Wat betekent: 'Aimbot' in gaming?

Aimbot is een manier van cheaten in schietspellen en wordt vaak gedaan door een extra applicatie op de achtergrond van de PC te draaien tijdens het gamen. Als een speler aimbot software gebruikt, wordt hij dermate geholpen bij het richten zodat de cheater altijd raak schiet. Vaak richt aimbot automatisch op het hoofd zodat een ieder schot automatisch een kill is.

Een speler die aimbot gebruikt is in veel gevallen gemakkelijk te herkennen. Als je gedood wordt, en er is een killcam aanwezig, kun je deze bekijken of het om aimbot gaat. Dit is te herkennen aan het feit dat de speler binnen een fractie van een seconde snel op een tegenstander kan mikken, ook al zit deze naast of achter hem. Wanneer een speler enkel headshots maakt, is dit vaak ook een kenmerk van een cheater die aimbot gebruikt.

Aimbot is vaak te downloaden van illegale websites en fora's in een pakket. Dit pakket installeert software op de PC die op de achtergrond moet draaien. Deze software herkent vervolgens wanneer een speler een shooter speelt en wanneer er tegenstanders binnen schotafstand zijn.

Spelers die betrapt worden op het gebruik van aimbot worden verbannen uit het spel.

Vorige term
Volgende term
Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl