Wat betekent: 'Ragequit' in gaming?

Een "ragequit" is een term die wordt gebruikt in de gamingwereld wanneer een speler zo gefrustreerd raakt tijdens het spelen van een game dat hij of zij het spel abrupt verlaat.

Dit gebeurt meestal wanneer de speler herhaaldelijk faalt in het behalen van een bepaald doel of wanneer hij of zij continu wordt verslagen door een tegenstander. Het kan ook gebeuren wanneer de speler denkt dat het spel oneerlijk is of wanneer er sprake is van cheaten door andere spelers.

Een ragequit kan een manier zijn om te voorkomen dat de speler nog meer gefrustreerd raakt en kan het gevolg zijn van een emotionele uitbarsting. Het kan echter ook invloed hebben op de andere spelers in het spel en het verloop van het spel beïnvloeden.

Ragequits zijn in de gamingwereld een veelvoorkomend fenomeen, vooral in online games. Soms wordt het als een teken van zwakte gezien, omdat de speler niet in staat is om met frustratie om te gaan en het spel niet voltooit. Aan de andere kant kan het ook worden gezien als een manier om jezelf te beschermen tegen verdere frustratie en het behouden van een positieve gaming-ervaring.

Als je een gamer hoort praten over een ragequit, weet je dat ze het hebben over het abrupt verlaten van een spel vanwege overweldigende frustratie. Het is iets dat bij veel gamers voorkomt en kan zowel negatieve als positieve reacties oproepen.

Vorige term
Volgende term
Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl