Wat betekent: 'Meta' in gaming?

Als gamers het over "meta" hebben, verwijzen ze meestal naar de dominante strategie of speelstijl in een bepaalde game. Het is de speelstijl die op dat moment het meest effectief is om de overwinning te behalen. De term "meta" komt van het Griekse woord "metá", wat "naar, voorbij, voorbijgaand" betekent.

In de gamewereld kan de meta voortdurend veranderen, afhankelijk van updates en patches, nieuwe toevoegingen aan het spel en veranderingen in de strategieën en speelstijlen van spelers. Het begrijpen van de huidige meta is belangrijk om te slagen in de game, omdat het de beste strategieën en tactieken biedt om je doelen te bereiken.

Bijvoorbeeld, in een bepaalde first-person shooter game kan de meta zijn om gebruik te maken van bepaalde wapens en hulpmiddelen om zo snel mogelijk de tegenstanders uit te schakelen. In een ander spel kan de meta zijn om een bepaald type personage te kiezen en deze te upgraden om de beste resultaten te behalen.

De term "meta" kan ook worden gebruikt om te verwijzen naar de "metagame", wat de bredere strategieën en tactieken omvat die verder gaan dan de game zelf. Dit kan bijvoorbeeld gaan over hoe je de beste teamleden kiest om mee te spelen, welke maps het meest geschikt zijn voor bepaalde speelstijlen, of welke wapens en uitrusting het meest effectief zijn in bepaalde situaties.

Het begrijpen van de meta kan een cruciaal onderdeel zijn van het succes in de gamewereld. Spelers moeten de huidige meta begrijpen om te weten welke strategieën en tactieken ze moeten gebruiken om te winnen, en om te anticiperen op toekomstige veranderingen die de meta kunnen beïnvloeden.

Vorige term
Volgende term
Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl