IPS gaming monitoren

Een IPS scherm is een vorm van LCD scherm waarbij gebruik gemaakt wordt van vloeibare kristallen. IPS staat voor ‘In Plane Switching’. Dit houdt in dat deze vloeibare kristallen horizontaal kunnen verschuiven. Dit verbetert de kijkhoek van de monitor. IPS monitoren staan vooral bekend om de kleurweergaven. IPS schermen hebben namelijk realistischere kleuren en hebben meer kleurcontrast ten opzichte van TN en VA beeldschermen. Hierdoor zijn ze vooral populair bij grafisch ontwerpers. Vroeger was de reactietijd van IPS monitoren een beperking voor gamers. Tegenwoordig is de IPS technologie zo vergevorderd dat ze ook voor gaming doeleinden meer dan geschikt zijn.

Dit wil echter nog niet zeggen dat ze dezelfde reactietijd kunnen neerzetten als TN en VA schermen. Fanatieke gamers die shooters en racing games spelen, die echt gebaat zijn bij optimale reactietijden zijn wellicht beter thuis met een VA of TN scherm. Gamers die meer waarde hechten aan beeldkwaliteit dan aan reactietijd zitten bij de keuze voor een IPS monitor goed.

Voordelen IPS monitoren

  • Grote kijkhoek (178 graden)
  • Heldere, realistische kleuren
  • Meer kleurcontrast ten opzichte van TN monitoren.
  • Scherpe beelden

Nadelen IPS monitoren

  • Duurder in aanschaf dan TN en VA monitoren
  • Doorgaans lagere reactietijd ten opzichte van TN monitoren.
(10/10)
HP X24ih Gaming Monitor

Tijdens je game marathon wil je wel een goede zithouding hebben. Kantel, draai of verstel de HP X24ih 24 inch full hd gaming monitor in de hoogte om zo een ergonomische setup te creëren. Op deze HP monitor game met vloeiende beelden, ook in veeleisende situaties, dankzij de 144 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd. Op het IPS paneel geniet je van scherpe kleuren en beelden vanuit iedere kijkhoek. Zo zie je al je tegenstanders duidelijk, ook wanneer ze zich op het randje van je scherm bevinden. Heb je een AMD videokaart, zoals de RTX 6800? Dan zorgt de FreeSync technologie ervoor dat je monitor en videokaart synchroon lopen en er geen haperingen optreden tijdens het gamen.

Lees meer
Bekijk
(9.7/10)
LG UltraGear 32GQ950-B

Ga aan de slag in de hoogste versnelling met je online games op de LG UltraGear 32GQ950-B 32 inch 144Hz 4K gaming monitor. Door de 144 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd, game je met vloeiende beelden. Je geniet van haarscherpe en heldere graphics door de 4K resolutie, 95% dekking binnen het DCI-P3 kleurenprofiel en de DisplayHDR 1000 ondersteuning. Zo komt iedere omgeving, of het nu een skyline of landschap is, volledig tot zijn recht. Game je met een videokaart? Geen zorgen, de monitor is uitgerust met FreeSync Premium Pro en G-Sync Compatibility. Hiermee synchroniseer je een AMD of NVIDIA videokaart en voorkom je haperingen en vertragingen tijdens het gamen, ook wanneer je HDR hebt ingeschakeld. Ben je juist meer van console gaming? Verbind dan een Xbox Series X, Series S of PlayStation 5 via hdmi 2.1 en geniet van 120 Hz gaming in full hd of QHD. Daarnaast kantel, draai of verstel je de monitor in de hoogte en stel je zo een ergonomische zithouding in. Zo voorkom je nek- en rugklachten na een lange gamesessie.

Let op: Voor 4K gaming heb je een zeer krachtige videokaart nodig, zoals een NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti of AMD Radeon RX 6000-serie GPU, een Xbox Series X of een PlayStation 5.

Lees meer
Bekijk
(9.1/10)
MSI Optix G241

Ben je een instap pc-gamer? Dan is de MSI Optix G241 24 inch gaming monitor een model om mee te beginnen. Door een verversingssnelheid van 144 hertz en reactietijd van 1 ms reageert deze monitor snel op iedere beweging, ook bij actiescènes in shooters. Dankzij het IPS paneel geniet je van ware kleuren vanuit iedere kijkhoek. Wanneer je gebruikmaakt van een AMD videokaart, zorgt FreeSync ervoor dat je monitor en videokaart synchroon lopen. Hierdoor ontstaan er geen haperingen tijdens het gamen. Je schermruimte uitbreiden? Geen probleem. Dankzij de dunne schermranden is deze monitor geschikt voor een setup met 2, of zelfs meer monitoren naast elkaar. Zo creëer je de ultieme gaming ervaring.

Lees meer
Bekijk
(8.7/10)
LG UltraGear 32GQ850-B

Ga aan de slag in de hoogste versnelling met je online games op de LG UltraGear 32GQ850-B 32 inch 240Hz QHD gaming monitor. Door de 240 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd, is deze gaming monitor geschikt voor e-sports en andere extreme competitive gaming. Je geniet van haarscherpe en heldere graphics door de QHD resolutie, 95% dekking binnen het DCI-P3 kleurenprofiel en de DisplayHDR 600 ondersteuning. Zo komt iedere omgeving, of het nu een skyline of landschap is, volledig tot zijn recht. Game je met een videokaart? Geen zorgen, de monitor is uitgerust met FreeSync Premium Pro en G-Sync Compatibility. Hiermee synchroniseer je een AMD of NVIDIA videokaart en voorkom je haperingen en vertragingen tijdens het gamen, ook wanneer je HDR hebt ingeschakeld. Ben je juist meer van console gaming? Verbind dan een Xbox Series X, Series S of PlayStation 5 via hdmi 2.1 en geniet van 120Hz gaming in full hd of QHD. Daarnaast kantel, draai of verstel je de monitor in de hoogte en stel je zo een ergonomische zithouding in. Zo voorkom je nek- en rugklachten na een lange gamesessie.

Let op: Voor QHD gaming heb je een krachtige videokaart nodig, zoals een NVIDIA GeForce RTX GPU of AMD Radeon RX 5000-serie GPU, een Xbox One, Xbox Series X of S of een PlayStation 5.

Lees meer
Bekijk
(8.4/10)
HP OMEN 25i FHD Gaming

Door de 165 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd draaien zelfs de meest veeleisende games vloeiend op de HP OMEN 25i FHD gaming 25 inch full hd gaming monitor. De monitor bevat zowel FreeSync als G-Sync Compatibility, waardoor de monitor zowel AMD als NVIDIA videokaarten synchroniseert. Zo voorkom je haperingen tijdens het gamen, ongeacht welke videokaart je hebt. Ga je een open world game spelen? Door de DisplayHDR 400 ondersteuning ervaar je natuurgetrouwe kleuren en scherpe details tijdens het gamen. Neem bijvoorbeeld de Engelse landschappen in Assassin's Creed: Valhalla, die zo nog groener ogen. Heb je geen usb poorten meer vrij op je gaming pc, of game je op een laptop? Geen zorgen, deze HP monitor is uitgerust met 3 usb A poorten waarop je jouw accessoires aansluit.

Lees meer
Bekijk
Lenovo Legion Y25g-30

Blaas je tegenstanders een andere dimensie in met de Lenovo Legion Y25g-30 360 hertz 25 inch full hd monitor. Door de extreem hoge verversingssnelheid van 360 hertz en lage reactietijd van 1ms, heb je een ongekend voordeel over je tegenstanders. Beelden verversen zich vliegensvlug op je monitor, waardoor je iedereen verrast met je snelheid. Zo heb je de ultieme controle tijdens de online potjes. Ben je meer van console gaming? Geen zorgen, door de hdmi 2.0 poorten ga je aan de slag met 120Hz full hd gaming met de nieuwste consoles. Zo geniet je ook op je PlayStation 5 of Xbox Series X & S van vloeiende beelden. Speel je met een NVIDIA videokaart? Geen probleem, door de ingebouwde G-Sync technologie synchroniseer je zo de GPU met de monitor en voorkom je haperingen tijdens het gamen. Game je vaak in lange sessies om je streak op gang te houden? Je kantelt en draait de monitor eenvoudig, zodat je altijd in een fijne houding speelt.

Lees meer
Bekijk
Lenovo Legion Y25-25

Til je game ervaring naar het volgende niveau met de Lenovo Legion Y25-25 25 inch full hd gaming monitor. Door de 240 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd is deze monitor geschikt voor het zwaarste niveau van competitief gamen. Op het IPS paneel zie je de tegenstander scherp vanuit iedere kijkhoek, waardoor je altijd een stapje voor blijft. Heb je een NVIDIA videokaart liggen, zoals de RTX 3070? Dan zorgt de G-Sync technologie ervoor dat deze synchroon loopt met je monitor en er geen haperingen optreden tijdens het gamen. Verbind je toetsenbord, muis en andere gaming accessoires via een van de 4 usb poorten en verander de Legion Y25-25 in een usb hub.

Lees meer
Bekijk

IPS schermen hebben levendige en accurate kleuren

Een van de opvallende kenmerken van gaming monitoren met een IPS scherm is hun vermogen om levendige en accurate kleuren weer te geven. Dankzij de brede kleurengamut en diepere zwarttinten kun je genieten van gedetailleerde graphics en rijke kleurgradaties. Of je nu betoverd wilt worden door de kleurrijke werelden van fantasiegames of nauwkeurige kleurweergave nodig hebt voor grafisch ontwerp, een IPS monitor biedt een uitstekende kleurweergave.

 

Profiteer van brede kijkhoeken met IPS schermen

Een ander voordeel van IPS schermen is de brede kijkhoek. Met deze technologie kun je het scherm vanuit vrijwel elke hoek bekijken zonder dat de beeldkwaliteit vermindert. Dit is vooral handig als je games speelt met vrienden of als je graag comfortabel wilt zitten terwijl je geniet van je favoriete games. Met een IPS monitor kun je erop vertrouwen dat je geen detail mist, ongeacht je kijkpositie.

 

Vlotte Gameplay zonder Vertraging

Hoewel IPS schermen bekendstaan om hun uitstekende kleurweergave en brede kijkhoeken, hebben ze traditioneel een iets langzamere responstijd in vergelijking met andere schermtechnologieën zoals TN (Twisted Nematic). Echter, moderne gaming monitoren met een IPS scherm hebben aanzienlijke verbeteringen ondergaan, waardoor ze ook geschikt zijn geworden voor snelle en actievolle games. Kies voor een IPS monitor met een snelle responstijd van 1 ms of lager en profiteer van vlotte gameplay zonder vertraging.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl