Wat betekent: 'DLC' in gaming?

ls een gamer het over "DLC" heeft, bedoelen ze "downloadable content", wat betekent dat extra inhoud die je kunt downloaden en toevoegen aan een game die je al hebt gekocht.

DLC kan van alles zijn, zoals nieuwe levels, personages, skins, missies, wapens, enzovoort. Het wordt meestal uitgebracht na de oorspronkelijke release van de game en kan worden gekocht als een aparte download of als onderdeel van een seizoenspas.

Veel gamers zijn dol op DLC omdat het hen in staat stelt om hun favoriete games verder uit te breiden en nieuwe inhoud te verkennen. Het kan ook helpen om de gameplay fris te houden en de levensduur van een game te verlengen.

DLC kan echter ook controversieel zijn, vooral als het wordt beschouwd als een manier voor game-ontwikkelaars om extra geld te verdienen door inhoud te verkopen die al in het spel had moeten zitten. Sommige gamers zijn van mening dat DLC op deze manier de gameplay kan verstoren en de integriteit van het spel kan aantasten.

Toch blijft DLC een populair concept in de gaminggemeenschap, en veel ontwikkelaars werken eraan om nieuwe en boeiende inhoud aan te bieden om de spelervaring te verbeteren.

Vorige term
Volgende term
Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl