DPI op gaming muis

Wat is DPI op een gaming muis?

DPI is een meting die wordt gebruikt om de nauwkeurigheid van een muis te bepalen. Over het algemeen, hoe hoger de DPI rating op een gaming muis, hoe beter de bewegingen worden geregistreerd. Maar wat betekent dit voor jou als gamer? En nog belangrijker, hoe kun je deze informatie gebruiken om de beste gamingmuis voor jouw behoeften te kiezen? Lees verder om erachter te komen!

Waar staat de term DPI voor?

DPI staat voor "dots per inch". Het is een maat voor de resolutie, of het aantal pixels in een afbeelding. Hoe hoger de DPI, hoe meer details een afbeelding bevat. Bij het afdrukken van een afbeelding wordt de DPI gebruikt om te bepalen hoe groot de afbeelding wordt afgedrukt. Hoe groter de DPI, hoe kleiner de afbeelding wordt afgedrukt. Omgekeerd, als u een groot beeld wilt afdrukken, hebt u een lagere DPI nodig. De gemiddelde computermonitor is 96 DPI, dus een beeld met 96 DPI zal op het scherm verschijnen zoals het op papier zou worden afgedrukt. Als u een afbeelding wilt afdrukken met 300 DPI, wordt deze een derde van de grootte van de 96 DPI-versie.

Wat heeft DPI met een computermuis te maken?

Wanneer je een gaming muis koopt, is een van de specificaties die u misschien ziet staan de DPI, oftewel dots per inch. In principe is dit een maatstaf voor de bewegingsgevoeligheid van de muis. Hoe hoger de DPI, hoe gevoeliger de muis is. Dat klinkt misschien goed, maar dat is het niet per se. Een muis met een hoge DPI zal de cursor op je scherm veel verder verplaatsen met slechts een kleine beweging van de muis. Dat kan handig zijn als je precieze selecties probeert te maken, maar als je gewoon van punt A naar punt B probeert te komen, kan het heel vervelend zijn. Dus als je merkt dat je met een hoge DPI-muis voortdurend je doel voorbij schiet, kun je misschien beter overstappen op een model met een lagere DPI.

DPI en gaming

Voor gamers is DPI (dots per inch) een maat voor de gevoeligheid van een muis. Een hoge DPI betekent dat de muis zelfs kleine bewegingen registreert, wat handig kan zijn om bijvoorbeeld in first-person shooters nauwkeurig te richten. Sommige gamers geven de voorkeur aan een hoge DPI, zodat ze snelle bewegingen kunnen maken en toch hun doel kunnen raken. Anderen vinden echter dat een hoge DPI het moeilijker maakt om hun doel te controleren en uiteindelijk meer fouten maken. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur en wat voor jou het beste werkt. Als je niet zeker weet welke DPI je moet gebruiken, kun je altijd experimenteren met verschillende instellingen totdat je iets vindt dat comfortabel aanvoelt.

Tip: Combineer eens een hoge DPI met een lage mouse sensitivity. Zo registreert de muis veel "dots per inch", maar schiet je niet alle hoeken van het beeldscherm op.

Hoe verander je de DPI op een muis?

Er zijn een paar verschillende manieren om de DPI van een muis te veranderen, afhankelijk van het merk en model van de muis. Bij de meeste muizen zit er een knop aan de bovenkant of zijkant van de muis die je kunt indrukken om de verschillende DPI-instellingen te doorlopen. Sommige muizen hebben ook software die je op de computer kunt installeren om de DPI-instellingen aan te passen. Als jouw muis geen knoppen of software heeft, kan hij waarschijnlijk niet worden aangepast. Sommige nieuwere muizen hebben echter ingebouwde sensoren waarmee u de DPI kunt wijzigen door simpelweg uw greep aan te passen. Dus als je niet zeker weet hoe je de DPI op je muis kunt aanpassen, is het de moeite waard om wat onderzoek te doen om te zien welke opties er zijn.

Vorig artikel
Volgend artikel

Shop nieuwe muizen

 (10/10)
Corsair Nightsabre Wireless RGB Gaming Muis
Bekijk
 (10/10)
Razer DeathAdder V3 Pro Zwart
Bekijk
 (10/10)
Razer DeathAdder V3 Gaming Muis
Bekijk
 (9.9/10)
Razer Basilisk V3 Pro Draadloze Gaming Muis - Wit
Bekijk
Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl