TN gaming monitoren

Twisted Nematic (TN) monitoren zijn de oudste LCD schermen die er zijn. Doordat de techniek al doorontwikkeld is, kunnen TN schermen relatief goedkoop gemaakt worden. Het is dan de standaard voor veel Desktop en Laptop beeldschermen. Dat de techniek al een tijdje meegaat wil echter niet zeggen dat de techniek achterhaalt is. Het levert dan wel niet de kleurwaardes van een IPS beeldscherm of de diepe zwartwaardes van een VA beeldscherm, maar een TN scherm blinkt wel uit in andere factoren.

Een TN gaming monitor blinkt namelijk uit in zijn reactie snelheid, of anders gezegd input lag. TN schermen zijn namelijk behoorlijk snel. Het is om deze reden dat veel professionele gamers en e-sports een TN monitor verkiezen boven IPV of VA schermen. Met name bij competitieve shooters of racing games is reactietijd veel belangrijker dan de kleurwaardes. Een van de grotere nadelen van TN schermen is de kijkhoek. Deze is veel beperkter dan bij VA en IPS schermen. Soms kan het tot zo’n 8 graden schelen.

Voordelen TN monitoren

  • Zeer snelle reactie tijden (lage input lag)
  • Goedkoper dan VA en IPS
  • Veel keuze in de hogere Hertz klassementen.
  • Geschikt voor alledaags gebruik

Nadelen TN monitoren

  • Kleurwaardes zijn niet van het niveau van TN en IPS schermen.
  • Kleurcontrast is minder.
  • Kleinere kijkhoek
(9.2/10)
iiyama G-Master G2760HSU-B3

Game in de hoogste versnelling met de iiyama G-Master G2760HSU-B3 Red Eagle 165Hz full hd 27 inch gaming monitor. Deze iiyama gaming monitor heeft een reactietijd van 1ms en 165 hertz verversingssnelheid, waardoor je een shooter als Call of Duty met vloeiende beelden speelt. Door de DisplayHDR 400 ondersteuning ervaar je levensechte kleuren zie je meer details in donkere situaties. Ben je meer van console gaming? Verbind je PlayStation 5 of Xbox Series XS dan via de hdmi 2.0 poort en geniet van full hd gaming op 120 hertz. Zo ben je ook hier je tegenstanders te snel af. Gebruik je een AMD videokaart? Dan zorgt Freesync Premium ervoor dat je videokaart en het scherm synchroon lopen. Zo ervaar je geen haperingen tijdens het gamen, ook wanneer je in HDR gamet. Daarnaast organiseer je al je kabels gemakkelijk met de kabelhouder aan de achterkant van de monitorvoet.

Lees meer
Bekijk
(9/10)
Benq XL2546K

Met een verversingssnelheid van 240 hertz en 1ms reactietijd is de BenQ XL2546K geschikt voor de doorgewinterde competitieve gamer. Met deze hoge verversingssnelheid game je vloeiend op de zwaarste instellingen en heb je altijd een streepje voor op je tegenstanders. Deze instellingen pas je snel en gemakkelijk aan met de meegeleverde S-Switch afstandsbediening. Met deze afstandsbediening pas je de scherminstellingen tussen potjes aan voor de verschillende maps in de game. Neem je de monitor mee naar een LAN party of een game toernooi? Deze BenQ is uitgerust met monitorkappen aan de zijkant, waardoor het scherm beschermd is tegen schokken tijdens het vervoeren. Maak je gebruik van een AMD videokaart? Dan zorgt de FreeSync technologie ervoor deze synchroon loopt met de monitor en game je zonder haperingen.

Let op: Gebruik je deze monitor voor console gaming? Dan is de maximum verversingssnelheid 120 hertz.

Lees meer
Bekijk

TN monitoren hebben een snelle responstijd

Een van de opvallende kenmerken van gaming monitoren met een TN scherm is hun snelle responstijd. Met responstijden van 1 ms of zelfs lager zorgen deze monitoren voor een minimale vertraging tussen de actie op het scherm en jouw input via de controller of het toetsenbord. Dit betekent dat je kunt genieten van vloeiende en scherpe beelden zonder bewegingsonscherpte, wat essentieel is voor snelle en competitieve games waar elke milliseconde telt.

 

Profiteer van een hoge verversingssnelheid bij TN monitoren

TN schermen worden vaak geleverd met hoge verversingssnelheden, zoals 144 Hz of zelfs hoger. Dit betekent dat het beeld op het scherm 144 keer per seconde wordt ververst, waardoor je vloeiendere en meer responsieve gameplay ervaart. Vooral bij snelle actiegames, zoals first-person shooters en racespellen, kan een hogere verversingssnelheid een groot verschil maken. Je zult de actie scherper zien en sneller kunnen reageren op de gebeurtenissen in het spel.

 

TN monitoren zijn zeer betaalbaar

Een ander voordeel van gaming monitoren met een TN scherm is hun betaalbaarheid in vergelijking met andere schermtechnologieën. TN panelen worden vaak geprijsd tegen lagere prijspunten, waardoor ze een haalbare optie zijn voor gamers met een beperkter budget. Je kunt nog steeds genieten van snelle responstijden en vloeiende gameplay zonder de bank te breken. Dit maakt TN gaming monitoren een aantrekkelijke keuze voor zowel casual als competitieve gamers.

Privacybeleid
Copyright 2020 - Metagamer.nl