Wat betekent: 'Smurf' in gaming?

Als een gamer het over een "smurf" heeft, bedoelt hij of zij een speler die opzettelijk een nieuwe account aanmaakt om tegenstanders te verslaan die minder ervaren zijn dan zijzelf. Dit wordt ook wel "smurfen" genoemd.

Het idee achter een "smurf" is om tegenstanders te misleiden door te doen alsof je een beginner bent, terwijl je eigenlijk veel vaardiger bent in het spel. Dit kan de speler een oneerlijk voordeel geven ten opzichte van anderen, wat frustrerend kan zijn voor minder ervaren spelers.

Het gebruik van "smurf-accounts" is in sommige games verboden, omdat het de integriteit van het spel kan ondermijnen. Het kan bijvoorbeeld leiden tot ongelijke teams in multiplayer-spellen, wat de algehele ervaring voor alle spelers kan verpesten.

Hoewel "smurfen" op korte termijn voordelen kan bieden, kan het ook de groei en ontwikkeling van de speler belemmeren. Door tegenstanders te verslaan die minder ervaren zijn, leert de speler niet echt hoe hij of zij beter kan worden in het spel. Het is belangrijk om te onthouden dat games bedoeld zijn om leuk en uitdagend te zijn, en niet om anderen te misleiden en oneerlijk te winnen.

In het algemeen wordt "smurfen" als onsportief beschouwd en kan het leiden tot een minder aangename spelervaring voor iedereen.

Vorige term
Volgende term
Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl