Wat betekent: 'Respawn' in gaming?

Wat is een Respawn?

Stel je voor dat je een personage speelt in een videospel, en tijdens je avonturen in dat spel kan het gebeuren dat je wordt verslagen of "gedood" door vijanden, valstrikken of obstakels. Hier komt "respawn" om de hoek kijken. Respawn is als een soort 'tweede kans' in het spel. Het betekent dat nadat je personage is verslagen, het opnieuw tot leven komt op een bepaalde plaats in het spel, meestal in de buurt van waar het werd verslagen. Hierdoor kun je verder spelen in plaats van het spel te verliezen of helemaal opnieuw te beginnen.

 

Wanneer hoor je de term Respawn gebruikt worden?

Respawn wordt gebruikt in bijna alle moderne videogames, vooral in actie-, avonturen- en schietspellen. Het doel is om de gameplay spannend en uitdagend te houden, maar niet ontmoedigend. Als je in een game geen respawn had, zou je elke keer dat je personage werd verslagen, weer helemaal aan het begin van het spel moeten beginnen. Dat zou frustrerend zijn! Dus, respawn geeft je de kans om je fouten te herstellen, nieuwe strategie├źn te proberen en door te blijven spelen zonder al je voortgang te verliezen.

In feite is respawn als een soort checkpoint in het spel waarmee je kunt doorgaan met spelen, zelfs als je een uitdaging niet meteen hebt overwonnen. Het maakt de gaming-ervaring leuker en minder ontmoedigend, omdat het je de kans geeft om te blijven proberen en te leren terwijl je het spel verkent.

Vorige term
Volgende term
Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl