IPS gaming monitoren

Een IPS scherm is een vorm van LCD scherm waarbij gebruik gemaakt wordt van vloeibare kristallen. IPS staat voor ‘In Plane Switching’. Dit houdt in dat deze vloeibare kristallen horizontaal kunnen verschuiven. Dit verbetert de kijkhoek van de monitor. IPS monitoren staan vooral bekend om de kleurweergaven. IPS schermen hebben namelijk realistischere kleuren en hebben meer kleurcontrast ten opzichte van TN en VA beeldschermen. Hierdoor zijn ze vooral populair bij grafisch ontwerpers. Vroeger was de reactietijd van IPS monitoren een beperking voor gamers. Tegenwoordig is de IPS technologie zo vergevorderd dat ze ook voor gaming doeleinden meer dan geschikt zijn.

Dit wil echter nog niet zeggen dat ze dezelfde reactietijd kunnen neerzetten als TN en VA schermen. Fanatieke gamers die shooters en racing games spelen, die echt gebaat zijn bij optimale reactietijden zijn wellicht beter thuis met een VA of TN scherm. Gamers die meer waarde hechten aan beeldkwaliteit dan aan reactietijd zitten bij de keuze voor een IPS monitor goed.

Voordelen IPS monitoren

  • Grote kijkhoek (178 graden)
  • Heldere, realistische kleuren
  • Meer kleurcontrast ten opzichte van TN monitoren.
  • Scherpe beelden

Nadelen IPS monitoren

  • Duurder in aanschaf dan TN en VA monitoren
  • Doorgaans lagere reactietijd ten opzichte van TN monitoren.
(10/10)
HP X24ih Gaming Monitor

Tijdens je game marathon wil je wel een goede zithouding hebben. Kantel, draai of verstel de HP X24ih 24 inch full hd gaming monitor in de hoogte om zo een ergonomische setup te creëren. Op deze HP monitor game met vloeiende beelden, ook in veeleisende situaties, dankzij de 144 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd. Op het IPS paneel geniet je van scherpe kleuren en beelden vanuit iedere kijkhoek. Zo zie je al je tegenstanders duidelijk, ook wanneer ze zich op het randje van je scherm bevinden. Heb je een AMD videokaart, zoals de RTX 6800? Dan zorgt de FreeSync technologie ervoor dat je monitor en videokaart synchroon lopen en er geen haperingen optreden tijdens het gamen.

Lees meer
Bekijk
(9.8/10)
LG UltraGear 27GP95RP-B

Speel je favoriete games op de hoogste instellingen met de LG UltraGear 27GP95RP-B 27 inch 144Hz 4K HDR gaming monitor. Door de 144 hertz verversingssnelheid en 1 milliseconde reactietijd game je altijd met vloeiende beelden in shooters, race games en andere spellen met intense scènes. Daarnaast mis je geen detail van de graphics door de 4K resolutie en HDR10 ondersteuning. Je ziet beelden bijna 2 keer scherper dan in QHD en bijna 4 keer scherper dan in full hd, waardoor je games bijna tot leven komen. Door de HDR ondersteuning en 98% dekking binnen het DCI-P3 kleurprofiel speel je met heldere en levendige kleuren. Een zee oogt echt marineblauw en op een landschap zie je alle bloemen en bomen nog beter. De monitor ondersteunt FreeSync Premium Pro en G-Sync Compatibility, waardoor je NVIDIA of AMD videokaart altijd gelijk loopt. Zo voorkom je haperingen, vertragingen en ghosting tijdens het gamen. Naast pc gaming is deze monitor ook geschikt voor full hd console gaming. Sluit je PS5 of Xbox Series XS aan via de hdmi 2.1 poort en speel je games op 120 hertz in 4K.

Lees meer
Bekijk
(9.7/10)
LG UltraGear 32GQ950-B

Ga aan de slag in de hoogste versnelling met je online games op de LG UltraGear 32GQ950-B 32 inch 144Hz 4K gaming monitor. Door de 144 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd, game je met vloeiende beelden. Je geniet van haarscherpe en heldere graphics door de 4K resolutie, 95% dekking binnen het DCI-P3 kleurenprofiel en de DisplayHDR 1000 ondersteuning. Zo komt iedere omgeving, of het nu een skyline of landschap is, volledig tot zijn recht. Game je met een videokaart? Geen zorgen, de monitor is uitgerust met FreeSync Premium Pro en G-Sync Compatibility. Hiermee synchroniseer je een AMD of NVIDIA videokaart en voorkom je haperingen en vertragingen tijdens het gamen, ook wanneer je HDR hebt ingeschakeld. Ben je juist meer van console gaming? Verbind dan een Xbox Series X, Series S of PlayStation 5 via hdmi 2.1 en geniet van 120 Hz gaming in full hd of QHD. Daarnaast kantel, draai of verstel je de monitor in de hoogte en stel je zo een ergonomische zithouding in. Zo voorkom je nek- en rugklachten na een lange gamesessie.

Let op: Voor 4K gaming heb je een zeer krachtige videokaart nodig, zoals een NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti of AMD Radeon RX 6000-serie GPU, een Xbox Series X of een PlayStation 5.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
LG UltraGear 27GR83Q-B

Ga helemaal op in je games met de LG UltraGear 27GR83Q-B 27 inch 240Hz QHD gaming monitor. Door de hoge verversingssnelheid van 240 hertz en 1ms reactietijd geniet je van vloeiende bewegingen en overgangen. Je hebt dus geen last van haperingen of tegenstanders die te laat in beeld verschijnen. Ook zien alle gameplay en cutscenes er nog beter uit op het scherpe QHD scherm met DisplayHDR 400 ondersteuning. Heb je een NVIDIA of AMD videokaart? Deze loopt dan altijd gelijk met het beeldscherm, dankzij de G-Sync en FreeSync Premium ondersteuning. Verder verstel je deze gaming monitor in de hoogte of kantel je hem naar wens voor een fijne zithouding tijdens lange game marathons.

Let op: als je de maximale verversingssnelheid van deze monitor wil halen, sluit je hem aan op een pc via DisplayPort. Console gaming en hdmi ondersteunen alleen lagere snelheden.

Lees meer
Bekijk
(9.6/10)
LG UltraGear 27GR93U-B

Geniet van vloeiende beelden tijdens het gamen op de LG UltraGear 27GR93U-B 27 inch 144Hz 4K HDR gaming monitor. Met een verversingssnelheid van 144 hertz geeft deze LG monitor jouw favoriete games vloeiend weer. De reactietijd van 1 milliseconde maakt de 27GR93U-B ook geschikt voor veeleisende shooters of multiplayer games, zonder dat je last hebt van ghosting of andere vertragingen op het scherm. Tijdens het gamen geniet je van extra levendige en realistische kleuren. De 4K resolutie en DisplayHDR 400 ondersteuning zorgen voor extra felle kleuren en haarscherpe beelden, waardoor je van ieder klein detail geniet. Gebruik je een AMD videokaart? Dan zorgt de FreeSync Premium technologie ervoor dat je geen last hebt van haperingen. Naast AMD videokaarten, werkt deze monitor ook met NVIDIA GPU's door de G-Sync Compatibility. Naast pc gaming is deze monitor ook geschikt voor full hd console gaming. Sluit je PS5 of Xbox Series XS aan via de hdmi 2.1 poort en speel je games op 120 hertz in 4K. Daarnaast kantel of verstel je de monitor in hoogte en stel je zo een ergonomische zithouding in. Hiermee voorkom je nek- en rugklachten tijdens het gamen en ga je comfortabel aan de slag met de online strijd.

Lees meer
Bekijk
(9.5/10)
LG UltraGear 32GR75Q-B

De LG UltraGear 32GR75Q-B is een 32 inch gaming monitor voor de fanatieke pc gamer. Je speelt jouw games in QHD en met een verversingssnelheid van 165 hertz, waardoor jouw games nog scherper en sneller op het scherm tonen. De reactietijd van 1 milliseconde voorkomt ghosting, waardoor je altijd nét iets sneller bent dan je tegenstander. Daarnaast heeft de monitor FreeSync, waarmee je een AMD videokaart met de monitor gelijk laat lopen. Zo voorkom je haperingen tijdens het gamen. Ben je meer een console gamer? Geen zorgen, via de HDMI 2.0 poort sluit je een PlayStation 5 of Xbox Series XS aan en game je op 120 hertz in full hd. Voor een Xbox Series X of S is ook QHD gaming mogelijk op 120 hertz.

Lees meer
Bekijk
(9.4/10)
AOC C27G2ZU/BK

Game met vloeiende beelden op de AOC C27G2ZU/BK. Deze 27 inch gaming monitor heeft namelijk een hoge verversingssnelheid van 240Hz. Hierdoor bewegen je karakters en voertuigen zeer realistisch. De reactietijd van slechts 0,5 milliseconden voorkomt motion blur. Zo draaien je games als een zonnetje en ben je de tegenstander te snel af. Het beeldscherm van de C27G2ZU/BK buigt zich om je gezichtsveld heen. Hierdoor overzie je het hele scherm, zonder je hoofd te bewegen. Heb je een AMD videokaart? Dan voorkomt FreeSync Premium screen tearing en compenseert het lage framerates. Verstel het scherm in hoogte voor een fijne zithouding. Door de smalle schermranden plaats je gemakkelijk 2 of zelfs 3 monitoren naast elkaar. Dankzij 105% sRGB dekking en 350 nits helderheid game je met kleurrijke beelden, zelfs in fel verlichte ruimtes.

Lees meer
Bekijk
(9.2/10)
AOC Q24G2A/BK

Game in QHD kwaliteit met de AOC Q24G2A/BK. Op deze 24 inch 165Hz QHD gaming monitor zie je elk detail bijna 2 keer scherper dan in full hd. Door de verversingssnelheid van 165 hertz spelen al je games vloeiend af en zie je tegenstanders sneller dan zij jou zien. De reactietijd van 1ms voorkomt ghosting, waardoor je altijd nét iets sneller bent dan je tegenstander. Daarnaast heeft de monitor FreeSync, waarmee je een AMD videokaart met de monitor gelijk laat lopen. Zo voorkom je haperingen tijdens het gamen. Ben je meer een console gamer? Geen zorgen, via de hdmi 2.0 poort sluit je een PlayStation 5 of Xbox Series XS aan en game je op 120 hertz in full hd. Voor een Xbox Series X of S is ook QHD gaming mogelijk op 120 hertz. Deze AOC monitor bevat ook de eigen 6 Games Mode technologie. Hiermee heb je 6 voorgeïnstalleerde instellingen voor onder andere first person shooters en race games. Zo ga je direct aan de slag wanneer je van game wisselt. Begin je aan een lange gamesessie? Kantel, draai of verstel de monitor in hoogte en stel zo een fijne zithouding in. Zo zit je niet alleen comfortabel voor het scherm, maar voorkom je ook nek- en rugklachten.

Lees meer
Bekijk
(9.2/10)
AOC Q27G2S/EU

Ervaar vloeiende gameplay en lanceer jezelf naar de koppositie met de AOC Q27G2S/EU 27 inch 165hz QHD gaming monitor. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 165 hertz en een reactietijd van 1 ms. Hierdoor game je altijd met vloeiende beelden, ook in veeleisende situaties. Door de QHD resolutie ervaar je beelden 2 keer scherper dan in full hd. Zo komen de details in je game, zoals schaduwen en grassprieten, nog beter naar voren. Daarnaast is de monitor uitgerust met zowel FreeSync Premium als G-Sync. Hiermee synchroniseer je een AMD of NVIDIA videokaart met de verversingssnelheid van je monitor en voorkom je haperingen tijdens het gamen. Begin je aan een game marathon? Kantel, draai of verstel de monitor in de hoogte voor een ergonomische zithouding. Zo voorkom je nek- en rugklachten na je lange sessie. Deze AOC monitor is ook geschikt voor next gen console gaming. Ga in full hd de strijd aan met je PlayStation 5 of in QHD met je Xbox Series XS op 120 hertz en laat je tegenstanders zien waarom je bovenaan hoort te staan.

Let op: Voor QHD gaming heb je een krachtige videokaart nodig, zoals een NVIDIA GeForce RTX GPU of AMD Radeon RX 5000-serie GPU, een Xbox One of Xbox Series X of S.

Lees meer
Bekijk
(9.2/10)
Philips 32M1N5800A/00

Dompel jezelf onder in je gaming werelden met de Philips 32M1N5800A/00 32 inch 4K 144Hz ultrawide gaming monitor. Door de 4K resolutie geniet je van ultrascherpe graphics tijdens het gamen, zowel in competitief verband als in open world games. Daarnaast heb je een extra groot overzicht van het speelveld door het ultrawide formaat. Pas de field of view aan in je game en geniet van een beter zicht tot aan de horizon. Heb je een losse AMD videokaart? Geen probleem, schakel de AMD FreeSync technologie in en synchroniseer zo je videokaart met de monitor. Hiermee voorkom je haperingen en vertragingen, waardoor je lekker vloeiend blijft gamen. Daarnaast geniet je via de ingebouwde luidsprekers van de soundtrack van je favoriete games. Ga je beginnen aan een lange marathon? Kantel, draai en verstel de monitor dan in de hoogte voor de juiste zithouding. Zo pak je de victory royale, terwijl je nek- en rugklachten voorkomt. Daarnaast geniet je van scherpe details en levendige kleuren door de DisplayHDR 400 ondersteuning. Hierdoor komen de kleuren in je omgeving echt tot leven, bijvoorbeeld de grote groene grasvelden in Assassin's Creed: Valhalla.

Lees meer
Bekijk
(9.2/10)
LG UltraGear 27GP850P-B

Geniet van vloeiende gameplay op de LG27GP850P-B 27 inch QHD gaming monitor. Met een verversingssnelheid van 165 hertz en reactietijd van 1ms speel je zelfs de meest veeleisende games vloeiend en ga je aan de slag met competitieve gaming. Daarnaast biedt deze monitor een extra stap richting 180 hertz. Zo verschijnen beelden nog sneller op je scherm, wat je een extra voordeel geeft. Gebruik je een AMD of NVIDIA videokaart? Dan synchroniseren de FreeSync 2 en G-Sync technologieën de verversingssnelheid van de kaart met die van je monitor. Hierdoor voorkom je haperingen tijdens het gamen, ook wanneer je in HDR gamet. De HDR10 ondersteuning zorgt voor levensechte en natuurgetrouwe kleuren tijdens het gamen. Zo zie je de groene grassprieten en blauwe lucht van het landschap nog helderder. Tijd voor een lange gamesessie? Verstel de monitor dan in de hoogte voor een ergonomische zithouding en voorkom nek- en rugklachten.

Let op: Voor het overklokken van de verversingssnelheid heb je een grafische kaart nodig met DisplayPort 1.4 ondersteuning.

Lees meer
Bekijk
(9.1/10)
AOC 27G2SPAE/BK

Ga online de strijd aan met de AOC 27G2SPAE/BK 27 inch 165hz full hd gaming monitor. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 165 hertz en een reactietijd van 1 ms, waardoor je met extreem vloeiende beelden gamet. Speel je toevallig met een AMD of NVIDIA videokaart? Schakel dan FreeSync of de G-Sync Compatibility in, waarmee de monitor de verversingssnelheid van de videokaart synchroniseert. Hierdoor voorkom je haperingen en vertragingen tijdens het gamen.Heb je last van de zon? Geen probleem, kantel en draai het scherm naar jouw gewenste positie. Ben je meer van console gaming? Geen zorgen, door de hdmi 1.4 poorten is deze monitor geschikt voor 120Hz full hd gaming op een PlayStation of Xbox.

Let op: De maximale verversingssnelheid via de hdmi poorten is 144 hertz. Wil je op 165 hertz gamen? Sluit de monitor dan aan via de DisplayPort poort.

Lees meer
Bekijk
(9.1/10)
MSI Optix G241

Ben je een instap pc-gamer? Dan is de MSI Optix G241 24 inch gaming monitor een model om mee te beginnen. Door een verversingssnelheid van 144 hertz en reactietijd van 1 ms reageert deze monitor snel op iedere beweging, ook bij actiescènes in shooters. Dankzij het IPS paneel geniet je van ware kleuren vanuit iedere kijkhoek. Wanneer je gebruikmaakt van een AMD videokaart, zorgt FreeSync ervoor dat je monitor en videokaart synchroon lopen. Hierdoor ontstaan er geen haperingen tijdens het gamen. Je schermruimte uitbreiden? Geen probleem. Dankzij de dunne schermranden is deze monitor geschikt voor een setup met 2, of zelfs meer monitoren naast elkaar. Zo creëer je de ultieme gaming ervaring.

Lees meer
Bekijk
(9/10)
LG UltraGear 34GN850P-B

Game en stream tegelijkertijd met de LG UltraGear 34GN850P-B 34 inch curved 160Hz ultrawide QHD gaming monitor. Je gebruikt meerdere vensters naast elkaar door het brede ultrawide formaat. Houd bijvoorbeeld je stream in de gaten tijdens het gamen of gebruik het hele scherm voor je game en zie meer van het speelveld. Doordat het curved scherm een lichte buiging heeft, ga je nog meer op in je game. Ook laat het QHD scherm met DisplayHDR 400 scherpe beelden en levensechte kleuren zien. Je hebt geen last van haperingen door de 160 hertz verversingssnelheid en de G-Sync en FreeSync Premium ondersteuning. Is het tijd voor een lange gamemarathon? Verstel het scherm dan in hoogte of kantel hem naar wens voor een fijne houding.

Let op: de maximale verversingssnelheid via HDMI is 144 hertz. Voor 160 hertz gaming sluit je de monitor via DisplayPort aan.

Lees meer
Bekijk
(9/10)
Philips 24M1N3200ZA/00

Ga online de strijd aan met de Philips 24M1N3200ZA/00 24 inch 165Hz gaming monitor. Door de 165 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd game je met vloeiende beelden, waarmee je een voordeel hebt over je tegenstander. Wanneer je met een AMD videokaart speelt, schakel dan FreeSync in. Met deze technologie synchroniseer je de monitor en videokaart met elkaar, waarmee je vertragingen en haperingen voorkomt. Daarnaast ondersteunt deze monitor ook G-Sync voor NVIDIA videokaarten. Daarnaast geniet je van alle geluiden en muziek die je games met zich mee brengen, via de ingebouwde luidsprekers. Zo mis je geen enkele voetstap van je tegenstanders of grom van een monster in de kerkers. Wil je na het gamen een film kijken? Of wil je samen met een vriend op hetzelfde scherm gamen? Geen probleem, door het IPS paneel heb je vanuit iedere kijkhoek dezelfde scherpe beelden. Ook wanneer je niet direct voor het scherm zit. Daarnaast draai, kantel en verstel je het scherm in de hoogte voor het instellen van een ergonomische zithouding. Zo voorkom je nek- en rugklachten tijdens het gamen.

Lees meer
Bekijk

IPS schermen hebben levendige en accurate kleuren

Een van de opvallende kenmerken van gaming monitoren met een IPS scherm is hun vermogen om levendige en accurate kleuren weer te geven. Dankzij de brede kleurengamut en diepere zwarttinten kun je genieten van gedetailleerde graphics en rijke kleurgradaties. Of je nu betoverd wilt worden door de kleurrijke werelden van fantasiegames of nauwkeurige kleurweergave nodig hebt voor grafisch ontwerp, een IPS monitor biedt een uitstekende kleurweergave.

 

Profiteer van brede kijkhoeken met IPS schermen

Een ander voordeel van IPS schermen is de brede kijkhoek. Met deze technologie kun je het scherm vanuit vrijwel elke hoek bekijken zonder dat de beeldkwaliteit vermindert. Dit is vooral handig als je games speelt met vrienden of als je graag comfortabel wilt zitten terwijl je geniet van je favoriete games. Met een IPS monitor kun je erop vertrouwen dat je geen detail mist, ongeacht je kijkpositie.

 

Vlotte Gameplay zonder Vertraging

Hoewel IPS schermen bekendstaan om hun uitstekende kleurweergave en brede kijkhoeken, hebben ze traditioneel een iets langzamere responstijd in vergelijking met andere schermtechnologieën zoals TN (Twisted Nematic). Echter, moderne gaming monitoren met een IPS scherm hebben aanzienlijke verbeteringen ondergaan, waardoor ze ook geschikt zijn geworden voor snelle en actievolle games. Kies voor een IPS monitor met een snelle responstijd van 1 ms of lager en profiteer van vlotte gameplay zonder vertraging.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl