman Mini Gaming Toetsenbord (Optisch Rood) Mercury QWERTY

Reageer als eerste tijdens een potje Fortnite met de Razer Huntsman Mini op je bureau. Dit compacte gaming toetsenbord is ondanks zijn kleine formaat een volwaardig toetsenbord. Het kleine formaat maakt het ook makkelijk het toetsenbord mee te nemen naar een LAN party bijvoorbeeld. Op stevigheid lever je niet in, want de bodemplaat is van aluminium en daarom is de Huntsman bestand tegen een stootje. Deze Razer heeft optisch rode switches, die je toetsaanslagen vrijwel meteen registreren via een lichtsignaal. In tegenstelling tot de paarse switches hebben de rode geen harde klik. Uiteraard heeft deze Huntsman ingebouwde RGB verlichting, die je zelf instelt met behulp van de Razer Synapse software.

Lees meer
Bekijk
(9.9/10)
HyperX Alloy Origins PBT HX Red Lineair Mechanisch Gaming Toetsenbord

Met de HyperX Alloy Origins PBT HX Red haal je een compleet gaming toetsenbord met extra¿s in huis. Dit toetsenbord is speciaal ontworpen voor gamers. De rode mechanische switches geven duidelijke feedback wanneer jij de knoppen indrukt. Met een actuatiepunt van 45 gram druk jij de lichte toetsen met weinig moeite in. Ook heeft dit gaming toetsenbord 100% anti-ghosting weet jij zeker dat jouw toetsaanslagen goed worden geregistreerd. De RGB verlichting stel je eenvoudig in via de HyperX NGENUITY software en kies je tussen 16.8 miljoen kleuren. Ook stel je via deze software eigen macro¿s in zodat je sneller reageert dan je tegenstander tijdens een potje Warzone.

Lees meer
Bekijk
(9.9/10)
HyperX Alloy Origins PBT HX Aqua Tactile Mechanisch Gaming Toetsenbord

Met de HyperX Alloy Origins PBT HX Aqua haal je een compleet gaming toetsenbord met extra¿s in huis. Dit toetsenbord is speciaal ontworpen voor gamers. De aqua mechanische switches geven duidelijke feedback wanneer jij de knoppen indrukt. Met een actuatiepunt van 45 gram druk jij de lichte toetsen met weinig moeite in. Ook heeft dit gaming toetsenbord 100% anti-ghosting weet jij zeker dat jouw toetsaanslagen goed worden geregistreerd. De RGB verlichting stel je eenvoudig in via de HyperX NGENUITY software en kies je tussen 16.8 miljoen kleuren. Ook stel je via deze software eigen macro's in zodat je sneller reageert dan je tegenstander tijdens een potje Warzone.

Lees meer
Bekijk
(9.9/10)
HyperX Alloy Origins 60

Speel toernooien en bedien je in-game karakter nog sneller met het HyperX Alloy Origins 60 Bedrade Gaming Toetsenbord. De rode mechanische switches geven duidelijke feedback wanneer jij de knoppen indrukt. Met een actuatiepunt van 45 gram druk jij de lichte toetsen met weinig moeite in. Ook stel je macro's in voor de programmeerbare knoppen. Daardoor heb jij iedere in-game functie binnen handbereik. Het compacte formaat van dit toetsenbord past in vrijwel iedere rugtas. Zo neem je dit gaming toetsenbord mee naar vrienden voor een LAN party. Bovendien is de gevlochten kabel afneembaar, dus je hebt geen kans op een kabelbreuk tijdens de rit. Laat de verlichting van het toetsenbord branden in de kleur die bij jouw setup past. Dan druk jij de juiste toetsen in als het donker is. Bovendien kan het toetsenbord door de aluminium afwerking tegen een stootje.

Lees meer
Bekijk
(9.7/10)
HyperX Alloy Origins Core RGB

Bedien je in-game karakter nog sneller met het HyperX Alloy Origins Core RGB Gaming Toetsenbord QWERTY. De rode mechanische switches geven duidelijke feedback wanneer jij de knoppen indrukt. Met een actuatiepunt van 45 gram druk jij de lichte toetsen met weinig moeite in. Ook stel je macro's in voor de programmeerbare knoppen. Daardoor heb jij iedere in-game functie binnen handbereik. Laat de verlichting van het toetsenbord branden in de kleur die bij jouw setup past. Dan druk jij de juiste toetsen in als het donker is. Bovendien kan het toetsenbord door de aluminium afwerking tegen een stootje. En ga je een keertje naar een LAN party, dan neem je het toetsenbord makkelijk met je mee. De kabel is namelijk makkelijk afneembaar, wat ruimte scheelt in je tas.

Lees meer
Bekijk
(9.7/10)
Logitech G713 Wit

Met deze Logitech G713 Gaming toetsenbord Wit Qwerty ben je sneller dan je tegenstander. Deze bedrade toetsenbord heeft mechanische toetsen met bruine GX mechanische switches. Die zorgen ervoor dat iedere toets geregistreerd wordt met minimale feedback. Het actuatiepunt van de toets bereik je al door een laag gewicht van 50 gram. Hierdoor reageer je snel in een potje Call of Duty of Valorant. Verder zijn deze switches stil, waardoor jij je focus op je game kan houden. Game makkelijk uren door met de meegeleverde palmsteun. Stel de verlichting van je gaming toetsenbord helemaal zelf in via de Logitech G HUB met 16.8 miljoen verschillende kleuren. Zo maak je van jouw set up een echte regenboog.

Lees meer
Bekijk
(9.7/10)
Logitech G715 Gaming Wireless Toetsenbord Wit Qwerty

Met deze Logitech G715 Gaming toetsenbord Wit Qwerty ben je sneller dan je tegenstander. Deze draadloze toetsenbord heeft mechanische toetsen met bruine GX mechanische switches. Die zorgen ervoor dat iedere toets geregistreerd wordt met minimale feedback. Het actuatiepunt van de toets bereik je al door een laag gewicht van 50 gram. Hierdoor reageer je snel in een potje Call of Duty of Valorant. Verder zijn deze switches stil, waardoor jij je focus op je game kan houden. Game makkelijk uren door met de meegeleverde palmsteun. Stel de verlichting van je gaming toetsenbord helemaal zelf in via de Logitech G HUB met 16.8 miljoen verschillende kleuren. Zo maak je van jouw set up een echte regenboog.

Lees meer
Bekijk
(9.7/10)
Logitech G713 Linear Wit

Met de Logitech G713 Lineair Gaming toetsenbord maak je jouw gaming setup compleet. Dit bedrade toetsenbord heeft rode GX mechanische switches. Die zorgen ervoor dat je elke toets stil en soepel indrukt. Het actuatiepunt van de toets bereik je al door een laag gewicht van 50 gram. Hierdoor worden je toetsaanslagen snel geregistreerd als je meerdere toetsen na elkaar indrukt. Verder zijn deze switches stil, waardoor jij je focus op je game kan houden. Game makkelijk uren door met de meegeleverde palmsteun. Stel de verlichting van je toetsenbord helemaal zelf in via de Logitech G HUB met 16.8 miljoen verschillende kleuren. Zo maak je van jouw set up een echte regenboog.

Lees meer
Bekijk
(9.7/10)
HyperX Alloy Origins RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord Red Switch

Bedien je in-game karakter nog sneller met het HyperX Alloy Origins RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord Red Switch. De rode mechanische switches geven duidelijke feedback wanneer jij de knoppen indrukt. Met een actuatiepunt van 45 gram druk jij de lichte toetsen met weinig moeite in. Ook stel je macro's in voor de programmeerbare knoppen. Daardoor heb jij iedere in-game functie binnen handbereik. Laat de verlichting van het toetsenbord branden in de kleur die bij jouw setup past. Dan druk jij de juiste toetsen in als het donker is. Bovendien kan het toetsenbord door de aluminium afwerking tegen een stootje.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
Corsair K70 RGB Core Gaming Toetsenbord Qwerty Zwart

Geef je gaming setup een boost met de Corsair K70 RGB Core Gaming Toetsenbord Zwart. Dit gaming toetsenbord heeft Corsair MLX Red Linear mechanische switches. Ook stel je 2 acties in onder één toets. Zo loop je wanneer je de toets half indrukt en ren je wanneer je de toets helemaal indrukt. Je sluit de K70 RGB aan met de meegeleverde usb kabel. Hierdoor ga je gelijk aan de slag zodra je jouw toetsenbord aansluit. Dit is een volledig gaming toetsenbord met een numpad, waardoor je hem ook gebruikt voor je werk of studie. De RGB verlichting pas je eenvoudig aan via Corsair iCue software. Kies tussen 16,8 miljoen kleuren en maak een ware regenboog van je setup.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
Corsair K55 RGB Pro XT Gaming Toetsenbord

Het Corsair K55 RGB Pro Gaming Toetsenbord Qwerty is een verlicht toetsenbord voor gamers die op zoek zijn naar meer controle. Met de 6 verlichte macro knoppen programmeer je namelijk nieuwe macro's terwijl je speelt, handig in games als League of Legends. Zo heb je alle belangrijke in-game acties binnen handbereik. Daarnaast is in de gaming mode de Windows toets uitgeschakeld, zodat je nooit midden in een gevecht plotseling tegen je bureaublad aankijkt. Ook in de late uurtjes speel je door, want je laat de 4 verlichting zones oplichten in een kleur naar keuze. De afneembare polssteun zorgt dat je comfortabel doorspeelt en de late uurtjes van je LAN party zonder polsklachten doorkomt.

Lees meer
Bekijk
(9.5/10)
Logitech G PRO X TKL Lightspeed Gaming Toetsenbord Qwerty Wit

Haal het beste gaming toetsenbord voor competitief gamen in huis met de Logitech G Pro X TKL Lightspeed. Dit draadloze toetsenbord heeft bruine GX Tactile mechanische toetsen. Hierdoor voel je feedback wanneer je een toets indrukt, maar hoor je deze niet. Dit is een TKL gaming toetsenbord, waardoor je deze makkelijk meeneemt naar een LAN party. Sluit je draadloze gaming toetsenbord aan met de meegeleverde usb adapter en game zonder opladen tot 50 uur. Stel de verlichting van je toetsenbord helemaal zelf in via de Logitech G HUB met 16.8 miljoen verschillende kleuren. Zo maak je van jouw set up een echte regenboog.

Lees meer
Bekijk
(9.5/10)
SteelSeries Apex 7 TKL

Het SteelSeries Apex 7 TKL Gaming Toetsenbord is voor de serieuze gamer die de concurrentie een stapje voor wil zijn. Dit toetsenbord van SteelSeries heeft namelijk Cherry MX red switches, die in 2 milliseconden registeren en waardoor jij dus eerder die granaat gooit of op de grond duikt. Voor extra comfort krijg je er een polssteun bij, die zich magnetisch vastplakt aan het toetsenbord. Luister je een muziekje en wil je even snel het volume aanpassen? Gebruik dan het multimediascherm, waarop je ook andere informatie ziet over je games of verlichting. Je verlichting pas je aan per toets, zoals je gewend bent van een gaming toetsenbord met RGB verlichting.

Lees meer
Bekijk
(9.5/10)
SteelSeries Apex 7 Red

Het SteelSeries Apex 7 Red Gaming Toetsenbord is voor de serieuze gamer die de concurrentie een stapje voor wil zijn. Dit toetsenbord van SteelSeries heeft namelijk Cherry MX red switches, die in 2 milliseconden registeren en waardoor jij dus eerder die granaat gooit of op de grond duikt. Voor extra comfort krijg je er een polssteun bij, die zich magnetisch vastplakt aan het toetsenbord. Luister je een muziekje en wil je even snel het volume aanpassen? Gebruik dan het multimediascherm, waarop je ook andere informatie ziet over je games of verlichting. Je verlichting pas je aan per toets, zoals je gewend bent van een gaming toetsenbord met RGB verlichting.

Lees meer
Bekijk
(9.5/10)
SteelSeries Apex Pro Mini Qwerty

Met de SteelSeries Apex Pro Mini haal je het snelste toetsenbord van het moment in huis. De gevoeligheid en registratietijd van de OmniPoint switches stel je namelijk in per toets. Zo game je altijd met de juiste gevoeligheid en travel per toets. Gebruik voor het gamen bijvoorbeeld een lage registratietijd en lage travel, zodat je altijd als eerste reageert. Of zet de registratietijd en travel wat hoger, zodat je comfortabel typt zonder spelfouten te maken bij het opstellen van een mail. Door de aanpassingsmogelijkheid is de Apex Pro Mini een toetsenbord voor elke gelegenheid. Neem het toetsenbord dankzij het kleine formaat gemakkelijk mee in een tas. Zo speel je op ieder lan toernooi met je eigen toetsenbord. Tel daar de RGB verlichting bij op en dat alles maakt de Apex Pro Mini het ultieme gaming toetsenbord van het moment.

Lees meer
Bekijk

Gaming toetsenborden met RGB LED verlichting

Naast hun functionaliteit zijn gaming toetsenborden vaak voorzien van opvallende verlichtingsopties. RGB-verlichting is enorm populair geworden en stelt je in staat om jouw toetsenbord aan te passen met verschillende kleuren en effecten. Dit creëert niet alleen een indrukwekkende visuele esthetiek, maar kan ook handig zijn om specifieke toetsen of combinaties beter zichtbaar te maken tijdens het gamen. Of je nu kiest voor subtiele verlichting of een volledig aanpasbaar RGB-spectrum, de keuze is aan jou!

 

Extra functionaliteiten op gaming toetsenborden

Veel gaming toetsenborden bieden extra functionaliteiten die je gaming-ervaring verder kunnen verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan programmeerbare macrotoetsen waarmee je complexe commando's en snelkoppelingen kunt toewijzen, waardoor je tijdens het gamen een voorsprong krijgt. Bovendien hebben sommige toetsenborden een ingebouwde polssteun die helpt om vermoeidheid te verminderen tijdens lange speelsessies. Deze kleine extra's kunnen het verschil maken en jouw gaming-setup naar een hoger niveau tillen.

 

Gaming toetsenborden hebben verschillende aansluitingen

Bij het kiezen van een gaming toetsenbord is het ook belangrijk om te letten op de connectiviteit en compatibiliteit. De meeste toetsenborden worden geleverd met een USB-aansluiting, wat zorgt voor een betrouwbare en snelle verbinding met jouw computer. Draadloze opties zijn ook beschikbaar voor meer flexibiliteit en een opgeruimde gaming-omgeving. Vergeet niet te controleren of het toetsenbord compatibel is met jouw besturingssysteem, of het nu Windows, macOS of Linux is, om ervoor te zorgen dat het naadloos werkt met jouw setup.

 

Programmeerbare knoppen op gaming toetsenborden

Gaming toetsenborden komen in allerlei vormen, maar wat de meeste gaming toetsenborden gemeen hebben is dat ze een groep extra knoppen hebben die volledig naar wens te programmeren zijn. Dit is vooral handig in games waar het voordeel geeft door snel speciale handelingen te kunnen uitvoeren. Het is bij sommige games zoals World of Warcraft zelfs mogelijk om complete macro’s uit te schrijven en deze te programmeren onder één van deze extra knoppen.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl